Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Βάρος ζύγισμα: Ποια είναι η χειρότερη στιγμή για να ζυγιστείτε;

Βάρος ζύγισμα: Ποια είναι η χειρότερη στιγμή για να ζυγιστείτε;

Βάρος ζύγισμα: Αποφύγετε να ζυγίζεστε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, μετά την άσκηση και αφού τελειώσετε ένα μεγάλο γεύμα.

Η ζύγιση είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας προς τους στόχους σας σχετικά με την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές που μπορεί να σας δώσουν μια ανακριβή εικόνα της πραγματικής σας σύνθεσης σώματος. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι χειρότερες στιγμές για να ζυγιστείτε!

Μετά από ένα μεγάλο γεύμα

Ακριβώς μετά από ένα μεγάλο γεύμα, ο οργανισμός σας εργάζεται σκληρά για να αφομοιώσει την τροφή. Αυτό σημαίνει ότι το πεπτικό σας σύστημα είναι γεμάτο με φαγητό και υγρά, τα οποία μπορούν να προσθέσουν σημαντικό βάρος στην ένδειξη της ζυγαριάς. Είναι προτιμότερο να ζυγίζεστε πριν φάτε το πρωινό σας, αφού έχετε χρησιμοποιήσει το μπάνιο και είστε εντελώς νηστικοί. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε μια πιο σταθερή μέτρηση που αντικατοπτρίζει την πραγματική σας σύνθεση σώματος.

Μετά από έντονη προπόνηση

Η άσκηση είναι εξαιρετική για την υγεία σας και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Ωστόσο, μετά από μια έντονη προπόνηση, οι μύες σας είναι γεμάτοι με υγρά και τα αποθέματα γλυκογόνου σας έχουν εξαντληθεί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη ένδειξη βάρους στη ζυγαριά, η οποία μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την πραγματική σας πρόοδο. Είναι καλύτερο να περιμένετε τουλάχιστον μερικές ώρες μετά την προπόνηση σας, αφού το σώμα σας έχει χρόνο να ανακάμψει και να επανενυδατωθεί, προτού ζυγιστείτε.

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας για τις γυναίκες

Οι ορμονικές διακυμάνσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας μπορούν να επηρεάσουν το βάρος του σώματος μιας γυναίκας. Η κατακράτηση υγρών είναι συχνή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη ένδειξη στη ζύγιση. Αντί να απογοητεύεστε με τον αριθμό στη ζυγαριά, εστιάστε στο πώς αισθάνεται το σώμα σας και συνεχίστε τις υγιεινές συνήθειες διατροφής και άσκησης. Μπορείτε να ζυγιστείτε ξανά λίγες ημέρες μετά το τέλος της περιόδου σας, όταν τα επίπεδα των ορμονών σας έχουν επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας για τις γυναίκες

Η ζύγιση μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, αλλά είναι σημαντικό να το χρησιμοποιείτε με τον σωστό τρόπο. Αποφύγετε να ζυγίζεστε τις στιγμές που αναφέραμε παραπάνω και εστιάστε στη δημιουργία ενός υγιεινού τρόπου ζωής που περιλαμβάνει ισορροπημένη διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα. Με αυτόν τον τρόπο, θα δείτε και θα νιώσετε τη διαφορά στη συνολική σας υγεία και ευεξία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η διατροφή OMAD και ποια τα οφέλη της;

Σπόροι Chia ιδανικοί για απώλεια βάρους

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τροφοδοτούν τον ενθουσιασμό για νέα φάρμακα απώλειας βάρους. Οι ρυθμιστικές αρχές παρακολουθούν;

Πόση απώλεια βάρους ανά μήνα είναι ασφαλής;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμη σκορδαλιά;

Σκορδαλιά συνταγή: Η κρέμα σκόρδου ή αλλιώς σκορδαλιά, ένα ευέλικτο και γευστικό καρύκευμα, λατρεύεται σε διάφορες μαγειρικές παραδόσεις για τις στιβαρές και αρωματικές της ιδιότητες.

Απαιτείται νέα διάγνωση για το προβληματικό gaming

Παιχνίδια εθισμός: Περίπου το 3 τοις εκατό των παικτών διαγιγνώσκονται με Διαταραχή Παιχνιδιού, ωστόσο περισσότερο από το διπλάσιο αυτό θα μπορούσε να ταξινομηθεί ως διάγνωση επιβλαβών παιχνιδιών.

Νέες, δύσκολες στη θεραπεία μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος

Δέρμα λοιμώξεις: Οι νέες και αναδυόμενες μυκητιασικές δερματικές λοιμώξεις είναι εξαιρετικά μεταδοτικές και δύσκολο να αντιμετωπιστούν, αν και τα τρέχοντα ποσοστά στις ΗΠΑ παραμένουν χαμηλά.

Ο εθισμός στο Διαδίκτυο κάνει τον εγκέφαλο των εφήβων ευάλωτο σε εθισμούς πάσης φύσεως

Εθισμός στο Διαδίκτυο: Χαρακτηρίζεται από μια καταναγκαστική ανάγκη χρήσης του διαδικτύου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε παραμέληση άλλων σημαντικών ευθυνών και δραστηριοτήτων.

Close Icon