ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υγειονομική περίθαλψη Covid-19: 1 στις 5 οικογένειες στις ΗΠΑ καθυστερούν τις ιατρικές εξετάσεις

Υγειονομική περίθαλψη Covid-19: 1 στις 5 οικογένειες στις ΗΠΑ καθυστερούν τις ιατρικές εξετάσεις

Υγειονομική περίθαλψη Covid-19: Το 20% των πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες καθυστερούνκαι αναβάλλουν τις ιατρικές εξετάσεις, καθώς και ενδεχόμενη θεραπεία.

Σχεδόν 1 στα 5 αμερικανικά νοικοκυριά χρειάστηκε να καθυστερήσουν τη φροντίδα για σοβαρές ασθένειες τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του NPR, του Robert Wood Johnson Foundation και του Harvard. Το δίχτυ ασφαλείας έφυγε. Η κατάσταση στα νοσοκομεία του Αϊντάχο έχει γίνει τραγική. Οι εγκαταστάσεις είναι τόσο γεμάτες με κυρίως μη εμβολιασμένους ασθενείς με COVID-19 που πολλοί δεν μπορούν πλέον να λειτουργούν κανονικά. Ο Jim Souza, διευθύνων σύμβουλος στο μεγαλύτερο από τα νοσοκομεία του Boise, τον St. Luke’s, περιγράφει τα τυπικά υψηλά πρότυπα περίθαλψης του ιδρύματός του ως το δίχτυ που επιτρέπει στους γιατρούς να εκτελούν ιατρικές πράξεις υψηλών συχνοτήτων κάθε μέρα.

Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ

Με τα νοσοκομεία γεμάτα λόγω COVID, 1 στις 5 αμερικανικές οικογένειες καθυστερεί την υγειονομική περίθαλψη. Αυτό αποτελεί λογικό επακόλουθο της συνεχιζόμενης πανδημίας, καθώς μεγάλο ποσοστό των κλινών στα νοσοκομεία καλύπτεται από τις νοσηλείες κατά του κορωνοϊού. Εφόσον υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης, πολλοί είναι εκείνοι που αναπροσαρμόζουν τη θεραπεία τους. Σε περίπτωση που μπορεί μία θεραπεία να περιμένει, στις ΗΠΑ δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να αναβάλλεται για το μέλλον. Στοχεύουν οι περισσότεροι σε βελτίωση των συνθηκών στις δημόσιες δομές υγείας, ελπίζοντας πως δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν επιπρόσθετα τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια ενδεχόμενης νοσηλείας τους.

Το Άινταχο έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα τεταμένα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σημαίνουν καθυστερημένη περίθαλψη
Πολλοί Αμερικανοί αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις όπως αυτές στο Αϊντάχο, λέει ο Ρόμπερτ Μπλέντον, δημοσκόπος στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσαν. “Οι αριθμοί ήταν πολύ περισσότεροι από ό, τι περιμέναμε και η μετάλλαξη δέλτα άλλαξε αυτό που συνέβαινε”. Η έρευνα που βοήθησε να διεξαχθεί διαπίστωσε ότι σχεδόν 1 στα 5 νοικοκυριά των ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν ήταν σε θέση να λάβουν θεραπεία για σοβαρή ασθένεια τους τελευταίους μήνες. Οι περισσότεροι από αυτούς είπαν ότι είχαν αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία εξαιτίας αυτού.

Αυτά τα δεδομένα δείχνουν ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να ενισχύσουν την ικανότητά τους ενόψει της επόμενης πανδημίας ή σοβαρής φυσικής καταστροφής. Ενώ τα νοσοκομεία της περιοχής Boise γεμίζουν με ασθενείς με COVID-19, είχαν επίσης μια αύξηση της ζήτησης από άτομα που έχουν ήδη καθυστερήσει τη φροντίδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι Pierson και Zuckerman λένε ότι έχουν δει πιο προχωρημένους καρκίνους από ό, τι συνήθως, που θα μπορούσαν να είχαν πιαστεί νωρίτερα. Η έγκαιρη ανίχνευση των κακοηθειών θα έδινε στους ασθενείς πολύ περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, λένε. Ο Pierson λέει ότι έχει προτείνει στους ασθενείς ότι μπορούν να λάβουν μια λιγότερο έντονη μορφή χημειοθεραπείας. Οπότε είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστούν κρεβάτι στο νοσοκομείο εάν προκύψουν επιπλοκές.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ομάδα Εργασίας για τις Προληπτικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ δίνει σχετικές με τη χρήση της ασπιρίνης οδηγίες

