Παρασκήνιο

Παρασκήνιο-ΥΠΕΔΥΦΚΑ: Πλήθος ερωτηματικών για τις μετακινήσεις του επιθεωρητή

Παρασκήνιο-ΥΠΕΔΥΦΚΑ: Πλήθος ερωτηματικών για τις μετακινήσεις του επιθεωρητή

της Νικολέτας Ντάμπου

Διαβάστε στο παρασκήνιο του www.healthweb.gr, πλήθος ερωτηματικών προκαλούν οι συχνές μετακινήσεις του Γενικού Επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, προς έναν συγκεκριμένο προορισμό που είναι ο νόμος Θεσσαλονίκης και Ημαθίας , για την διενέργεια ελέγχων.

Ο προορισμός, λοιπόν, των μετακινήσεων του Γενικού Επιθεωρητή της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) , ως προς τους νόμους Θεσσαλονίκης αλλά και η συχνότητα , δημιουργεί προβληματισμό . Αναρωτιόμαστε, τόση μεγάλη διαφθορά υπάρχει στους νόμους Θεσσαλονίκης και αναγκάζεται να μεταβαίνει ο γενικός επιθεωρητής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ τουλάχιστον μια φορά το μήνα για 3 ημέρες; Σχετίζονται οι μετακινήσεις με το γεγονός , ότι η οικογένεια του ζει στον νομό Θεσσαλονίκης;

Να σημειώσουμε, ότι η δαπάνη γι’ αυτές τις μετακινήσεις επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ. Τα έξοδα αφορούν στα οδοιπορικά και διόδια αλλά και στο κόστος των διανυκτερεύσεων -διανομή, που ανέρχονται από 400 ευρώ .

Οι αποφάσεις φέρουν την υπογραφή του προέδρου του ΕΟΠΠΥ Βασίλη Πλαγιαννάκου.

 

Παραθέτουμε ενδεικτικά:

 

3 7sm eopyy

 

ms3

 

 

 

 

 

 

MS2

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :  Σκανδαλώδης παράταση της θητείας του Γεν. επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ πριν τις εκλογές

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το έκλεισε το « μαγαζί» η επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων;

ΕΚΑΠΥ: ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δικαίωση του healthweb.gr ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν τα ιατροτεχνολογικά

Τελικά δικαιωθήκαμε στο www.healthweb.gr όταν γράφαμε πριν λίγο καιρό ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα εάν επιλέξουν  κάτι άλλο από αυτό που προσφέρει το νοσοκομείο.

Το νόμιμο, το ηθικό για διοικητές νοσοκομείων & τον νέο Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας

Στο healthweb.gr έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό ότι οι τοποθετήσεις των διοικητών στα νοσοκομεία δεν είναι νόμιμες αφού δεν έγιναν με τον νόμο ν.4622/2019 .Παρ’όλο που εμμέσως το υπουργείο υγείας το αποδέχθηκε αντί να διορίσει τους νέους διοικητές με βάση το νόμο (άρα νόμιμα), απλά τους άλλαξε όνομα και τους ονόμασε προσωρινούς διοικητές!

Αποχρώσεις ‘Βασιλικότεροι του βασιλέως’ σε διοικητές ΥΠΕ

Είναι μερικοί διοικητές ΥΠΕ οι  οποίοι θέλουν να αποδείξουν ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως χωρίς όμως να τεκμηριώνουν αυτά που λένε και γράφουν. Είναι 2-3 που λένε πολλά λόγια αλλά στην πράξη δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι.