ΕΟΠΥΥ

Δικαιώνεται το healthweb : Απορρίφθηκε το νομοσχέδιο για αλλαγή στην οργανωτική δομή του ΕΟΠΥΥ.Παρασκήνιο τι θα κάνει η Διοικήτρια ;

Δικαιώνεται το healthweb : Απορρίφθηκε το νομοσχέδιο για αλλαγή στην οργανωτική δομή του ΕΟΠΥΥ.Παρασκήνιο τι θα κάνει η  Διοικήτρια ;

Δικαιώνεται το healthweb.gr για  το ρεπορτάζ του, που αφορά στις σαρωτικές και μη αναγκαίες αλλαγές στην διάρθρωση του ΕΟΠΥΥ ,όπως η αύξηση του αριθμού Γενικών  Διευθύνσεων , που είχε εισηγηθεί η κυρία Θεανώ  Καρποδίνη στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού , καθώς τις απέρριψε το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών και δεν θα εκδοθεί σχετικός νόμος.

Αλλαγή στην  Οργανωτική δομή του ΕΟΠΥΥ που προέβλεπε την δημιουργία τεσσάρων Γενικών Διευθύνσεων -δύο επιπλέον δηλαδή , επιχείρησε να φέρει η  κυρία Θεανώ  Καρποδίνη  αλλά και την κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ ,  όπως είχαμε γράψει αποκλειστικά στο www.healthweb.gr , με εισήγηση της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ και όντας μόνο προσωρινή διοικήτρια , δεν τα κατάφερε προς το παρόν, καθώς απερρίφθη η πρόταση από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του www.healthweb.gr .

Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ  Θεανώ Καρποδίνη

Να θυμίσουμε ότι το healthweb είναι το μοναδικό μέσο ενημέρωσης , που ανέδειξε το θέμα και είχαμε τοποθετηθεί τονίζοντας ότι,  παρότι σήμερα απαιτείται  η σύμπτυξη του Δημοσίου τομέα και όχι η αύξηση,  η κυρία Θεανώ  Καρποδίνη εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αύξηση του αριθμού Γενικών  Διευθύνσεων της κεντρικής υπηρεσίας , την κατάτμηση Διευθύνσεων σε περισσότερες ,αλλά και  κατάργηση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ της ΥΠΕΔΥΦΚΑ , προκαλώντας  την αντίδραση της κ.  Καρποδίνη, η οποία απάντησε με Άτυπη Ενημέρωση . Το προσδοκώμενο λοιπόν Νομοσχέδιο  του Υπουργείου Υγείας για οργανωτικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ τελικά δεν θα προχωρήσει  .

Τι θα κάνει η  Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ   ;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του www.healthweb.gr , η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ  επικοινώνησε, με το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά τις απέκλεισαν το ενδεχόμενο αύξησης των οργανικών δομών του ΕΟΠΥΥ.  Μετά από αυτήν την εξέλιξη η κυρία Θεανώ  Καρποδίνη προσανατολίζεται στην δημιουργία  ενός σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος ,που θα εμμένει στις τέσσερεις Γενικές Διευθύνσεις στην Κεντρική Υπηρεσία, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δραστικές περικοπές τμημάτων στις Περιφερειακές Διευθύνεις του Οργανισμού.

  • Αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο στόχος της εμμονής της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ Θεανώς  Καρποδίνη να αυξήσει τις Γενικές Διευθύνσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού , όταν η συζήτηση και η ανάγκη είναι η σύμπτυξη του Δημοσίου τομέα. Τι σκοπό θέλει να εξυπηρετήσει;
  • Αναρωτιόμαστε, επίσης , οι μετακινήσεις των τριάντα προϊσταμένων του ΕΟΠΥΥ που πραγματοποίησε λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τον διορισμό  της στην θέση της Διοικήτριας γιατί έγιναν βιαστικά ; Ήταν τόσο σίγουρη ότι δεν θα αποτύχει η προσπάθεια να αυξήσει κατά 2 τις Γενικές Διευθύνσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του οργανισμού για να βάλει δικούς της ανθρώπους στις θέσεις ;
  • Πως εισηγείτο την κατάργηση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ της ΥΠΕΔΥΦΚΑ ,χωρίς αντιπρόταση για ουσιαστικό και αποτελεσματικό έλεγχο άλλου ενδεχομένως οργάνου ,όπως η ένταξη της ΥΠΕΔΥΦΚΑ στην ΕΑΔ ,με αρμοδιότητα τον ΕΟΠΥΥ. Θα έμενε ο ΕΟΠΥΥ μόνο στους πολλά υποσχόμενους,αλλά χωρίς αποτέλεσμα real  time ελέγχους και μάλιστα από προσωπικό που δεν είναι εξειδικευμένο; H αρμοδιότητα ελέγχων άλλωστε από τις ΠΕΔΙ ,είναι γνωστό ότι σκοντάφτει στην εντοπιότητα των υπαλλήλων τους .
  • Γιατί δεν επιθυμεί το άνοιγμα ανά νομό φαρμακείων ΕΟΠΥΥ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων;

