Άποψη

ΕΟΠΥΥ :Στην Βουλή αύριο για ακρόαση και διορισμό η Διοικήτρια και η Εκτελεστική Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ :Στην Βουλή αύριο για ακρόαση και διορισμό η Διοικήτρια και η Εκτελεστική Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Για ακρόαση θα πάνε στην Βουλή αύριο η Διοικήτρια και η Εκτελεστική Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Από την Βουλή, περνάει ο διορισμός της κυρίας Θεανώς Καρποδίνη, στη θέση της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ, για ακρόαση και διατύπωση γνώμης των μελών της διακομματικής επιτροπής μετά τον ορισμό της από τον Υπουργό Υγείας, όπως έχουμε γράψει. Αντίστοιχα από ακρόαση θα περάσει και η κυρία Βασιλική -Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου για την θέση της μη Εκτελεστικής Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου

Συγκεκριμένα , αύριο Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 13:00 θα περάσουν οι προτεινόμενες από τον Υπουργό Υγείας ,η Διοικήτρια και η μη Εκτελεστική Προέδρος ,από την Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για συνέντευξη και διατύπωση γνώμης από τους βουλευτές και της αντιπολίτευσης .

Θεανώ Καρποδίνη

Ειδικότερα και πλην των γενικών ερωτήσεων ,ελπίζουμε η κυρία Καρποδίνη να ερωτηθεί για τα εξής  :

-Για τα πεπραγμένα της διοίκησης της ΄όλο αυτό τον καιρό στον ΕΟΠΠΥ και τους στόχους της για τον ΕΟΠΥΥ, όπως σας γράφουμε συνεχώς στο healthweb .Οι τελευταίες εξελίξεις αφορούν από την διαδικασία του διαγωνισμού για τον διορισμό της κ.Καρποδίνη μέσω του ΑΣΕΠ η οποία αρχικά βρισκόταν στη 13η θέση κατάταξης.Ακολούθως παραιτήθηκαν οι 10 υποψήφιοι που προηγούντο αυτής, μεταξύ των οποίων και μία υποψήφια φαρμακοποιός, που ήταν πολύ ψηλά στη λίστα του ΑΣΕΠ, σε σχέση με την κ. Καρποδίνη και την οποία, έγκυρες πληροφορίες έλεγαν , ότι θα τη δούμε στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, (σε άλλη όμως θέση από αυτή της διοικήτριας που διεκδικούσε ,σήμερα φαίνεται σαφώς ότι ήταν η Γκογκοζώτου.)Μετά τις «αλλεπάλληλες παραιτήσεις», η κ.Καρποδίνη κατέκτησε την 3η θέση και πλέον την επέλεξε ο Υπουργός Υγείας .

– Παράλληλα , για την πρότασή της και την λήψη απόφασης , να καταργήσει ανεξήγητα και χωρίς αντιπρόταση ουσιαστική και αποτελεσματική , τον ελεγκτικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ , την ΥΠΕΔΥΦΚΑ .

– Όσο και για τον ανεξήγητο λόγο ,να προσπαθεί να αυξήσει τις Γενικές Διευθύνσεις της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΠΠΥ κατά δύο , όπως σας έχουμε γράψει , όταν το ζητούμενο του δημόσιου τομέα είναι η συρρίκνωση του.

-Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι σπασμωδική κίνηση της κυρίας Καρποδίνη να μετακινήσει τριάντα προϊσταμένους του ΕΟΠΥΥ, εκ των οποίων οκτώ ,όλους δηλαδή ταυτόχρονα ,από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού

-Να ερωτηθεί επίσης και για το σκάνδαλο στην Κρήτη, αναφορικά με τις υπέρογκες αποζημιώσεις σε Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής στο Ηράκλειο Κρήτης ,οι οποίες αφορούν σε παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μέσω κατευθυνόμενης συνταγογράφησης και για το οποίο έδωσε εντολή να πληρωθούν οι υπέρογκες δαπάνες διαρκούντος του ελέγχου,

 

  • Να σημειώσουμε ,ότι ο ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα τα οποία  δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας.

 

Ν.ΝΤΑΜΠΟΥ

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διορίστηκε Διοικήτρια η Θεανώ Καρποδίνη

Η ‘μυστική΄ απάντηση της Καρποδίνη για κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ ,επιβεβαίωσε το  healthweb

Δικαιώνεται το healthweb : Απορρίφθηκε το νομοσχέδιο για αλλαγή στην οργανωτική δομή του ΕΟΠΥΥ.Παρασκήνιο τι θα κάνει η Διοικήτρια ;

Απάντηση του Ηealthweb στο ΚΕΤΕΚΝΥ για το δημοσίευμα  ‘Τελικά ποιο είναι το ΚΕΝ του COVID ;''

Τριάντα προϊσταμένους του ΕΟΠΥΥ μετακίνησε η Καρποδίνη

Την κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ φέρνει το νέο ν/σχ του Υπουργείου Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παρουσιάζει το νέο νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κ.Ε.Φ.Ι. : Οι δράσεις του Προγράμματος «Δικαίωμά μου»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώσε με επιτυχία την Παρουσίαση των δράσεων του Προγράμματος «Δικαίωμά μου» μέσω Διαδικτυακής Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ: Διεκδικώντας τα δικαιώματά μου» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 – 20:30. Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών επέλεξε να πραγματοποιήσει την Ημερίδα διαδικτυακά, επιθυμώντας έτσι […]

Μηνιγγίτιδα Β μια σπάνια αλλά αρκετά επικίνδυνη νόσος που απειλεί βρέφη και παιδιά

Υπαρκτός παραμένει ο κίνδυνος αύξησης των κρουσμάτων της μηνιγγίτιδας Β στα παιδιά μετά την άρση των μέτρων προστασίας για τον COVID στα σχολεία, τις εξωσχολικές δραστηριότητες και την επιστροφή στην καθημερινότητα, γεγονός που έχει προβληματίσει αρκετούς γονείς.

ΕΛΕΑΝΑ :Διαχωρίζει την θέση της για το νομοσχέδιο στην δευτεροβάθμια περίθαλψη

ΕΛΕΑΝΑ : Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, διαχωρίζει την θέση της από την Ένωση Ασθενών Ελλάδας και την Ένωση Σπάνιων Παθήσεων, και δεν τάσσεται υπέρ των ασθενών δυο ταχυτήτων, που θα δημιουργήσει το νέο νομοσχέδιο !

ZeroStigma:«Αν θες να μάθεις, βάζεις δάχτυλο»

ZeroStigma: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε 1η Δεκεμβρίου, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.), ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences Ελλάδας αναλαμβάνουν από κοινού δράση και πραγματοποιούν δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον ιό HIV, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Πολύτιμος συνεργάτης το Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης ‘Checkpoint’.