Σεξουαλική Υγεία

Υγεία πυελικού εδάφους: Γιατί οι ασκήσεις Kegel δεν είναι πάντα η απάντηση

Υγεία πυελικού εδάφους: Γιατί οι ασκήσεις Kegel δεν είναι πάντα η απάντηση

Υγεία πυελικού εδάφους: Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το πυελικό τους έδαφος, νομίζουν Kegel. Δεν είναι όμως πάντα η απάντηση.

Το πυελικό μας έδαφος βρίσκεται στο επίκεντρο του σώματός μας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι πρέπει να σκεφτόμαστε το πυελικό μας έδαφος σαν να είμαστε στην εκτελεστική ηγεσία στο σώμα μας. Ο εγκέφαλός μας είναι το αφεντικό. Αλλά το πυελικό μας έδαφος είναι ένας πολύ αξιόπιστος σύμβουλος γιατί είναι υπεύθυνος. Επειδή είναι προσανατολισμένο στο κάτω μέρος της λεκάνης μας, από το μπροστινό μέρος του ηβικού οστού μας μέχρι την ουρά, κρατά τα όργανά μας μέσα μας. Αυτό είναι ένα πραγματικό καθήκον. Αντλεί το αίμα πίσω στις καρδιές μας, μέσω των οργάνων μας. Μας βοηθάει με την ούρηση και τον τοκετό.

Σταθεροποιεί τη σπονδυλική στήλη, τους γοφούς και την κοιλιά μας. Και το πιο σημαντικό, είναι ζωτικής σημασίας για σέξι στιγμές. Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι το πυελικό μας έδαφος είναι ένας εργοδότης ίσων ευκαιριών. Είναι σε όλους, για όλους. Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο σας, όλοι έχουν πυελικό έδαφος και το πυελικό έδαφος είναι ένας μυς. Τι συμβαίνει όταν δεν χρησιμοποιούμε μυ; Τι θα γινόταν αν απλώς καθόμασταν και δεν κουνηνόμασταν καθόλου; Θα ατροφούσε. Δεν θα έκανε τη δουλειά του.

Οι ασκήσεις Kegel δεν είναι πάντα η απάντηση

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το πυελικό τους έδαφος, νομίζουν Kegel. Δεν είναι όμως πάντα η απάντηση. Όχι, γιατί το πυελικό μας έδαφος είναι ένας πιστός παίκτης της ομάδας. Λειτουργεί με τους κοιλιακούς μας, το διάφραγμά μας, την πλάτη μας, τα μποτάκια μας. Αν η πλάτη σου είναι τρελή, μάντεψε ποιος άλλος είναι τρελός; Το πυελικό σας έδαφος. Συχνά, οι φυσιοθεραπευτές προτείνουν κοιλιακές ασκήσεις για τον πόνο στην πλάτη, αλλά σπάνια μιλούν για το πυελικό έδαφος. Αλλά το πυελικό σας έδαφος λειτουργεί ως μέρος μιας ομάδας και πρέπει να συντονιστούν όλα τα υπόλοιπα.

Δοκιμάστε μια απλή άσκηση αναπνοής που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι, αυτή τη στιγμή:

  • Αρχικά, αν κάθεστε με τα πόδια σας σταυρωμένα, ξεσταυρώστε τα και βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας είναι περίπου στο πλάτος των γοφών. Εάν στέκεστε όρθια, σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών σε ουδέτερη θέση. Κάντε έναν γρήγορο έλεγχο σώματος: Χαλαρώστε το σαγόνι σας. κατέβασε τους ώμους σου. Αφήστε την κοιλιά σας να κρέμεται και χαλαρώστε τα δάχτυλα των ποδιών σας.
  • Στη συνέχεια, πάρτε μια ανάσα στο θώρακά σας. Εισπνεύστε από τη μύτη σας, αφήστε το πλευρό σας να επεκταθεί και νιώστε το στο πυελικό σας έδαφος, στον πρωκτό, στον κόλπο ή στο πέος και μετά εκπνεύστε. Και επαναλάβετε. Εισπνεύστε, νιώστε το πραγματικά στη λεκάνη. Και εκπνεύστε.

Μια άλλη άσκηση που συστήνεται:

Προσποιηθείτε ότι πρόκειται να σβήσετε ένα κερί γενεθλίων την ίδια στιγμή που πιέζετε και σηκώνετε την ουρήθρα, τον κόλπο και τον πρωκτό. Σαν να μαζεύετε μια χαρτοπετσέτα.

Επιστρέφοντας στις ασκήσεις kegel, το πυελικό σας έδαφος πρέπει να συστέλλεται, πρέπει να ανεβαίνει, αλλά πρέπει επίσης να κατέβει και πρέπει να μπορεί να επιμηκύνει. Εάν είστε άτομο που έχει χρόνιο πυελικό πόνο ή δυσκοιλιότητα, αν πονάει να βάζετε ταμπόν, αν σας πονάει να κάνετε οποιοδήποτε είδος σεξουαλικής επαφής στα γεννητικά σας όργανα… θα πρέπει πρώτα να σας αξιολογήσει κάποιος γιατρός.

Η προτεραιότητα στην υγεία του πυελικού εδάφους έχει ένα πολύ μεγάλο όφελος: Θυμηθείτε, το πυελικό έδαφος είναι ένα από τα μυστικά σας όπλα για την ικανοποίηση της σεξουαλικής ζωής. Θέλουμε να μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο της πυελικής μας υγείας. Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο του πυελικού μας εδάφους. Πρέπει να καταρρίψουμε τον μύθο ότι είναι μόνο για άτομα που έχουν μωρά ή μόνο για άτομα που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση ή μόνο για γυναίκες. Είναι για όλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φυσικοί τρόποι για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας

Πώς η άσκηση βοηθάει στην σεξουαλική ευεξία των ανδρών;

Καλύτερος ο οργασμός από τις ασκήσεις Kegel για την ενίσχυση των μυών της πυέλου

5 ασκήσεις που αποδεδειγμένα αυξάνουν τη libido

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα προβλήματα στύσης αποτελούν κακό σημάδι για τον εγκέφαλο των ανδρών

Στυτική δυσλειτουργία: Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που είχαν μειωμένη στυτική λειτουργία στην ηλικία των 56 ετών ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης και ταχύτητας επεξεργασίας στην ίδια ηλικία.

Είναι ασφαλές να καθυστερoυμε την περίοδό μας;

Καθυστέρηση περιόδου: Με τις εξελίξεις στον ιατρικό κλάδο, είναι εύκολο να καθυστερήσετε τις περιόδους σας, ώστε να μπορείτε να βρίσκεστε σε ειδικές περιστάσεις σας χωρίς πρόβλημα.

Είναι δίκαια τα παραμύθια; Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην εύρεση της προκατάληψης του φύλου στα παιδικά βιβλία με παραμύθια

"Δεν λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η καλύτερη. Απλώς λέμε ότι η μέθοδός μας είναι η πρώτη που κάνει αυτήν την εργασία, και αυτή η εργασία είναι τόσο κυρίαρχη. Ίσως, θα έπρεπε να στρέψουμε μέρος της προσοχής μας σε αυτές τις υπάρχουσες κοινωνικές προκλήσεις και καθήκοντα."

Μπορεί το πολύ λίγο σεξ να οδηγήσει σε άνοια;

Σεξ συχνότητα: Η πτώση των επιπέδων σεξουαλικής ικανοποίησης στη μέση ηλικία και η αυξανόμενη στυτικήδυσλειτουργία είναι παράγοντες κινδύνου για μείωση της μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.