Σεξουαλική Υγεία

Σεξ γέννα: Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για σεξ μετά τον τοκετό;

Σεξ γέννα: Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για σεξ μετά τον τοκετό;

Σεξ γέννα: Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να περάσει λίγος χρόνος πριν θελήσετε να κάνετε σεξ και αυτό είναι απολύτως κατανοητό και σεβαστό.

Δεν υπάρχουν κανόνες σχετικά με το πότε να ξεκινήσετε ξανά το σεξ μετά τη γέννα. Αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού, πολλές γυναίκες αισθάνονται πόνο αλλά και κούραση. Μην βιαστείτε να το κάνετε αν δεν το θέλετε, γιατί αν το σεξ πονάει δεν θα είναι ευχάριστο. Την πρώτη φορά, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα λιπαντικό ζελέ επειδή οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να κάνουν τον κόλπο σας να είναι πιο ξηρός από το συνηθισμένο.

Πιθανοί φόβοι και ανησυχίες

Μπορεί να ανησυχείτε για την κατάσταση του σώματός σας ή να ανησυχείτε για να μην μείνετε ξανά έγκυος. Οι άνδρες μπορεί επίσης έχουν και αυτοί προβλήματα μετά από την γέννα της συζύγου, τα οποία εκτός από την κούραση, είναι και τα σεξουαλικά συναισθήματά του, τα οποία θα είναι πιθανότατα ίδια με αυτά πριν από τη γέννηση του μωρού του. Αλλά πολλοί άνδρες ανησυχούν για το τι είναι σωστό για την σύντροφό τους και δεν είναι σίγουροι τι να κάνουν και μπορεί να αισθάνονται ανησυχία και απογοήτευση.

Η αλήθεια είναι όμως ότι μπορεί να περάσει λίγος χρόνος πριν θελήσετε να κάνετε σεξ. Μέχρι τότε και οι δύο μπορεί να νιώθετε πιο ευτυχισμένοι που αγαπάτε και είστε κοντά με άλλους τρόπους. Αν η διείσδυση πονάει, πρέπει να το πείτε γιατί δεν είναι ευχάριστο να κάνεις σεξ αν προκαλεί πόνο και αν δεν είναι ευχάριστο για εσάς τότε δεν θα είναι ευχάριστο και για τον σύντροφό σας. Αν προσποιηθείτε ότι όλα είναι εντάξει ενώ δεν είναι, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε το σεξ ως ενόχληση ή σαν κάτι δυσάρεστο παρά ως ευχαρίστηση, κάτι που δεν θα βοηθήσει κανέναν από τους δύο. Μπορείτε ακόμα να δίνετε ο ένας στον άλλον ευχαρίστηση χωρίς διείσδυση.

Πρώτη φορά μετά από καιρό

Να είστε προσεκτικοί τις πρώτες φορές που κάνετε σεξ. Εξερευνήστε πρώτα με τα δικά σας δάχτυλα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα πονέσετε ή θα βλάψετε τον εαυτό σας και χρησιμοποιήστε άφθονη επιπλέον λίπανση, όπως τζελ λίπανσης. Οι ορμονικές αλλαγές μετά τον τοκετό μπορεί να σημαίνουν ότι ο κόλπος σας δεν θα είναι το ίδιο υγρός όπως συνήθως. Βρείτε χρόνο για να χαλαρώσετε μαζί γιατί δεν έχει νόημα να προσπαθείς να κάνεις έρωτα όταν το μυαλό σου είναι σε άλλα πράγματα και όχι ο ένας στον άλλο.

Αν αισθάνεστε πόνο ακόμα και 2 μήνες περίπου μετά τη γέννα, μιλήστε με το γιατρό σας, γιατί μια αιτία μπορεί να είναι μια επώδυνη ουλή που σας έχει γίνει. Αν δεν θέλετε να μείνετε πάλι έγκυος σύντομα, πρέπει να είστε πολύ πιο προσεκτική, γιατί 3 εβδομάδες μετά τη γέννηση ενός μωρού, ακόμα κι αν θηλάζετε και δεν έχει ξαναρχίσει η περίοδός σας, μπορείτε να μείνετε έγκυος πολύ πιο εύκολα από ό,τι πριν γεννήσετε. Χρησιμοποιήστε κάποιο είδος αντισύλληψης κάθε φορά που κάνετε σεξ μετά τον τοκετό, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης φοράς εκτός αν θέλετε να μείνετε ξανά έγκυος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινήστε να αθλείστε και δείτε τη διαφορά στο κρεβάτι

48% των εφήβων βιώνουν παρενόχληση στα ραντεβού

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας όταν έχετε οργασμό

Ξυπνήστε το πάθος λίγες ημέρες πριν τον Άγιο Βαλεντίνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο Σικάγο, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης προσφέρει "kink" και "trans-friendly" σεξουαλικά παιχνίδια για ανηλίκους

Η κυνική ερμηνεία αυτού του αγωγού θα έλεγε ότι καθοδηγείται από το κίνητρο του κέρδους. Όμως, ένα άλλο ρεύμα είναι ιδεολογικό: οι ριζοσπάστες ακτιβιστές του φύλου πιστεύουν ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα για την απελευθέρωση από το σύστημα της "σιζετεροπατριαρχίας" * - και κάθε "μη συμβατό με το φύλο" παιδί είναι ένα ακόμη εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.

Οι Κουβανοί θα ψηφίσουν για γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και παρένθετη μητρότητα

Άλλες προτάσεις του κώδικα περιλαμβάνουν τον σαφή καθορισμό των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων και την πρόβλεψη ότι κανείς που έχει κριθεί ένοχος για κακοποίηση ανηλίκων δεν μπορεί ποτέ να υιοθετήσει παιδί.

Οι σεξουαλικές σχέσεις μπορεί να γίνουν ανθυγιεινές

Σεξουαλική υγεία: Όταν αναρωτιέστε τι είναι μια υγιής σεξουαλική ζωή, υπάρχουν μερικοί τρόποι στους οποίους μπορείτε να δώσετε προσοχή, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε αν αυτό μοιάζει με τη σχέση σας.

Η ολοκληρωμένη σεξουαλική αγωγή έχει σημασία. Τα στοιχεία δείχνουν τα εξής για όλες τις ΗΠΑ

Δεκατρείς πολιτείες δεν επιβάλλουν την εκπαίδευση για τον HIV ή τα ΣΜΝ στα σχολεία με οποιαδήποτε ιδιότητα, αφήνοντας τα μεμονωμένα σχολεία να επιλέξουν αν θα διδάξουν ή όχι το θέμα και σε ποια έκταση.