Σεξουαλική Υγεία

Σεξ ζευγάρι: Είναι επιτυχία η θερμή ερωτική ζωή στις μακροχρόνιες σχέσεις

Σεξ ζευγάρι: Είναι επιτυχία η θερμή ερωτική ζωή στις μακροχρόνιες σχέσεις

Σεξ ζευγάρι: Είναι επιτυχία η θερμή ερωτική ζωή στις μακροχρόνιες σχέσεις. Είναι ένα κοινό στερεότυπο ότι τα παντρεμένα ζευγάρια ή αυτά που έχουν αφοσιωθεί σε σχέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζουν το ζήτημα της μη ύπαρξης αρκετών σεξουαλικών επαφών ή του σεξ όπως παλιά όταν η σχέση τους ήταν φρέσκια και νέα.

Αυτό το στερεότυπο συνοδεύεται από το ζευγάρι που διαπληκτίζεται συχνά γιατί ο ένας από τους δύο δεν θέλει να κάνει σεξ πλέον και έναν που δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό το γεγονός. Αν και αυτό το στερεότυπο δεν ισχύει πάντα και δεν έχουν όλα τα ζευγάρια αυτό το ζήτημα, αυτά που όντως υποφέρουν από μια καταπόνηση στη σχέση τους, καθώς το σεξ παίζει τεράστιο ρόλο στη συνολική ευτυχία ενός ζευγαριού μεταξύ τους.

Η προσωπική επαφή είναι ένα σημαντικό κομμάτι μιας στενής ρομαντικής σχέσης. Για πολλούς ανθρώπους, η σεξουαλική οικειότητα είναι συνυφασμένη με συναισθηματική οικειότητα και αυτό σημαίνει ότι η προσοχή στη σεξουαλική ζωή μπορεί να αποτελέσει τεράστιο πλεονέκτημα για τη μακροχρόνια σχέση σας και η αγνόησή της μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Βέβαια είναι φυσιολογικό μια σχέση να αισθάνεται λιγότερο σέξι όσο ο χρόνος συνεχίζεται.  Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τη σημασία της σεξουαλικής οικειότητας στις σχέσεις, πρέπει πρώτα να διευκρινίσουμε ότι δεν θα απαιτούν όλες οι σχέσεις αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα ή σεξουαλική δραστηριότητα προκειμένου να ευδοκιμήσουν.  Κάποια άτομα, είτε δεν νιώθουν την ανάγκη να κάνουν σεξ τόσο πολύ είτε επειδή μπορεί να έχουν μια σεξουαλικότητα που εξαλείφει την ανάγκη να κάνουν σεξ, μπορούν να ευδοκιμήσουν σε μια σχέση με μια περιορισμένη ή ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή και δεν θα πρέπει να νιώθουν πίεση αν αυτό το τρέχον μοντέλο λειτουργεί για εσάς.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το σεξ είναι απλά σεξ και ότι δεν έχει κανένα όφελος εκτός από την ευχαρίστηση που λαμβάνουν δύο άνθρωποι όταν είναι στην κρεβατοκάμαρα μαζί. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Η σεξουαλική οικειότητα βοηθάει να δημιουργηθεί μια καλύτερη σχέση έξω από την κρεβατοκάμαρα όσο εξυπηρετεί και να βοηθήσει ένα ζευγάρι μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Σκέψου την πρώτη φορά που γνώρισες τον σύντροφό σου. Δεν σε κολάκευε όλη η στοργή και η προσοχή που σου έδινε; Δεν νιώθατε σίγουροι όταν εσείς οι δύο ήσασταν εκτεθειμένοι ο ένας στον άλλο και ένιωθαν έλξη στο σώμα σας; Δεν υπήρχε κάποια αίσθηση εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να ικανοποιήσει τον σύντροφό σας σεξουαλικά;

Το σεξ συνοδεύεται από πλήθος πνευματικών και σωματικών οφελών, όπως μείωση του άγχους και των επιπέδων άγχους, αύξηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, πιο νεανική εμφάνιση… Γενικά, το σεξ είναι σπουδαίο για τα ζευγάρια που θέλουν να ενισχύσουν την ποιότητα ζωής τους και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο πρέπει να βελτιώσετε τη σεξουαλική ζωή σας.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Με τα μάτια μιλάμε εμείς

Γιατί δεν έχω διάθεση για σεξ

Τι πρέπει να ξέρεις πριν από ένα sex party

Είναι καλή ιδέα να κάνεις σεξ με την καλύτερη σου φίλη ή απλά μια καταστροφή

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο “ανδρόπαυση” για να περιγράψουν τις ορμονικές αλλαγές στους άντρες, που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων. Άλλοι όροι είναι γνωστοί ως “σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης”, “ανεπάρκεια ανδρογόνων” στους ηλικιωμένους άνδρες και “όψιμη έναρξη του ανδρικού υπογοναδισμού”.

