Διατροφή

Τηγανητές πατάτες φούρνου: Ποια τα μυστικά για να γίνουν τέλειες

Τηγανητές πατάτες φούρνου: Ποια τα μυστικά για να γίνουν τέλειες
Τηγανητές πατάτες φούρνου: Μάθε τι πρέπει να κάνεις για να γίνουν οι πατάτες στον φούρνο τόσο νόστιμες και τόσο τραγανές όσο είναι οι “αληθινές” τηγανητές πατάτες. Μάθε τα μυστικά και μαγείρεψε τις καλύτερες πατάτες που θα έχεις φάει. Πλέον έχει γίνει ευρέως γνωστό ότι μπορείς να φτιάξεις πατάτες σαν τηγανητές στο φούρνο.  Τις κόβεις, τις […]

Τηγανητές πατάτες φούρνου: Μάθε τι πρέπει να κάνεις για να γίνουν οι πατάτες στον φούρνο τόσο νόστιμες και τόσο τραγανές όσο είναι οι “αληθινές” τηγανητές πατάτες. Μάθε τα μυστικά και μαγείρεψε τις καλύτερες πατάτες που θα έχεις φάει.

Πλέον έχει γίνει ευρέως γνωστό ότι μπορείς να φτιάξεις πατάτες σαν τηγανητές στο φούρνο.  Τις κόβεις, τις βάζεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ρίχνεις λίγο λάδι και αλάτι και τις ψήνεις μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αυτή είναι η βασική διαδικασία. Για να καταφέρεις να τις κάνεις τόσο νόστιμες και τόσο τραγανές όσο είναι οι “αληθινές” τηγανητές πατάτες, υπάρχουν κάποια μυστικά. Υπάρχει, λοιπόν, τρόπος να γίνουν εξίσου απολαυστικές.

 

Μυστικά για τη συνταγή

  • Πώς θα κόψεις τις πατάτες

Ο τρόπος που θα κοπεί η πατάτα παίζει ρόλο στο να πετύχει. Πρέπει να είναι μαλακή στο εσωτερικό και τραγανή απέξω, είτε μαγειρευτεί στο τηγάνι είτε στον φούρνο. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να τις κόψεις σωστά, σε στικς πάχους περίπου μισού εκατοστού. Αν τις κόψεις πιο λεπτές θα καούν πριν ψηθούν σωστά. Ενώ αν τις κόψεις πιο χοντρές δεν θα γίνουν όσο τραγανές θέλεις και θα μοιάζουν σαν τις ψητές.

  • Να τις στεγνώσεις πριν τις βάλεις στο ταψί

Αφού κόψεις τις πατάτες, χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσεις την υγρασία τους. Η υγρασία που υπάρχει στην επιφάνεια των πατατών δεν θα επιτρέψει στο λάδι να καλύψει την επιφάνειά της. Έτσι δεν θα γίνει τόσο τραγανή.

  • Το πιο σημαντικό “μυστικό”

Αφού θα έχεις στεγνώσει τις πατάτες, πασπάλισέ τις με λίγο κορν φλάουρ. Μάλλον αυτό το μυστικό δεν το ήξερες, οπότε καιρός να το δοκιμάσεις. Το κορν φλάουρ απορροφά ακόμα περισσότερη υγρασία από την επιφάνεια της πατάτας. Έτσι θα κάνει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Ανάλογα την ποσότητα των πατατών, θα χρησιμοποιήσεις και την κατάλληλη ποσότητα κορν φλάουρ. Πρόσεξε να μην βάλεις πολύ.

  • Η σωστή ποσότητα λαδιού

Πρέπει κάθε πατάτα να καλυφθεί από ένα λεπτό στρώμα λαδιού. Χρησιμοποίησε περίπου 2-4 κουταλιές της σούπας για ένα κιλό πατάτες και ανακάτεψέ τις καλά για να πάει παντού.

  • Το σωστό ψήσιμο

Οι πατάτες σου θα πρέπει να είναι καλά απλωμένες στο ταψί και να ψηθούν στους 230 βαθμούς Κελσίου. Να προθερμάνεις καλά το φούρνο πριν βάλεις μέσα το ταψί. Χρειάζεται ψήσιμο για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά περίπου στο μισό χρόνο. Όταν έχουν πάρει όλες χρυσαφί χρώμα, σέρβιρέ τις προσθέτοντας λίγο αλάτι.

Δοκίμασε τες σήμερα κιόλας!