Πολιτική Υγείας

Προληπτικές Υπηρεσίες ΗΠΑ: Συμβουλές για τη χρήση της ασπιρίνης για την πρόληψη καρδιακών προσβολών

Προληπτικές Υπηρεσίες ΗΠΑ: Συμβουλές για τη χρήση της ασπιρίνης για την πρόληψη καρδιακών προσβολών

Η ασπιρίνη χρησιμοποιείται ως αναλγητικό και αραιωτικό αίματος που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για θρόμβους αίματος αλλά έχει κινδύνους ακόμη και σε χαμηλές δόσεις, συμπεριλαμβανομένων ελκών ή αιμορραγίας στο πεπτικό σύστημα. Μια χαμηλή δόση ασπιρίνης είναι 81 χιλιοστόγραμμα έως 100 χιλιοστόγραμμα, σύμφωνα με τους New York Times.

Προληπτικές Υπηρεσίες ΗΠΑ: Η χαμηλή δόση ασπιρίνης δεν θα πρέπει αρχικά να συνταγογραφείται για την πρόληψη ενός πρώτου καρδιακού επεισοδίου ή εγκεφαλικού επεισοδίου, ανέφερε πάνελ από μια ομάδα επιρροής κατευθυντήριων γραμμών για την υγεία σε προκαταρκτικές επικαιροποιημένες συμβουλές την Τρίτη. Η Ομάδα Εργασίας για τις Προληπτικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ δήλωσε σε σχέδιο οδηγιών ότι οι κίνδυνοι αιμορραγίας για ενήλικες 60 ετών και άνω υπερτερούν των πιθανών οφελών από το φάρμακο. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι το πάνελ είπε επίσης ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα μικρό όφελος για ενήλικες στα 40 τους που δεν έχουν κινδύνους αιμορραγίας. Τα στοιχεία για τα οφέλη για τα άτομα ηλικίας 50 ετών, πρόσθεσε η ομάδα, είναι λιγότερο σαφή. Συγκριτικά, η σύσταση της Task Force 2016 έλεγε ουσιαστικά ότι όλα τα άτομα υψηλού κινδύνου στα 50 τους παίρνουν ασπιρίνη.

Φέτος, η σύσταση της ομάδας αναφέρει ότι τα άτομα ηλικίας 40 έως 59 ετών πρέπει να έχουν μια συνομιλία με τον κλινικό γιατρό τους για να διαπιστώσουν εάν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων ή εγκεφαλικού επεισοδίου και, αν ναι, εάν η λήψη ασπιρίνης είναι κατάλληλη για αυτούς.

“Η καθημερινή χρήση ασπιρίνης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων σε ορισμένα άτομα, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει δυνητικά σοβαρές βλάβες, όπως εσωτερική αιμορραγία”, δήλωσε ο John Wong, μέλος της Task Force.

“Είναι σημαντικό τα άτομα που είναι 40 έως 59 ετών και δεν έχουν ιστορικό καρδιακών παθήσεων να έχουν μια συνομιλία με τον κλινικό γιατρό τους για να αποφασίσουν από κοινού εάν η έναρξη της λήψης ασπιρίνης είναι κατάλληλη για αυτούς”.

Οι συστάσεις απευθύνονται σε άτομα με παχυσαρκία, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη και άλλα θέματα που αυξάνουν τις πιθανότητες για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Εάν η συμβουλή οριστικοποιηθεί, θα αντιστρέψει τις συστάσεις που εξέδωσε η επιτροπή πέντε χρόνια πριν – και σύμφωνα με πληροφορίες σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες άλλων ιατρικών ομάδων.

Ενώ η Ειδική Ομάδα Προληπτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ είχε επίσης πει προηγουμένως ότι η λήψη καθημερινής ασπιρίνης θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου για μερικούς ενήλικες στην ηλικία των 50 και 60 ετών, οι νέες οδηγίες αναφέρουν ότι είναι απαραίτητα περισσότερα αποδεικτικά οφέλη. Η χαμηλή δόση ασπιρίνης συνιστάται εδώ και καιρό σε ασθενείς που έχουν ήδη υποστεί καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο και οι μελέτες του CDC σχετικά με τη χρήση της ασπιρίνης για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων έχουν αποδώσει ανάμεικτα αποτελέσματα.

Η ΑμερικανικήΈνωση Καρδιάς American Heart Association σημειώνει ότι τα οφέλη και οι κίνδυνοι της καθημερινής χαμηλής δόσης ασπιρίνης ποικίλλουν και συμβουλεύει τους ανθρώπους να μην παίρνουν το φάρμακο χωρίς να μιλήσουν με γιατρό. Η ασπιρίνη χρησιμοποιείται ως αναλγητικό και αραιωτικό αίματος που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για θρόμβους αίματος, αλλά έχει κινδύνους ακόμη και σε χαμηλές δόσεις, συμπεριλαμβανομένων ελκών ή αιμορραγίας στο πεπτικό σύστημα. Μια χαμηλή δόση ασπιρίνης είναι 81 χιλιοστόγραμμα έως 100 χιλιοστόγραμμα, σύμφωνα με τους New York Times.

Η ομάδα θα επιτρέψει δημόσια σχόλια για το θέμα μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, οπότε θα αξιολογήσει και θα λάβει μια τελική απόφαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι δεν πρέπει να κάνεις με άδειο στομάχι

Ανακαλύφθηκε πιθανή νέα στρατηγική για τα εγκεφαλικά επεισόδια

Φυσικά αντιπηκτικά αίματος

Πως αντιμετωπίζεται η διάτρηση στομάχου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μάχη της μητέρας του Ντόρας με τον καρκίνο

Κώστας Μπακογιάννης για Ντόρα: Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της μητέρας του, Ντόρας ότι πάσχει από καρκίνο. «Η αγάπη σώζει και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.

Θεοδωρίδου: Πιο αποτελεσματική η ανοσία μετά από νόσηση και εμβολιασμό-Προς έγκριση β’ δόση της J&J

Θεοδωρίδου: Η κα Θεοδωρίδου υπενθύθμισε ότι σύμφωνα με την σύσταση της Επιτροπής, μετά τη νόσηση θα πρέπει να χορηγείται μία δόση εμβολίου. Όπως είπε, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η υβριδική ανοσία που αναπτύσσεται μετά τη νόσηση και μετά τον εμβολιασμό και η οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την ανοσία μετά την νόσηση μόνο, καθώς αναπτύσσεται ένα ευρύ φάσμα αντισωμάτων. Σύμφωνα με στοιχεία από το CDC, τα άτομα που νόσησαν και δεν εμβολιάστηκαν είχαν 2,5 φορές περίπου μεγαλύτερο κίνδυνο νόσησης και επαναμόλυνσης συγκριτικά με τους εμβολιασμένους.  

Πλεύρης: Από τους πρώτους μήνες του 2022 διαθέσιμα τα πρώτα φάρμακα κατά του κορωνοϊού

Ο Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας, μίλησε αποκλειστικά για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών αλλά και για το εάν θα επιτραπούν φέτος οι παρελάσεις. Τι είπε για τα νέα φάρμακα κατά του ιού.

Έκκληση Μπάιντεν για τη μετατροπή των καθυστερημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών στην Αμερική

Η φροντίδα των παιδιών θεωρείται κρίσιμη για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία της Covid-19, αλλά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επενδύουν πολύ λιγότερο σε παιδιά από συγκρίσιμες οικονομίες.