Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλικός Προσανατολισμός: Υπάρχει κανονικότητα στο σεξ;

Σεξουαλικός Προσανατολισμός: Υπάρχει κανονικότητα στο σεξ;

Σεξουαλικός Προσανατολισμός: Μπορεί να είστε περίεργοι για το πόσο συχνά κάνουν άλλοι σεξ ή τι είδους σεξουαλική δραστηριότητα έχουν. Είναι απολύτως φυσικό να αναρωτιέστε για τη σεξουαλική συμπεριφορά και που ακριβώς ταιριάζει αυτό που εσείς θέλετε.

Αναρωτηθήκατε ποτέ εάν είστε σεξουαλικά «φυσιολογικοί;» Οι ατομικές μας προτιμήσεις ποικίλλουν πολύ και κυμαίνονται καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας. Οι κοινωνικές συμπεριφορές αλλάζουν επίσης με την πάροδο του χρόνου. Είμαστε πιο ανοιχτοί στη συζήτηση της σεξουαλικής συμπεριφοράς αυτές τις μέρες, αλλά από πολλές απόψεις εξακολουθεί να είναι ένα πολύ ιδιωτικό θέμα. Αν και υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα δεδομένα, είναι σοφό να μην ενστερνίζεστε την έννοια του κανονικού σε ζητήματα που αφορούν το σεξ.

Πόσο συχνά?

Πόσο συχνά κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι σεξ; Αυτό εξαρτάται από το τι θεωρείτε σεξ. Τα στατιστικά στοιχεία διαφέρουν ανάλογα με το αν μιλάμε για κολπική επαφή, στοματικό σεξ ή αμοιβαίο αυνανισμό. Η οικογενειακή κατάσταση, η ηλικία και η υγεία κάνουν επίσης τη διαφορά. Το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η δική σας ικανοποίηση και αυτή του συντρόφου σας. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Γνώμης, άτομα ηλικίας 18 έως 29 κάνουν σεξ περίπου 84 φορές το χρόνο. Στα 40 τους, οι περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν σε περίπου 63 φορές το χρόνο. Στην ηλικία των 70 και άνω, είναι περίπου 10 φορές.

Το σεξουαλικό σας ρεπερτόριο

Η Εθνική Έρευνα για τη Σεξουαλική Υγεία και Συμπεριφορά (NSSHB) αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί ηλικίας μεταξύ 14 και 94 έχουν αρκετά διευρυμένο ρεπερτόριο. Δεν πρόκειται μόνο για μία σεξουαλική πράξη. Στην πραγματικότητα, οι ερωτηθέντες στην έρευνα ανέφεραν περισσότερους από 40 συνδυασμούς σεξουαλικών πράξεων. Η κολπική επαφή είναι η πιο κοινή δραστηριότητα, αλλά το στοματικό σεξ και ο κοινός αυνανισμός είναι επίσης δημοφιλείς.

Ποιος χρησιμοποιεί προφυλακτικό;

Σύμφωνα με το NSSHB, η κολπική επαφή προστατεύεται από προφυλακτικό 25 τοις εκατό των φορών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ όταν μιλάμε για singles το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 33 τοις εκατό. Επίσης οι Αφροαμερικανοί και οι Ισπανόφωνοι-Αμερικανοί έχουν υψηλότερο ποσοστό χρήσης προφυλακτικών από τους λευκούς και άλλες ομάδες. Το χαμηλότερο ποσοστό χρήσης προφυλακτικών είναι μεταξύ ατόμων άνω των 40 ετών. Οι χρήστες προφυλακτικών ήταν εξίσου πιθανό να έχουν μια ευχάριστη εμπειρία σε αυτήν την έρευνα, όπως εκείνοι που δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικά.

Ω, αυτός ο οργασμός!

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα για σεξουαλικές συμπεριφορές, περίπου το 85% των ανδρών δηλώνουν ότι η σύντροφός τους είχε οργασμό την τελευταία φορά που έκαναν σεξ. Μόνο το 64% των γυναικών δηλώνουν ότι είχαν οργασμό κατά την τελευταία τους συνάντηση. Για τους άνδρες, η κολπική επαφή είναι το είδος του σεξ που είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε οργασμό. Οι γυναίκες ωστόσο είχαν οργασμό πιο συχνά όταν περιλαμβάνεται στοματικό σεξ ή άλλη μορφή διέγερσης. Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, οι γυναίκες έχουν ποικίλους τρόπους εμφάνισης της σεξουαλικής διέγερσης τους και δεν υπάρχει μια «φυσιολογική» έκφραση για τη σεξουαλική απόκριση των γυναικών.

Σεξουαλικός προσανατολισμός

Περίπου το 7% των γυναικών και το 8% των ανδρών ταυτίζονται ως ομοφυλόφιλοι, λεσβίες ή αμφιφυλόφιλοι, σύμφωνα με το NSSHB. Ωστόσο, ο αριθμός των ατόμων που λένε ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με κάποιον του ίδιου φύλου είναι υψηλότερος από αυτόν. Ιστορικά, οι επικρατούσες κοινωνικές συμπεριφορές καθιστούσαν δύσκολο για τους ανθρώπους να αναγνωριστούν ως γκέι. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, περισσότεροι άνθρωποι που είναι γκέι, λεσβίες ή αμφιφυλόφιλοι έχουν την τάση να «βγαίνουν» και να μιλούν για την προτίμηση τους.