 

ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ  ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ;

Ν.ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποκλειστικό: Μέχρι και 2 εβδομάδες περιμένουν οι ασθενείς για να εγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ τις θεραπείες υψηλού κόστους

Δικαιώνεται τo Ηealthweb.gr για τρίτη φορά στο ρεπορτάζ ηλεκτρονικής προέγκρισης των ΦΥΚ

Σκάνδαλο:Το Υπ. Υγείας δεν ανανέωσε την σύμβαση με μειωμένες τιμές στα φάρμακα της ηπατίτιδας

Πλήρης δικαίωση του healthweb: Νέα Υ.Α μετά την αποκάλυψη μας για παράνομη σύσταση της επιτροπής διαπραγμάτευσης φαρμάκων

Δικαίωση του healthweb.gr για τα σκάνδαλα στο ΕΚΑΠΤΥ & την καταγγελία του Χ. Παπαδάκη

Σκάνδαλο Siemens:Δικαίωση του ρεπορτάζ μας μετά από 2 ½ χρόνια της Νικολέτα Ντάμπου 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ξεκινάει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση εξετάσεων ελέγχου μεταλλάξεων γονιδίων

Στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων κατά του καρκίνου ο ΕΟΠΥΥ ενσωματώνει στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης "Διαγνωστικές Εξετάσεις Ογκολογικών Βιοδεικτών για τον έλεγχο παρουσίας μεταλλάξεων γονιδίων BRCA 1/2».

Ιδρύθηκαν φαρμακεία μετά από πιέσεις της ΠΟΝ & παρέμβαση του Υπουργού Υγείας

ΕΟΠΥΥ ΠΟΝ: Μετά από πιέσεις τόσο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, όσο και των τοπικών παραγόντων, διεσώθει το φαρμακείο της Καλαμάτας και ιδρύθηκαν τρία νέα φαρμακεία, μετά από παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κύριου Πλεύρη.

Θ. Τσαχαλίνα στο Healthweb : Κινδυνεύουν οι ασθενείς με Διαβήτη να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες

Κινδυνεύουν τα άτομα με Διαβήτη Τύπου 1 να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες λόγω του πρόσφατου ΦΕΚ για αποζημιώσεις αισθητήρων γλυκόζης. ‘’ Ακατανόητο το σκεπτικό του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ καθώς τα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου συστήματος και δεν δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση. Καλό θα ήταν να δοθεί απάντηση από την κ. Καρποδίνη.’’, , λέει η κ. Θεοφανεία Τσαχαλίνα αντιπρόεδρος της ΕΛΟΔΙ στο healthweb.gr.

Απόφαση του ΕΟΠΥΥ αναστάτωσε εκατοντάδες ασθενείς με διαβήτη

Μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία έχει προκαλέσει σε εκατοντάδες ασθενείς με διαβήτη τύπου 1, η πληροφόρηση ότι το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ έχει λάβει μία απόφαση με την οποία  εξισώνει την τιμή όλων των  αισθητήρων γλυκόζης που συνδέονται με αντλία .

ΕΟΠΥΥ: Διορίστηκε η μη εκτελεστική Προέδρος K. Γκογκοζώτου. Τι αναφέρει η απόφαση

Διορίστηκε  επίσημα η μη εκτελεστική Προέδρος του ΕΟΠΥΥ κ.  Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου μετά από την έκδοση της απόφασης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της  Κυβερνήσεως.

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: Ανοικτή Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων με Προσωπικούς Ιατρούς

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: Δείτε την ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με Προσωπικούς Ιατρούς. Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή των καθηκόντων των ιατρικών ειδικοτήτων που αφορά η πρόσκληση.