Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική επαφή: Επιτρέπεται το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Σεξουαλική επαφή: Επιτρέπεται το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Σεξουαλική επαφή: Οι γυναίκες που έχουν προηγούμενο ιστορικό αποβολών ή των οποίων η εγκυμοσύνη ενέχει κίνδυνο αποβολής, συνιστάται να αποφεύγουν οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής δραστηριότητας.

Η σεξουαλική επαφή κατά τις πρώτες έξι έως δώδεκα εβδομάδες μιας εγκυμοσύνης και επίσης κατά τις τελευταίες 8 εβδομάδες μιας εγκυμοσύνης δεν συνιστάται, καθώς ενέχει κάποιο κίνδυνο αποβολής. Κατά τον τέταρτο έως τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης, η σεξουαλική επαφή επιτρέπεται γενικά, εκτός εάν σας έχει συμβουλεύσει διαφορετικά ο γιατρός σας για “ιατρικούς λόγους”. Μια έγκυος γυναίκα θα μπορούσε κάλλιστα να έχει σεξουαλική διάθεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, υπάρχει κάποιος κίνδυνος να διαρρεύσει το απαραίτητο αμνιακό υγρό κατά τη σεξουαλική επαφή. Ωστόσο, το ζευγάρι μπορεί και πρέπει να εμπλακεί σε απαλές έρωτες, χάδια και χάδια.

Σεξ και εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνιστάται η γυναίκα να είναι τοποθετημένη πάνω και ο άνδρας κάτω ή και οι δύο να είναι σε καθιστή θέση, έτσι ώστε να μην πέφτει ασυνήθιστη πίεση στην κοιλιά της και κίνηση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής είναι ευγενής. Εάν ο άνδρας είναι τοποθετημένος πάνω (ιεραποστολική θέση), το βάρος του μπορεί να βαρύνει τη γυναίκα και, εν αγνοία του, οι κινήσεις του μπορεί επίσης να γίνουν τραχιές. Αυτό μπορεί να ενοχλήσει το έμβρυο.

Η “θέση του κουταλιού” είναι μια ακόμη πολύ καλή επιλογή για σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.Οι γυναίκες που έχουν προηγούμενο ιστορικό αποβολών ή των οποίων η εγκυμοσύνη ενέχει κίνδυνο αποβολής (απειλούμενη άμβλωση), συνιστάται να αποφεύγουν οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής δραστηριότητας που μπορεί να οδηγήσει σε οργασμό, καθώς οι συσπάσεις της μήτρας κατά τη διάρκεια ενός οργασμού θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνο και επιζήμιο.

Εάν παρουσιαστεί κολπική αιμορραγία κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, συνιστάται να απέχετε από κάθε είδους σεξουαλική δραστηριότητα μέχρι να λάβετε άδεια από εξειδικευμένο μαιευτήρα. Για όσους κάνουν στοματικό σεξ (cunnilingus), εάν ο αέρας φυσηθεί με δύναμη στον κόλπο από ενθουσιασμό, μπορεί να είναι επικίνδυνο για μια έγκυο γυναίκα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει “εμβολή αέρα”, δηλαδή μια φυσαλίδα αέρα στην κυκλοφορία του αίματος. Συμπερασματικά, η επαφή κατά τους πρώτους 3 μήνες και τους τελευταίους 2 μήνες της εγκυμοσύνης δεν ενδείκνυται. Κατά τον 4ο έως τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης, επιτρέπεται η σεξουαλική επαφή για να μην σας συμβουλεύσουν διαφορετικά για ιατρικούς λόγους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς το σεξ επηρεάζει τον εγκέφαλό σας;

Ποιες στρατηγικές συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των σεξουαλικών προβλημάτων;

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για το ξεκίνημα της ερωτικής σας ζωής;

5 ασκήσεις που αποδεδειγμένα αυξάνουν τη libido

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.

Το CDC λέει ότι η σεξουαλική επαφή με ρούχα ή το εικονικό σεξ είναι άλλοι τρόποι για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ευλογιάς των πιθήκων

Εάν το εξάνθημα περιορίζεται στα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό, τα προφυλακτικά μπορεί να βοηθήσουν. Ωστόσο, τα προφυλακτικά από μόνα τους είναι πιθανό να μην είναι αρκετά για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων».

Πώς συμβάλλει η μουσική στη σεξουαλική ζωή;

Σεξ: Το να ακούτε τη μουσική που σας δίνει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση μπορεί, με τη σειρά του, να εμπνεύσει περισσότερη συναισθηματική και σεξουαλική ευχαρίστηση με τον σύντροφό σας. Η μουσική μπορεί να συμβάλει σε μια αυξημένη αίσθηση σεξουαλικής ευεξίας σωματικά και ψυχολογικά.