Παρασκήνιο

ΕΟΠΥΥ Ηράκλειο :Σκάνδαλο για υπέρογκες αποζημιώσεις σε Κέντρο Ειδικής Αγωγής στην Κρήτη;

ΕΟΠΥΥ Ηράκλειο :Σκάνδαλο για υπέρογκες αποζημιώσεις σε Κέντρο Ειδικής Αγωγής στην Κρήτη;

Για υπέρογκες αποζημιώσεις σε Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής στο Ηράκλειο Κρήτης οι οποίες αφορούν σε  παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μέσω κατευθυνόμενης συνταγογράφησης , κάνει λόγο η  εφημερίδα «Νέα Κρήτη».

Έκπληκτοι διαβάσαμε σε δημοσιεύματα της εφημερίδας <<Νέα Κρήτη>>  (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ) , τα διαλαμβανόμενα στην Κρήτη με Κέντρο ειδικής αγωγής και την απάντηση του ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα , η  οποία αναφέρει προκλητικά και ανεξήγητα, απευθυνόμενη στους υπαλλήλους που διαπίστωσαν τα σκανδαλώδη με το Κέντρο:   «Με ποια θεσμική αρμοδιότητα δεν οριστικοποιείτε έναν πάροχο του οποίου οι υποβολές έχουν εκκαθαριστεί. Από τη στιγμή που ο έλεγχος συνεχίζεται και δεν υπάρχει πράξη καταλογισμού, η υπηρεσία τοπικά πρέπει να οριστικοποιήσει τις Πράξεις Εκκαθάρισης για να μην εκτεθεί νομικά η Υπηρεσία (!)… ο έλεγχος της ΥΠΕΔΦΚΑ μπορεί να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια και ο εν λόγω πάροχος δεν μπορεί να μείνει απλήρωτος...» (!). .

Παράλληλα αναφέρεται στο δημοσίευμα , «λίγο μετά, ένας κομβικός υπάλληλος σε τοπικό επίπεδο, υπεύθυνος για την έγκριση της πληρωμής, που είχε προβάλει αντιρρήσεις σχετικά με την πληρωμή, ως διά μαγείας κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να «αλλάζει πόστο», προκειμένου να μην έχει πλέον εμπλοκή με το θέμα, ενώ η υποβολή εκκαθάρισης για τον εν λόγω πάροχο, του μηνός Σεπτεμβρίου του 2021, ύψους περίπου 56.000 ευρώ, «φεύγει» από το ηλεκτρονικό σύστημα της ΠΕ.ΔΙ. ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου και αποστέλλεται για εκκαθάριση στην ΠΕ.ΔΙ. ΕΟΠΥΥ της Αρκαδίας στην Τρίπολη, παρότι ο φάκελος του εν λόγω Κέντρου και παρόχου είναι στο Ηράκλειο και η πιστοποίηση έχει γίνει εδώ!!!!»

Eνώ λοιπόν ,οι υπάλληλοι που εντόπισαν το θέμα και ενημέρωσαν την κεντρική διοίκηση ζήτησαν έλεγχο άμεσα, η κεντρική διοίκηση παρέπεμψε το θέμα στην Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΦΚΑ),όπως αναφέρθηκε παραπάνω . Εντούτοις η εν λόγω Υπηρεσία, παρότι στο παρελθόν για ήσσονος σημασίας ζητήματα έστελνε κλιμάκιο με επικεφαλής επιθεωρητή για ελέγχους, στη συγκεκριμένη περίπτωση αποφάσισε να ορίσει δύο τοπικούς υπαλλήλους της ΠΕΔΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, βάζοντας επίσης και περιορισμούς στον έλεγχο που επρόκειτο να διενεργήσουν. Παράλληλα στη δική τους αναφορά οι υπάλληλοι της ΠΕΔΙ Ηρακλείου αποκαλύπτουν ότι, παρούσης της τοπικής διοικήτριας, δέχτηκαν τηλεφωνική όχληση σε ανοιχτή επικοινωνία από τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, η οποία ζητούσε να μάθει με ποια θεσμική αρμοδιότητα δεν οριστικοποιείται ένας πάροχος του οποίου οι υποβολές έχουν εκκαθαριστεί. Αφού της επανέλαβαν ότι διεξάγεται έλεγχος από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, ο οποίος μάλιστα γίνεται στον ίδιο χώρο της τοπικής υπηρεσίας και ότι έχουν προκύψει σημαντικές ενδείξεις ότι ο εν λόγω πάροχος πιθανόν έχει προβεί σε πράξεις παράνομες, οι οποίες αν επιβεβαιωθούν συνεπάγονται κυρώσεις, εισέπραξαν, όπως αναφέρουν, από τη διοικήτρια την απάντηση: «…από τη στιγμή που δεν έχει εκδοθεί από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ απόφαση καταλογισμού, η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να οριστικοποιήσει πράξεις εκκαθάρισης, διαφορετικά η υπηρεσία είναι εκτεθειμένη νομικά»!!! Οι υπάλληλοι επέμειναν ότι οι εκδοθείσες πράξεις εκκαθάρισης πρέπει να ακυρωθούν και να γίνει νέος έλεγχος, συνεκτιμώντας και τα ευρήματα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ. Τότε η απάντηση της διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ ήταν εξόχως χαρακτηριστική: «Ο έλεγχος της ΥΠΕΔΥΦΚΑ μπορεί να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια, ο εν λόγω πάροχος δεν μπορεί να μένει απλήρωτος…»

