Πολιτική Υγείας

Υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ: Θέτουν νέο χαμηλότερο στόχο αλατιού για τη βιομηχανία τροφίμων

Υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ: Θέτουν νέο χαμηλότερο στόχο αλατιού για τη βιομηχανία τροφίμων

Ο FDA λέει ότι η προθεσμία του 2024 δίνει στους κατασκευαστές αρκετό χρόνο για να αναπτύξουν νέες συνταγές και επιτρέπει στους καταναλωτές να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν νέες οδηγίες για τη μείωση της ποσότητας αλατιού στα τρόφιμα – Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τετάρτη μια νέα ώθηση στη βιομηχανία τροφίμων να μειώσει το αλάτι στα προϊόντα της, ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας σε μια χώρα όπου ο μισός πληθυσμός πάσχει από υπέρταση. Οι εθελοντικές οδηγίες απαιτούν μείωση της μέσης κατανάλωσης νατρίου κατά περίπου 12 τοις εκατό έως τις αρχές του 2024 – από 3.400 σε 3.000 χιλιοστόγραμμα ημερησίως.

Η Susan Mayne, ειδικός για την ασφάλεια των τροφίμων στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, δήλωσε ότι η αλλαγή θα μεταφραστεί σε κατανάλωση περίπου 60 κουτ. του γλυκού λιγότερο αλάτι κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τον FDA, τον αμερικανικό ρυθμιστή ασφάλειας τροφίμων, οι Αμερικανοί καταναλώνουν 50 τοις εκατό περισσότερο νάτριο από ό, τι συνιστάται, και το 95 τοις εκατό των παιδιών ηλικίας δύο έως 13 ετών ξεπερνούν το συνιστώμενο όριο. Αυτή η υπερκατανάλωση οδηγεί σε υπέρταση, καρδιαγγειακές παθήσεις, παχυσαρκία και διαβήτη.

Το πρόβλημα επηρεάζει δυσανάλογα τις φυλετικές και εθνοτικές μειονότητες και η πανδημία της Covid-19 έχει ενισχύσει περαιτέρω αυτές τις ανισότητες στην υγεία, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκτελεστική επικεφαλής του FDA, Janet Woodcock. “Γνωρίζουμε ότι ακόμη και αυτές οι μέτριες μειώσεις που έγιναν αργά τα επόμενα χρόνια θα μειώσουν σημαντικά τις ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή”, δήλωσε ο FDA. Ο οργανισμός θα παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται οι οδηγίες με μακροπρόθεσμο στόχο την περικοπή της κατανάλωσης στη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη 2.300 mg νατρίου ημερησίως για άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω.

Ο FDA λέει ότι η προθεσμία του 2024 δίνει στους κατασκευαστές αρκετό χρόνο για να αναπτύξουν νέες συνταγές και επιτρέπει στους καταναλωτές να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες. «Το νάτριο παίζει ρόλο στην τεχνολογία των τροφίμων και στην ασφάλεια των τροφίμων, αναγνωρίζουμε ότι αυτή η αλλαγή δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη», δήλωσε η Γούντκοκ. “Αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει επίσης στο γούστο των καταναλωτών να προσαρμοστεί.” Περισσότερες από 100 χώρες έχουν προγράμματα μείωσης νατρίου και πολλές πολυεθνικές εταιρείες πωλούν ήδη προϊόντα διατροφής με μάρκες που διατίθενται στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά παρασκευάζονται με λιγότερο νάτριο. «Ξέρουν ήδη πώς να το κάνουν», είπε η Μέιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αναγκαία η εφαρμογή διατροφικής πολιτικής

Επτά διατροφικές συνήθειες που σκοτώνουν

Η βιομηχανία τροφίμων δεν παράγει υγιεινά προϊόντα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ορισμένοι ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν μια τέταρτη δόση του εμβολίου, λέει το CDC

Άτομα με ανοσοκατασταλτικές παθήσεις ή άτομα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα ή θεραπείες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή COVID-19. Σύμφωνα με το CDC, μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου έχει παρατηρηθεί σε ανοσοκατεσταλμένους συμμετέχοντες σε σύγκριση με συμμετέχοντες που δεν είναι ανοσοκατεσταλμένοι σε περιορισμένο αριθμό μελετών.

Συνάντηση γ.γ Δημ. Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκου με κλιμάκιο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού

Υπουργείο Υγείας: Στη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας επεσήμανε για ακόμα μία φορά την αναγκαιότητα συνέχισης του κλίματος συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, και αποτίμησε το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε καίρια θέματα υποστήριξης και ανακούφισης ομάδων πληττόμενου πληθυσμού, τονίζοντας το ζήτημα του Εθελοντισμού.

Επέκταση συνεργασίας του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Υπουργείο Υγείας: Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος υπέγραψε σήμερα συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές εκ των οποίων η μία (1) είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις (4) στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.

Μια ιατρική επιτροπή συμβούλων της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών την Τρίτη

Συνολικά, το 57 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού είναι τώρα πλήρως εμβολιασμένο. Η εμπιστοσύνη στα εμβόλια έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν πίσω από κάθε άλλη χώρα της G7 σε ποσοστό του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού.

Το Χονγκ Κονγκ έχει ένα από τα αυστηρότερα υποχρεωτικά καθεστώτα καραντίνας Covid στον κόσμο –

Η επιχειρηματική κοινότητα του Χονγκ Κονγκ παρακολουθεί με αυξανόμενη αγανάκτηση καθώς ανοίγουν ξανά αντίπαλοι χρηματοοικονομικοί κόμβοι όπως η Σιγκαπούρη, το Τόκιο, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη.

28η Οκτωβρίου: "Μπλόκο" στις παρελάσεις σε Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

28η Οκτωβρίου: Παράλληλα, σημειώνεται ότι η καθιερωμένη παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε στη Θεσσαλονίκη, λόγω του πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Θεμιστοκλέους: 60,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του- Στις 5/11 ανοίγει η πλατφόρμα για 2η δόση με J&J

Θεμιστοκλέους: Όπως διευκρίνισε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με μια δόση Johnson&Johnson, θα μπορούν να κάνουν δεύτερη δόση με Johnson&Johnson και με mRNA εμβόλια, αρχίζοντας με το Pfizer.

Θεοδωρίδου: Η συλλοίμωξη με covid και γρίπη αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%-Κρούσματα H3N2 στην Κροατία

Θεοδωρίδου: Η κα Θεοδωρίδου ανέφερε ότι από την αρχή της πανδημίας το ενδεχόμενο του αυξημένου κινδύδου διπλής λοίμωξης με τον ιό της γρίπης και τον κορωνοϊό έχει προβληματίσει την επιστημονική κοινότητα. Η συλλοίμωξη αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%, ενώ διπλασιάζει τον κίνδυνο για μηχανική υποστήριξη.