Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Παρασκήνιο

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί  το Υπουργείο Υγείας

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί  το Υπουργείο Υγείας

O Πρωθυπουργός προσπαθεί να αφουγκραστεί τα προβλήματα που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας γι΄ αυτό χθες βρέθηκε αιφνιδιαστικά στο νοσοκομείο «Λαϊκό» και αύριο θα επισκεφτεί το Υπουργείο Υγείας.

Τα θέματα της Υγείας από την αρχή της θητείας της ΝΔ ήταν ψιλά στην ατζέντα  . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη ότι οι πολίτες αξίζουν ένα καλύτερο ΕΣΥ, με ισότιμη πρόσβαση . Ήρθε η ώρα όπου πρόκειται να εξαγγέλλει μια σειρά μεταρρυθμίσεων, οι οποίες δεν προχωράνε με μεγάλη ταχύτητα και γι αυτό θα επισκεφτεί  αύριο το πρωί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Υπουργείο Υγείας για να συζητήσει με την πολιτική ηγεσία τις εκκρεμότητες όσον αφορά στη στοχοθεσία που έχει τεθεί από την κυβέρνηση.

Η ατζέντα του Υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει κομβικές μεταρρυθμίσεις που έχουν σκοπό να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Προς το παρόν, όμως, προχωράνε ως επί το πλείστον έργα που μπορούν να γίνουν με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως είναι για παράδειγμα οι ανακαινίσεις χώρων αλλά και το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων. Ωστόσο , παραμένουν  σε εκκρεμότητα οι αναμονές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και οι  αλλαγές στο ΑΣΕΠ που θα μειώσουν τους χρόνους προσλήψεων αλλά και οι λίστες αναμονής και πολλά άλλα προβλήματα στα νοσκομεία .

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μητσοτάκης: "Το καλοκαίρι προβλέπεται πολύ επικίνδυνο"

Μητσοτάκης: "Μαζί στα καλύτερα" η προτροπή του στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο

Ανασχηματισμός: Καμία αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Οι αλλαγές που έρχονται με την νέα χρονιά για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Fast track διορισμοί με την ψηφιακή αναβάθμιση του ΑΣΕΠ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποζημιώνονται οι βιοδείκτες αλλά πόσο συμβάλλουν στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών ;

Η Πολιτεία αποζημιώνει τις νέες, εξατομικευμένες θεραπείες σε ασθενείς με καρκίνο δίνοντας στους γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων να συνταγογραφούν τις εξετάσεις που απαιτούνται  για να προσδιορίσουν την ακριβή μορφή της νόσου που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Χαμένοι στη μετάφραση ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Στα νοσοκομεία είναι σε πλήρη εφαρμογή το Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (Συ.Κ.Ν.Υ.) και καταργήθηκε η υποχρέωση υποβολής Κλειστών Ελληνικών Νοσηλίων (KEΝ).

Απάντηση του ΕΟΦ σε δημοσίευμα του healthweb για αυξήσεις σοκ σε 461 φάρμακα

Μετά το δημοσίευμα του healthweb.gr για αυξήσεις σοκ σε τιμές 461 φαρμάκων ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έβγαλε ανακοίνωση. Καμία αναφορά στα θέματα της νομιμότητας της ανατιμολόγησης των φαρμάκων.

Διαγωνισμός για διοικήσεις ΥΠΕ και Νοσοκομείων: Τα διδακτορικά με 4ετή διάρκεια δεν μοριοδοτήθηκαν αλλά μοριοδοτήθηκαν τα ενός έτους μεταπτυχιακά

Διαγωνισμός για διοικήσεις Νοσοκομείων- ΥΠΕ : Τα διδακτορικά με 4ετή διάρκεια δεν μοριοδοτήθηκαν , αντίθετα μοριοδοτήθηκαν τα ενός έτους μεταπτυχιακά .

H επιλογή των νέων διοικήσεων των οργανισμών μέσω ΑΣΕΠ οδηγείται σε ακύρωση ;

H επιλογή των νέων διοικήσεων των Οργανισμών που θα έπρεπε να έχουν γίνει μέσω διαγωνισμού του  ΑΣΕΠ μάλλον οδηγείται  σε ακύρωση είτε μέσω συνεχών παρατάσεων είτε με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση που ακούγεται,  θα θέλαμε να ρωτήσουμε. Οι διορισμένοι πρόεδροι, αντιπρόεδροι σε ΕΟΦ και  ΙΦΕΤ  αποδείχτηκαν αποτελεσματικοί ή αναποτελεσματικοί ; Το σύστημα υγείας βελτιώθηκε ή […]

Close Icon