Τίθενται λοιπόν και από πλευράς μας τα κάτωθι ερωτήματα:

  1. Γιατί η διοικήτρια ασχολήθηκε ειδικά η ίδια υπερασπιστικά , με την περίπτωση αυτή του κέντρου  ειδικής αγωγής στην Κρήτη ,  όταν έβγαζε μάτι , ότι υπήρχε διασπάθιση δημοσίου χρήματος και στάθηκε μόνο στο τυπικό της πληρωμής του,  στην τακτή προθεσμία και έδωσε εντολή να πληρωθεί,  σύμφωνα με την αναγραφόμενη απάντηση της στο δημοσίευμα της εφημερίδας << Νέα Κρήτη>>. . Το πρόβλημα ήταν να μην εκτεθεί νομικά υπηρεσία ή να μην ξοδευτεί παράνομα το χρήμα του ΕΟΠΥΥ ;
  2. Γιατί δεν έδωσε εντολή να ολοκληρωθεί άμεσα το πόρισμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για την υπόθεση;. Τι έχει να απαντήσει η  διοικήτρια γι’ αυτό;
  3. Τι έχει να πει ο υπουργός Υγείας για αυτή την συμπεριφορά της διοικήτριας, που όπως προκύπτει  από το δημοσίευμα , μετακίνησε και την υπάλληλο της περιφερειακής διεύθυνσης ΕΟΠΠΥ Ηρακλείου , η οποία έκανε τον έλεγχο. Αποτελεί πράξη διασπάθισης  δημοσίου χρήματος;
  4. Γιατί ο Γενικός επιθεωρητής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για τέτοιο μείζονος σημασίας έλεγχο , δεν έδωσε εντολή να μεταβούν για επιτόπιο έλεγχο,  οι έμπειροι επιθεωρητές της ΥΠΕΔΥΦΚΑ ; Που βρίσκεται η υπόθεση κύριε Γενικέ επιθεωρητά της ΥΠΕΔΥΦΚΑ ;

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τριάντα προϊσταμένους του ΕΟΠΥΥ μετακίνησε η Καρποδίνη

Η ‘μυστική΄ απάντηση της Καρποδίνη για κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ ,επιβεβαίωσε το  healthweb

Διορίστηκε Διοικήτρια η Θεανώ Καρποδίνη

Την κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ φέρνει το νέο ν/σχ του Υπουργείου Υγείας

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Κώστας Κερασίδης: Ο Υπουργός Υγείας το μόνο που πράττει είναι να απαξιώνει τον ΕΟΠΥΥ

Σκανδαλώδης παράταση της θητείας του Γεν. επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ πριν τις εκλογές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νομιμοποιούνται οι διοικητές νοσοκομείων με το ν/σ για την επιλογή διοικήσεων

Η ηγεσία του  υπουργείου υγείας μας άκουσε και μας διάβασε στο healthweb.gr. Διάβασε τα άρθρα μας για τις παράνομες τοποθετήσεις των διοικητών των  νοσοκομείων  και αποφάσισε  να τους νομιμοποιήσει  με την ψήφιση του επικείμενου νόμου για τις διοικήσεις νοσοκομείων .

Ο Χρυσοχοΐδης θα είναι το όργανο για δημόσιες συμβάσεις προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ασκεί ο ίδιος την αρμοδιότητα της τελικής υπογραφής για δημόσιες συμβάσεις προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων και άλλων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου COVID- 19.

Ποιοι εμποδίζουν την εγκατάσταση GPS στα ασθενοφόρα;

Εμπόδια υπάρχουν στην εφαρμογή απλών τεχνολογιών στο ΕΚΑΒ. Ποιοι εμποδίζουν την εγκατάσταση GPS στα ασθενοφόρα; Πως θα επιτευχθεί η δημιουργία και εφαρμογή του Πύργου ελέγχου και αναβάθμιση των συστημάτων επικοινωνίας;

Ο κύριος υπεύθυνος για τις ελλείψεις φαρμάκων μέλος της νέας επιτροπής παρακολούθησης

Το υπουργείο Υγείας στην προσπάθεια να ελέγξει τις ελλείψεις φαρμάκων δημιούργησε μια νέα επιτροπή που θα  παρακολουθεί τις ελλείψεις φαρμάκων αλλά και τη διαθεσιμότητά τους και η οποία συνεδριάζει στον ΕΟΦ .

ΕΚΑΠΥ: Οι συνεχείς παρατάσεις για να ξεκινήσει το έργο της και οι εξοικονομήσεις που πέτυχαν ο νυν και πρώην πρόεδρος

Η ΕΚΑΠΥ έρχεται πάντα στην δημοσιότητα για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι παίρνει συνεχώς παρατάσεις για να ξεκινήσει η εφαρμογή όλων όσων έγραφε η  νομοθεσία για το σκοπό και το έργο της .