Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλικός Προσανατολισμός: Υπάρχει κανονικότητα στο σεξ;

Σεξουαλικός Προσανατολισμός: Υπάρχει κανονικότητα στο σεξ;

Σεξουαλικός Προσανατολισμός: Μπορεί να είστε περίεργοι για το πόσο συχνά κάνουν άλλοι σεξ ή τι είδους σεξουαλική δραστηριότητα έχουν. Είναι απολύτως φυσικό να αναρωτιέστε για τη σεξουαλική συμπεριφορά και που ακριβώς ταιριάζει αυτό που εσείς θέλετε.

Αναρωτηθήκατε ποτέ εάν είστε σεξουαλικά «φυσιολογικοί;» Οι ατομικές μας προτιμήσεις ποικίλλουν πολύ και κυμαίνονται καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας. Οι κοινωνικές συμπεριφορές αλλάζουν επίσης με την πάροδο του χρόνου. Είμαστε πιο ανοιχτοί στη συζήτηση της σεξουαλικής συμπεριφοράς αυτές τις μέρες, αλλά από πολλές απόψεις εξακολουθεί να είναι ένα πολύ ιδιωτικό θέμα. Αν και υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα δεδομένα, είναι σοφό να μην ενστερνίζεστε την έννοια του κανονικού σε ζητήματα που αφορούν το σεξ.

Πόσο συχνά?

Πόσο συχνά κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι σεξ; Αυτό εξαρτάται από το τι θεωρείτε σεξ. Τα στατιστικά στοιχεία διαφέρουν ανάλογα με το αν μιλάμε για κολπική επαφή, στοματικό σεξ ή αμοιβαίο αυνανισμό. Η οικογενειακή κατάσταση, η ηλικία και η υγεία κάνουν επίσης τη διαφορά. Το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η δική σας ικανοποίηση και αυτή του συντρόφου σας. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Γνώμης, άτομα ηλικίας 18 έως 29 κάνουν σεξ περίπου 84 φορές το χρόνο. Στα 40 τους, οι περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν σε περίπου 63 φορές το χρόνο. Στην ηλικία των 70 και άνω, είναι περίπου 10 φορές.

Το σεξουαλικό σας ρεπερτόριο

Η Εθνική Έρευνα για τη Σεξουαλική Υγεία και Συμπεριφορά (NSSHB) αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί ηλικίας μεταξύ 14 και 94 έχουν αρκετά διευρυμένο ρεπερτόριο. Δεν πρόκειται μόνο για μία σεξουαλική πράξη. Στην πραγματικότητα, οι ερωτηθέντες στην έρευνα ανέφεραν περισσότερους από 40 συνδυασμούς σεξουαλικών πράξεων. Η κολπική επαφή είναι η πιο κοινή δραστηριότητα, αλλά το στοματικό σεξ και ο κοινός αυνανισμός είναι επίσης δημοφιλείς.

Ποιος χρησιμοποιεί προφυλακτικό;

Σύμφωνα με το NSSHB, η κολπική επαφή προστατεύεται από προφυλακτικό 25 τοις εκατό των φορών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ όταν μιλάμε για singles το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 33 τοις εκατό. Επίσης οι Αφροαμερικανοί και οι Ισπανόφωνοι-Αμερικανοί έχουν υψηλότερο ποσοστό χρήσης προφυλακτικών από τους λευκούς και άλλες ομάδες. Το χαμηλότερο ποσοστό χρήσης προφυλακτικών είναι μεταξύ ατόμων άνω των 40 ετών. Οι χρήστες προφυλακτικών ήταν εξίσου πιθανό να έχουν μια ευχάριστη εμπειρία σε αυτήν την έρευνα, όπως εκείνοι που δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικά.

Ω, αυτός ο οργασμός!

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα για σεξουαλικές συμπεριφορές, περίπου το 85% των ανδρών δηλώνουν ότι η σύντροφός τους είχε οργασμό την τελευταία φορά που έκαναν σεξ. Μόνο το 64% των γυναικών δηλώνουν ότι είχαν οργασμό κατά την τελευταία τους συνάντηση. Για τους άνδρες, η κολπική επαφή είναι το είδος του σεξ που είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε οργασμό. Οι γυναίκες ωστόσο είχαν οργασμό πιο συχνά όταν περιλαμβάνεται στοματικό σεξ ή άλλη μορφή διέγερσης. Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, οι γυναίκες έχουν ποικίλους τρόπους εμφάνισης της σεξουαλικής διέγερσης τους και δεν υπάρχει μια «φυσιολογική» έκφραση για τη σεξουαλική απόκριση των γυναικών.

Σεξουαλικός προσανατολισμός

Περίπου το 7% των γυναικών και το 8% των ανδρών ταυτίζονται ως ομοφυλόφιλοι, λεσβίες ή αμφιφυλόφιλοι, σύμφωνα με το NSSHB. Ωστόσο, ο αριθμός των ατόμων που λένε ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με κάποιον του ίδιου φύλου είναι υψηλότερος από αυτόν. Ιστορικά, οι επικρατούσες κοινωνικές συμπεριφορές καθιστούσαν δύσκολο για τους ανθρώπους να αναγνωριστούν ως γκέι. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, περισσότεροι άνθρωποι που είναι γκέι, λεσβίες ή αμφιφυλόφιλοι έχουν την τάση να «βγαίνουν» και να μιλούν για την προτίμηση τους.

