Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική παρόρμηση: Η άσκηση φαίνεται να την αυξάνει

Σεξουαλική παρόρμηση: Η άσκηση φαίνεται να την αυξάνει

Σεξουαλική παρόρμηση: Η άσκηση φαίνεται να την αυξάνει. Οι άνδρες που περνούν ώρες την ημέρα στο γυμναστήριο έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική ορμή και αριθμό σπερματοζωαρίων από αυτούς που διάγουν λήθαργο, έχει βρεθεί νέα μελέτη.

Ο καθηγητής Behzad Hajizadeh Maleki, του Πανεπιστημίου του Giesee στη μέση Γερμανία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που ασκούν από τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα τείνουν να βλέπουν σημαντική αύξηση στον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους – και, κατ’ επέκταση, τη σεξουαλική τους κίνηση. Στην πραγματικότητα, οι Γερμανοί και οι Ιρανοί ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η μέτρια αλλά “συνεχής” και τακτική άσκηση βελτίωνε περισσότερο την ποιότητα του σπέρματος ενός ανθρώπου παρά ακολουθώντας δημοφιλή εντατικά προγράμματα άσκησης υψηλού διαστήματος.

Η μελέτη εξέτασε 261 άνδρες που δεν ακολούθησαν ένα κανονικό καθεστώς άσκησης και τους χώρισε σε δύο ομάδες – η μία εκ των οποίων έλαβε 30 λεπτά σε ένα διάδρομο τέσσερις φορές την εβδομάδα, και οι άλλες γρήγορες εκρήξεις σπριντ τέσσερις φορές την εβδομάδα. Μετά τη λήψη δειγμάτων από τους άνδρες, διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα συνεχούς κατάρτισης μέτριας έντασης (MICT) παρουσίασαν τις μεγαλύτερες βελτιώσεις στην ποιότητα του σπέρματος και διατήρησαν επίσης τα οφέλη αυτά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τους άνδρες που έκαναν την εκπαίδευση μεσοδιαστήματος υψηλής έντασης (HIIT).

Τα αποτελέσματά μάς δείχνουν ότι η άσκηση μπορεί να είναι μια απλή, οικονομική και αποτελεσματική στρατηγική για τη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος σε καθιστικούς άνδρες”, σχολίασε ο Maleki. “Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η ανδρική στειρότητα είναι σύνθετο πρόβλημα και δεν βασίζεται μόνο στον αριθμό των σπερματοζωαρίων”, συνέχισε ο ερευνητής. “Συνιστάται επίσης μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ, παραίτηση από το κάπνισμα και απώλεια υπερβολικού βάρους”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Online σεξ και κόλπα

Ανδρικές σεξουαλικές συμβουλές

Πώς να αναθερμάνετε τη σεξουαλική σας ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ερωτική επιθυμία: Η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι αλλά και άλλοι παράπλευροι παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας και το στρες. Οι προαναφερθέντες λόγοι καθιστούν αδιευκρίνιστο μεγάλο αριθμό πτυχών της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή.  Η λήψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μετά το σεξ μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου και των αισθήσεων καύσου ενώ κατουράς ενώ έχεις ένα, το να τα παίρνεις με συνέπεια μετά το σεξ μπορεί να κάνει την όλη προοπτική της σεξουαλικής οικειότητας λιγότερο ελκυστική.

Πώς να προχωρήσεις μετά τον χωρισμό

Διακοπή σχέσης: Πώς να ξεπεράσετε κάποιον. Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολο. Οι χωρισμοί είναι γεμάτοι με ακατέργαστα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων των πάντων από πόνο και προδοσία μέχρι θυμό και θλίψη. Αλλά, επειδή η καρδιά μπορεί να αισθάνεται σαν το τέλος του κόσμου, η πραγματικότητα είναι ότι ο πόνος και η αγωνία που νιώθετε αυτή τη στιγμή είναι μόνο προσωρινά. Στο τέλος, θα μπορείτε να προχωρήσετε—και μια μέρα θα ξαναβρείτε την αγάπη.

Δεξιότητες για να διατηρήσετε τη σχέση σας

Σχέση: Η αγάπη είναι πραγματικά ένα όμορφο πράγμα, ειδικά αν βρείτε την αληθινή και γνήσια αγάπη, όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και να εξελιχθείτε σε ένα πολύ καλύτερο άτομο.