Το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας Chapel Hill: δήλωσε ότι θα δημιουργήσει ένα ειδικό δίκτυο υποστήριξης για φοιτητές και καθηγητές.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τετάρτη μια νέα ώθηση στη βιομηχανία τροφίμων να μειώσει το αλάτι στα προϊόντα της,

Η πανδημία έχει διαταράξει τη ζωή και την οικονομική ευημερία για πολλούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα e-τσιγάρα δεν βοηθούν τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα-Πιθανότερη η υποτροπή λένε οι ειδικοί

Διακοπή καπνίσματος: Μια νέα ανάλυση από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας και Επιστήμης Ανθρώπινης Μακροζωίας Herbert Wertheim στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο και στο UC San Diego Moores Cancer Center αναφέρει ότι η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου—ακόμη σε καθημερινή βάση—δεν βοήθησε τους καπνιστές να σταματήσουν με επιτυχία το τσιγάρο. Η ανάλυση δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό τεύχος του JAMA Network Open, στις 19 Οκτωβρίου 2021.

Μπορώ να κάνω σεξ με ταμπόν;

Σεξ περίοδος: Μπορείτε σίγουρα να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι το αίμα της εμμήνου ρύσεως λειτουργεί καλά ως φυσικό λιπαντικό, ενώ οι ίδιες νιώθουν μεγαλύτερη διέγερση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Ωστόσο, το σεξ με ταμπόν δεν συνιστάται.

Μηλόξυδο για τη θεραπεία της ουρολοίμωξης: Αλήθεια ή φήμη;

Μηλόξυδο ουρολοίμωξη: Τελευταία, το μηλόξυδο έχει αποκτήσει τη φήμη της θεραπείας όλων. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς τους ισχυρισμούς είναι υπερβολικοί και στερούνται επιστημονικής στήριξης. Έτσι, ως σήμερα δεν υπάρχουν ακόμη επιστημονικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι το μηλόξυδο μπορεί να θεραπεύσει μια ουρολοίμωξη. Αλλά είναι πιθανό να έχει κάποια οφέλη.

Τι είναι το άμυλο αραβοσίτου και ποια η θρεπτική του αξία

Άμυλο καλαμποκιού: Για να φτιάξουν άμυλο καλαμποκιού, που μερικές φορές αποκαλείται άμυλο αραβοσίτου, οι αγρότες διαχωρίζουν πρώτα το πίτουρο, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο των κόκκων του καλαμποκιού. Στη συνέχεια, το άμυλο από το ενδοσπέρμιο των πυρήνων εξάγεται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται υγρή άλεση. Τέλος, το καλαμποκάλευρο αποξηραίνεται και συσκευάζεται. Το άμυλο καλαμποκιού θεωρείται τρόφιμο υψηλής επεξεργασίας. Εκτός από το ότι χρησιμοποιείται ως κοινό πρόσθετο τροφίμων, το καλαμποκάλευρο έχει πολλές εμπορικές χρήσεις. Μπορεί να βρεθεί σε μπαταρίες, βρεφική πούδρα, βιοπλαστικά, σπίρτα και καλλυντικά.

3 λόγοι που η κολύμβηση είναι εξαιρετική για την υγεία της καρδιάς

Αθλητισμός Κολύμβηση: Οποιοδήποτε είδος καρδιαγγειακής άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε τον καρδιακό σας μυ και να αυξήσετε τη δύναμή σας. Αλλά το κολύμπι, ειδικότερα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης για την υγεία της καρδιάς. 

Γνωρίστε το θαυματουργό σκουαλένιο

Σκουαλένιο: Πρόκειται για μια φυσική ένωση με αντικαρκινικές, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η οποία βρίσκεται στις ελιές, το ελαιόλαδο και το λάδι αμάρανθου.