Ο κύκλος της απαγορευμένης σχέσης

Απαγορευμένο σεξ: Ο κύκλος του να ξυπνάς με κάποιον που δεν πρέπει. Έτσι ξεκινάει: Λαμβάνεις ένα ή δύο μηνύματα που και που αλλά δεν το σκέφτεστε καθόλου. Μάλλον ήταν μεθυσμένος και είναι το αφεντικό σου. Κάθε επόμενο πρωί, είναι σαν να μην συνέβη τίποτα. Αυτή τη φορά, το κείμενο είναι πιο ενδιαφέρον, και αρχίζεις να τον θεωρείς λιγότερο ενοχλητικό. 

Πώς να κάνετε μία σχέση να λειτουργήσει

Σχέση από απόσταση: Πώς να την κάνετε να λειτουργήσει. Καθώς σηκώνετε το τηλέφωνο και αρχίζετε να μιλάτε με το αγαπημένο/η σας, στα μάτια σας έρχονται εικόνες και φαντάζεστε να είστε μαζί τους, αλλά στο ενδιάμεσο των κλήσεων αναρωτιέστε αν η σχέση σας, λόγω απόστασης,θα λειτουργήσει ή όχι. Πρόκειται για μια κοινή κατάσταση για τους ανθρώπους που έχουν σχέσεις μεγάλων αποστάσεων. Είναι σύνηθες να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς να κάνετε τις σχέσεις μεγάλων αποστάσεων να λειτουργούν για εσάς.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ενός γάμου

Προβλήματα γάμου: Τα πιο συνηθισμένα ζητήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις. Όλες οι ταινίες που έχουμε δει  έχουν δώσει στον κόσμο μας μια ματιά στο πώς θα πρέπει να είναι η πραγματική αγάπη. Οι γυναίκες αναζητούν τον γοητευτικό πρίγκιπα επειδή ο κόσμος μας τείνει να δοξάζει τον γάμο.

Απόχη από το σεξ και η σημασία της για το σώμα

Σεξουαλική επαφή: Πώς η απουσία της αποτυπώνεται στο σώμα σου.  Το σεξ είναι κάτι που πρέπει να είναι υγιές και συναινετικό. Οι άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν σεξ δεν χρειάζεται να βρουν κάποιο λόγο για να το κάνουν. Επιλέγουμε το σεξ για ευχαρίστηση, μερικές φορές για να ευχαριστήσουν το σύντροφό τους, για οικειότητα, ανακούφιση από το άγχος, για να ξεφύγουν από μια συγκεκριμένη κατάσταση ή για αυτοεπικύρωση.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι όταν κάνεις σεξ έχοντας λοίμωξη στα γεννητικά σου όργανα

Mυκητιασική λοίμωξη σεξ: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι. Οι  μυκητησιακές λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν μη φυσιολογική κολπική έκκριση, δυσφορία κατά την ούρηση, φαγούρα και καύση στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να κάνουν το σεξ άβολο. Το να κάνετε σεξ έχοντας λοίμωξη µήτρας µπορεί να ενέχει κινδύνους ακόμα και αν δεν εμφανίζετε συμπτώματα.

Τι έλεγε το απαγορευμένο εγχειρίδιο του σεξ

Περίεργο εγχειρίδιο του σεξ: Απαγορευμένο για τρεις αιώνες. Πριν από πολλά χρόνια, ένα παλιό εγχειρίδιο σεξ δημοπρατήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λίγοι γνώριζαν την ύπαρξή του, καθώς ήταν ένα βιβλίο που είχε απαγορευτεί τον δέκατο έβδομο αιώνα. Ο λόγος? Το συνηθισμένο: το σεξ ήταν, και εξακολουθεί να είναι, θέμα ταμπού. Οι λογοκριτές κάθε εποχής πιστεύουν ότι κάνουν καλό στην κοινωνία, αποτρέποντας περισσότερη γνώση του θέματος.