Σεξουαλική ανάπτυξη στα παιδιά

Τα παιδιά αναπτύσσονται με τον δικό τους ρυθμό. Το παιδί σας μπορεί να βρίσκεται εκτός του φυσιολογικού εύρους ανάπτυξης, αλλά αυτό μπορεί να είναι εντάξει. Από τη γέννηση έως 5 ετών, τα παιδιά εξερευνούν το σώμα τους. Μέχρι 5 ετών, τα περισσότερα παιδιά κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τα μέρη και τις λειτουργίες του σώματος, τις διαφορές φύλου και από πού προέρχονται τα μωρά. Από 6 έως 10 ετών, τα παιδιά αρχίζουν να νιώθουν μια ντροπή για το σώμα τους και γίνονται πιο περίεργα για τη σεξουαλικότητα των ενηλίκων. Μπορεί να αρχίσουν να μιλούν για σεξ με τους συνομηλίκους τους και να κάνουν κάποια μορφή αυνανισμού. Με την έναρξη της εφηβείας στα 11 ή 12 χρόνια, τα παιδιά συνειδητοποιούν τις σεξουαλικές επιθυμίες.

Έφηβοι

Παρά τιους ισχυρισμούς για το αντίθετο, οι περισσότεροι έφηβοι δεν κάνουν συχνά σεξ. Η έρευνα του NSSHB ρώτησε τα 17χρονα αρσενικά εάν είχαν κάνει κολπική επαφή το προηγούμενο έτος. Σαράντα τοις εκατό είπε ότι είχαν, αλλά μόνο το 27 τοις εκατό είπε ότι είχαν κατά τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Το σεξ δεν είναι μόνο για τους νέους

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήγαγε η AARP, άτομα άνω των 45 ετών λένε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής τους και έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής τους. Από όλους τους συμμετέχοντες στη μελέτη, το 36% ανέφερε ότι έχει σεξουαλική επαφή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ανέφεραν μια ποικιλία σεξουαλικών ενδιαφερόντων. Απολαμβάνουν επίσης να αγγίζουν, να χαϊδεύουν και να αγκαλιάζονται. Τους αρέσει το σεξ και λένε ότι δεν θα ήταν ευχαριστημένοι να το εγκαταλείψουν. Μεταξύ των ηλικιωμένων Αμερικανών που δεν έχουν πλέον σεξουαλικές σχέσεις, η επιδείνωση της υγείας είναι ένας κοινός ένοχος.

Οι άλλες συμπεριφορές

Πολλοί άνθρωποι διστάζουν να μιλήσουν ειλικρινά για τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες. Για αυτό είναι δύσκολο να βρεθούν πραγματικοί αριθμοί. Αρκεί να πούμε ότι αρκετοί από εμάς επιδιδόμαστε σε άλλες σεξουαλικές συμπεριφορές, όπως: αγαμία, ερωτική φαντασίωση ή παιχνίδι ρόλων, πορνογραφία, BDSM, πρωκτικό σεξ. Όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις των ενηλίκων που συγκαταθέτουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

3 βότανα που κάνουν θαύματα για τη στυτική δυσλειτουργία

Είναι σε θέση ο Κιμ Γιόνγκ Ουν να επηρεάζει την ερωτική ζωή των πολιτών;

Τα ερωτευμένα ζευγάρια διατηρούν τον σεβασμό στα καβγαδάκια τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία: Τα αντησυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών

Σεξουαλική υγεία: Στο παρόν άρθρο φαίνεται ότι η από του στόματος αντισυλληπτική χρήση προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Το προστατευτικό αποτέλεσμα παραμένει για αρκετές δεκαετίες μετά τη διακοπή της χρήσης.

Οι Έλληνες έχουν «ξεχάσει» το σεξ στο δεύτερο lockdown - Στα τάρταρα η ερωτική διάθεση

Όταν οι πολίτες κοινωνούν προσκυνούν και υπηρετούν την αναγκαία συνθήκη ζωής επιβίωσης που μια μορφή της είναι και ο έρωτας και το σεξ. Ακόμα και το φιλί αποτελεί απειλή αφού η ανταλλαγή αναπνοών και εισπνοών μοιάζουν με αέρια θανατηφόρα αυτήν την περίοδο

Η εκδικητική πορνογραφία είναι ανδρική ή γυναικεία υπόθεση;

Αυτό το βίωμα, γαλουχεί ολόκληρες πεποιθήσεις γύρω από τη γυναίκα, που στην ουσία, τη ζηλεύει, την ανταγωνίζεται και της φθονεί την αναπαραγωγική της ικανότητα, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεξ.

Σεξ και ΣΜΝ: Ο εμβολιασμός σώζει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Σεξ και ΣΜΝ: οι ερευνητές δείχνουν πώς ο εμβολιασμός του δέρματος μπορεί να δημιουργήσει προστατευτικά CD8 Τ-κύτταρα που προσλαμβάνονται στους γεννητικούς ιστούς και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως στρατηγική εμβολιασμού για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις

Τι κρύβεται πίσω από την σεξουαλική αποχή

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy είναι το ζευγάρι να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό και να τα αντικαταστήσει με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια δύο συντρόφων.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.