Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός: Καλύτερος από τις ασκήσεις Kegel για την ενίσχυση των μυών της πυέλου

Οργασμός: Καλύτερος από τις ασκήσεις Kegel για την ενίσχυση των μυών της πυέλου

Οργασμός: Σε πρόσφατη μελέτη, οι γυναίκες στην ομάδα οργασμού είχαν ισχυρότερους μύες του πυελικού εδάφους και καλύτερη σεξουαλική ζωή, σε σύγκριση με εκείνες που έκαναν απλώς ασκήσεις Kegels.

Στις νέες μητέρες συχνά συνταγογραφούνται ασκήσεις Kegel για να ενισχύσουν τους μύες του πυελικού εδάφους μετά τον τοκετό – αλλά μια μελέτη έχει δείξει ότι οι οργασμοί μπορεί να λειτουργήσουν ακόμα καλύτερα. Ερευνητές από το Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών του TSS Shripad Hegde Kadave στην Ινδία ισχυρίστηκαν ότι η κορύφωση μπορεί να βοηθήσει τους πυελικούς μύες να ανακάμψουν. Η ομάδα ζήτησε από μια ομάδα μητέρων που πρωτοεμφανίστηκαν να κάνουν σεξ ή να αυνανιστούν, παράλληλα με τη συμμετοχή σε παραδοσιακές ασκήσεις Kegel. Εν τω μεταξύ, μια άλλη ομάδα κλήθηκε να εκτελέσει μόνο τις ρουτίνες Kegel, οι οποίες περιλαμβάνουν τέντωμα και χαλάρωση των μυών που περιβάλλουν την ουροδόχο κύστη και τον κόλπο.

Ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες στην ομάδα οργασμού είχαν ισχυρότερους μύες του πυελικού εδάφους και καλύτερη σεξουαλική ζωή, σε σύγκριση με εκείνες που έκαναν απλώς ασκήσεις Kegels. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το πυελικό έδαφος καταστρέφεται καθώς τεντώνεται για να δημιουργήσει χώρο για το αναπτυσσόμενο μωρό. Με τον καιρό, οι μύες γίνονται αδύναμοι από το βάρος τους και πολλές γυναίκες εμφανίζουν ακράτεια ούρων, πρόπτωση πυελικών οργάνων και μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση. Για να αποφευχθεί αυτό, οι νέες μητέρες συχνά συμβουλεύονται να κάνουν ασκήσεις που ενισχύουν τη δύναμη στους μύες του πυελικού εδάφους τους.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά τους στο The Journal of Sexual Medicine, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες στην ομάδα του οργασμού και του Kegels πέτυχαν μια κορύφωση κατά μέσο όρο 54 φορές κατά τη διάρκεια της εξάμηνης μελέτης. Εν τω μεταξύ, οι γυναίκες στην ομάδα μόνο των Kegels είχαν κατά μέσο όρο μόλις επτά οργασμούς όλο αυτό το διάστημα. Ο στόχος της μελέτης ήταν να διερευνήσει εάν οι ακούσιες συσπάσεις που προκύπτουν από μια σεξουαλική κορύφωση θα βοηθούσαν στην ενίσχυση του πυελικού εδάφους με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι εκούσιες συσπάσεις από τον Kegels. Για να το δοκιμάσουν αυτό, οι συμμετέχοντες μετρούσαν τη δύναμη του πυελικού εδάφους τους κάθε μήνα και συμπλήρωσαν επίσης μια έρευνα σεξουαλικής ικανοποίησης.

Και οι δύο ομάδες ανέφεραν βελτίωση των λειτουργιών του πυελικού εδάφους και της σεξουαλικής ικανοποίησης, αλλά αυτές που συμμετείχαν στην ομάδα του οργασμού είδαν μεγαλύτερα οφέλη. Στην αρχή της μελέτης, η γυναίκα στην ομάδα μόνο με Kegels είχε μέση βαθμολογία σύσπασης και χαλάρωσης του πυελικού εδάφους 1,12 και 0,81 στα τρία. Εκείνοι στην ομάδα οργασμού ανέφεραν μέσο όρο βασικής βαθμολογίας 1,24 και 1,07. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά από έξι μήνες, οι συμμετέχοντες στο καθεστώς οργασμού σημείωσαν 2,55 στα τρία για τη σύσπαση του πυελικού εδάφους και 1,93 για τη χαλάρωση του πυελικού εδάφους στο τέλος της μελέτης.

Όσοι ήταν μόνο στην ομάδα Kegels σημείωσαν 2,23 και 1,65 στο πυελικό τους έδαφος. Εν τω μεταξύ, η έρευνα σεξουαλικής ικανοποίησης βαθμολογήθηκε με 30 και έλαβε υπόψη παράγοντες όπως η επιθυμία, η διέγερση, η λίπανση, ο οργασμός και η ικανοποίηση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες στην ομάδα οργασμού σημείωσαν κατά μέσο όρο 22,17, ενώ εκείνες που έπαιρναν μόνο το Kegels σημείωσαν μόνο 19,11. Η ομάδα ισχυρίστηκε ότι οι οργασμοί «θα μπορούσαν να αποδειχθούν ωφέλιμοι για την ποιότητα ζωής» σε γυναίκες που μόλις γέννησαν.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί αιμορραγείτε μετά το σεξ;

Ποιες στρατηγικές συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των σεξουαλικών προβλημάτων;

7 Τρόποι για να απολαύσετε το σεξ, αν είστε άνω των 50!

5 ασκήσεις που αποδεδειγμένα αυξάνουν τη libido

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η περιτομή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό HIV

Ενώ η εθελοντική ιατρική περιτομή των ανδρών VMMC μπορεί να παρουσιάζει υψηλή προστατευτική αποτελεσματικότητα, οι συγγραφείς προειδοποιούν ότι είναι σημαντικό να προσφέρουμε ολοκληρωμένη προστασία έναντι του HIV με πρόσθετα προληπτικά μέτρα. Οι συστάσεις περιλαμβάνουν χρήση προφυλακτικού, εκπαίδευση για τη μείωση του αριθμού των συντρόφων, τακτικό τεστ HIV και προφύλαξη πριν από την έκθεση ή μετά την έκθεση, ανάλογα με την περίπτωση.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο;

Γάμος σεξ: Η συχνότητα του σεξ σε έναν γάμο είναι ένα θέμα που συχνά συγκεντρώνει την προσοχή, αλλά δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση για το πόσο συχνά τα ζευγάρια πρέπει να έχουν σε σεξουαλική δραστηριότητα

Close Icon