Σεξουαλική ανάπτυξη στα παιδιά

Τα παιδιά αναπτύσσονται με τον δικό τους ρυθμό. Το παιδί σας μπορεί να βρίσκεται εκτός του φυσιολογικού εύρους ανάπτυξης, αλλά αυτό μπορεί να είναι εντάξει. Από τη γέννηση έως 5 ετών, τα παιδιά εξερευνούν το σώμα τους. Μέχρι 5 ετών, τα περισσότερα παιδιά κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τα μέρη και τις λειτουργίες του σώματος, τις διαφορές φύλου και από πού προέρχονται τα μωρά. Από 6 έως 10 ετών, τα παιδιά αρχίζουν να νιώθουν μια ντροπή για το σώμα τους και γίνονται πιο περίεργα για τη σεξουαλικότητα των ενηλίκων. Μπορεί να αρχίσουν να μιλούν για σεξ με τους συνομηλίκους τους και να κάνουν κάποια μορφή αυνανισμού. Με την έναρξη της εφηβείας στα 11 ή 12 χρόνια, τα παιδιά συνειδητοποιούν τις σεξουαλικές επιθυμίες.

Έφηβοι

Παρά τιους ισχυρισμούς για το αντίθετο, οι περισσότεροι έφηβοι δεν κάνουν συχνά σεξ. Η έρευνα του NSSHB ρώτησε τα 17χρονα αρσενικά εάν είχαν κάνει κολπική επαφή το προηγούμενο έτος. Σαράντα τοις εκατό είπε ότι είχαν, αλλά μόνο το 27 τοις εκατό είπε ότι είχαν κατά τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Το σεξ δεν είναι μόνο για τους νέους

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήγαγε η AARP, άτομα άνω των 45 ετών λένε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής τους και έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής τους. Από όλους τους συμμετέχοντες στη μελέτη, το 36% ανέφερε ότι έχει σεξουαλική επαφή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ανέφεραν μια ποικιλία σεξουαλικών ενδιαφερόντων. Απολαμβάνουν επίσης να αγγίζουν, να χαϊδεύουν και να αγκαλιάζονται. Τους αρέσει το σεξ και λένε ότι δεν θα ήταν ευχαριστημένοι να το εγκαταλείψουν. Μεταξύ των ηλικιωμένων Αμερικανών που δεν έχουν πλέον σεξουαλικές σχέσεις, η επιδείνωση της υγείας είναι ένας κοινός ένοχος.

Οι άλλες συμπεριφορές

Πολλοί άνθρωποι διστάζουν να μιλήσουν ειλικρινά για τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες. Για αυτό είναι δύσκολο να βρεθούν πραγματικοί αριθμοί. Αρκεί να πούμε ότι αρκετοί από εμάς επιδιδόμαστε σε άλλες σεξουαλικές συμπεριφορές, όπως: αγαμία, ερωτική φαντασίωση ή παιχνίδι ρόλων, πορνογραφία, BDSM, πρωκτικό σεξ. Όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις των ενηλίκων που συγκαταθέτουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

3 βότανα που κάνουν θαύματα για τη στυτική δυσλειτουργία

Είναι σε θέση ο Κιμ Γιόνγκ Ουν να επηρεάζει την ερωτική ζωή των πολιτών;

Τα ερωτευμένα ζευγάρια διατηρούν τον σεβασμό στα καβγαδάκια τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το "ζην επικινδύνως" στο σεξ & οι πιο επικίνδυνες στάσεις

Στάσεις σεξ κίνδυνος: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ, σύμφωνα με μελέτες και επιστημονικά δεδομένα. Φυσικά και ορισμένες συγκαταλέγονται στις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές στάσεις, γι' αυτό και έχουν επιφέρει τα περισσότερα ατυχήματα.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στους νέους ως απάντηση στις ανακρίβειες του διαδικτύου

Sex διαδίκτυο ανήλικοι: Οι νέοι κάτω των 18 ετών έρχονται αντιμέτωποι με την διαδικασία εξερεύνησης της σεξουαλικότητάς τους. Το διαδίκτυο περιέχει τις πληροφορίες, όπως δυστυχώς και μη αποδεκτές συμπεριφορές.

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Αίτια - Συμπτώματα - Θεραπεία

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Με τον όρο χαμηλή λίμπιντο περιγράφεται η κατάσταση κατά την οποία η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται ή απουσιάζει. Η λίμπιντο είναι κυρίως ένα ορμονικό και εγκεφαλικό φαινόμενο.

Τι είναι το spooning και γιατί κάνει καλό στην υγεία;

Spooning στάση κουτάλι: Μια στάση που προτιμούν τα ζευγάρια όταν θέλουν να νιώσουν πιο κοντά ο ένας τον άλλο, συνδυάζοντας την οικειότητα με το έντονο πάθος αλλά και την απόλυτη χαλάρωση.

Η γονική αποδοχή του σεξουαλικού προσανατολισμού

Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να πράξουν οι γονείς αυτοί, δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που πρέπει να πράττει κάθε γονέας. Να ακούσουν καταρχάς τα παιδιά τους με ανοικτή καρδιά και καθαρό μυαλό. Να μη «θρηνήσουν» ένα άτομο που δεν υπήρχε ποτέ ή ένα πεπρωμένο που δεν είναι δικό τους για να αποφασίσουν.

Πρώην αθλήτρια ισχυρίστηκε ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο ξεκίνημα της καριέρας της.

«Δεν έψαξα ποτέ. Έπαιρνα τα μετάλλια και δεν μπορούσα να τα χαρώ. Πολλά χρόνια λέω πρέπει να μιλήσω. Τελικά εξαφανίστηκα και πήγα σε μοναστήρι. Όχι για πολύ καιρό, βρήκα πνευματικούς και μίλησα.