Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία- έρευνα 2020: Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες για το σεξ

Σεξουαλική υγεία- έρευνα 2020: Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες για το σεξ

Σεξουαλική υγεία- έρευνα 2020: Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες για το σεξ. Τη στιγμή που τα περισσότερα μάτια του κόσμου ήταν και είναι στραμμένα στην συνεχιζόμενη έρευνα γύρω από τον κορωνοϊό, την ανοσία και την επιστήμη των εμβολίων, υπήρχαν στην πραγματικότητα πολλές συναρπαστικές εξελίξεις στον κόσμο της σεξουαλικής έρευνας.

Εδώ ένα μικρό δείγμα από τις πολλές ενδιαφέρουσες μελέτες για το σεξ που δημοσιεύθηκαν λίγο πριν το 2021: Η σεξουαλική παρόρμηση ανταποκρίθηκε διαφορετικά στην πανδημία με διάφορους τρόπους. Όταν μεγάλο μέρος του κόσμου μπήκε σε αποκλεισμό τον Μάρτιο για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού, κάποια πρώιμη έρευνα βρήκε ότι η συλλογική μας λίμπιντο επίσης φαινόταν να σταματά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine το Μάιο βρήκε ότι από την έναρξη της πανδημίας, το 60% των Βρετανών ενηλίκων ανέφεραν ότι δεν έκαναν σεξ ή ότι αυνανίζονταν τουλάχιστον εβδομαδιαίως.

Αλλά μια άλλη μελέτη βρήκε ότι οι γυναίκες κάνουν περισσότερο σεξ- και γενικά ένιωθαν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία- τους πρώτους μήνες της πανδημίας. Η ποιότητα του σεξ έχει επιδεινωθεί για τις γυναίκες, με τους ερευνητές να ανακαλύπτουν μια “σημαντική επιδείνωση” στη σεξουαλική λειτουργία τους, η οποία περιλαμβάνει: διέγερση, λίπανση και ικανότητα οργασμού. Υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην ευγνωμοσύνη και το καλό σεξ. Οι πρακτικές ευγνωμοσύνης μπορεί να έχουν κάποια σεξουαλικά οφέλη για τους ανθρώπους που έχουν σχέσεις, σύμφωνα με μια μελέτη.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι η αίσθηση ευγνωμοσύνης και η αποδοχή ευγνωμοσύνης στη σχέση έτειναν να κάνουν τους ανθρώπους να νοιάζονται περισσότερο για την ευχαρίστηση του συντρόφου τους—που με τη σειρά του έτεινε να οδηγήσει σε καλύτερο σεξ και για τα δύο μέρη. Γιατί; Όταν ένα άτομο αισθάνεται ευγνώμων για το σύντροφό του (και ο σύντροφός του δείχνει εκτίμηση γι’ αυτούς), είναι πιθανό να θέλουν να επενδύσουν περισσότερο σε όλα τα πράγματα που διατηρούν τη σχέση υγιή και ευτυχισμένη, συμπεριλαμβανομένου του καλού σεξ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η διατροφή επηρεάζει τη γεύση του σπέρματος

Η οριακή διαταραχή προσωπικότητας είναι συχνή και ενοχλητική αλλά θεραπεύσιμη

Ποια σημάδια προδίδουν ότι έχεις χαμηλή τεστοστερόνη

Η σεξουαλική υγεία στην τρίτη ηλικία

Σεξ: Κάποτε το σεξ μετά τα 60 ήταν σπάνιο. Οι άνθρωποι υπέφεραν από περισσότερα προβλήματα υγείας τότε και πέθαιναν πολύ νωρίτερα από ό, τι σήμερα.

Πέντε συνήθειες που σαμποτάρουν τη σχέση

Κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας ή μια έντονης συζήτησης, καταλήγουν τελικά να διακόπτουν ο ένας τον άλλο. Αν αυτό γίνει συνήθεια, και οι δύο θα νιώθετε ότι δεν είστε σημαντικοί, ότι δεν ακούγεστε πραγματικά και ότι δεν λαμβάνεστε υπόψη.

Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση

Σεξ χωρίς συνουσία: Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση. Μερικές φορές έχετε τη διάθεση να κάνετε κάποια κίνηση αλλά δεν έχετε την αίσθηση να έχετε τίποτα μέσα σας (Ή, ίσως, ζούμε σε μια πανδημία όπου ο ασφαλέστερος σύντροφος του σεξ είναι το δικό σας καλοπλυμένο χέρι). Είτε βρίσκεστε στην περίοδο σας ή απλά δεν έχετε διάθεση για αυτό, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να τα βγάλετε πέρα εσείς και ο σύντροφός σας χωρίς να έχετε παλιομοδίτικη συνουσία.

Το σεξ μετά την παράλυση ή με σπαστικότητα

Σεξουαλική υγεία: Ο,τι μπορεί να απασχολεί έναν άνδρα μετά από παράλυση. Η σεξουαλική ταυτότητα είναι μια σημαντική και περιεκτική πτυχή της προσωπικότητας του ατόμου - η σεξουαλικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς νιώθουμε για τους εαυτούς μας, στο πώς συσχετιζόμαστε με τους άλλους, στο πώς οι άλλοι σχετίζονται με εμάς.

Επηρεάζει η σεξουαλική δραστηριότητα την αθλητική απόδοση;

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Μεξικού ανακοίνωσε το 2014 ότι οι παίκτες της κλήθηκαν να απέχουν από το σεξ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την αθλητική τους απόδοση.

Αναζητώντας το κατάλληλο πρόσωπο για σχέση

Πώς να βρω τον κατάλληλο: Κόλπα και συμβουλές. Είσαι ελεύθερος και ψάχνεις για αγάπη; Δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις το σωστό άτομο; Όταν δυσκολεύεστε να βρείτε μια σχέση, είναι πολύ εύκολο να αποθαρρυνθείτε ή να πιστέψετε τους καταστροφικούς μύθους εκεί έξω για τα ραντεβού και τις σχέσεις.