Σεξουαλική Υγεία

Σεξ συμβουλές: Πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε ενώ κάνετε σεξ και πράγματα που πρέπει να κάνετε

Σεξ συμβουλές: Πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε ενώ κάνετε σεξ και πράγματα που πρέπει να κάνετε

Σεξ συμβουλές: Πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι κάθε άτομο και κάθε σχέση είναι μοναδικές.

Πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι κάθε άτομο και κάθε σχέση είναι μοναδικές. Είναι σημαντικό να επικοινωνείτε ανοιχτά με τον σύντροφό σας, να δίνετε προτεραιότητα στην αμοιβαία συναίνεση και να προσαρμόζετε την προσέγγισή σας στις προτιμήσεις και τα επίπεδα άνεσης του άλλου. Η συναινετική και με σεβασμό επικοινωνία είναι το θεμέλιο μιας υγιούς και ικανοποιητικής σεξουαλικής σχέσης.

Πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε ενώ κάνετε σεξ:

Έλλειψη επικοινωνίας:
Ποτέ μην υποθέτετε τις επιθυμίες ή τις προτιμήσεις του συντρόφου σας. Η επικοινωνία είναι το κλειδί και είναι απαραίτητο να συζητήσετε εκ των προτέρων τα όρια, τα επίπεδα άνεσης και τις προτιμήσεις για να εξασφαλίσετε μια θετική και συναινετική εμπειρία.

Παράβλεψη συναίνεσης:
Η συγκατάθεση είναι αδιαπραγμάτευτη. Ποτέ μην συμμετέχετε σε οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς ρητή και ενθουσιώδη συναίνεση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Σεβαστείτε τα όρια του συντρόφου σας και φροντίστε να νιώθει άνετα ανά πάσα στιγμή.

Αποσπάται η προσοχή:
Αποφύγετε τους περισπασμούς όπως να ελέγχετε το τηλέφωνό σας, να παρακολουθείτε τηλεόραση ή να αφήνετε το μυαλό σας να περιπλανάται. Η ψυχική παρουσία ενισχύει τη σύνδεση με τον σύντροφό σας και συμβάλλει σε μια πιο ικανοποιητική εμπειρία.

Βιασύνη:
Το σεξ δεν είναι αγώνας. Η βιασύνη μέσα από την εμπειρία μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία, δυσαρέσκεια ή ακόμα και τραυματισμό. Αφιερώστε χρόνο για να εξερευνήσετε ο ένας το σώμα του άλλου και δώστε προτεραιότητα στην αμοιβαία απόλαυση.

Παραμέληση Υγιεινής:
Η προσωπική υγιεινή είναι ζωτικής σημασίας κατά τις προσωπικές στιγμές. Η παραμέληση της καθαριότητας μπορεί να είναι μια σημαντική ανατροπή και να δημιουργήσει δυσφορία και στους δύο συντρόφους. Δώστε προτεραιότητα στις καλές πρακτικές υγιεινής για να εξασφαλίσετε μια θετική και ευχάριστη εμπειρία.

Πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε ενώ κάνετε σεξ:

Προτεραιότητα στην επικοινωνία:
Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για μια ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία. Συζητήστε τις επιθυμίες, τα όρια και τυχόν ανησυχίες με τον σύντροφό σας. Μια άνετη ατμόσφαιρα ενισχύει την οικειότητα και την κατανόηση.

Χρήση Προστασίας:
Εάν δεν είστε σε μια αφοσιωμένη και μονογαμική σχέση, η χρήση προστασίας είναι απαραίτητη για την πρόληψη σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΝ) και ακούσιων εγκυμοσύνων. Δώστε προτεραιότητα στις πρακτικές ασφαλούς σεξ για την ευημερία και των δύο συντρόφων.

Επικεντρωθείτε στο Foreplay:
Επενδύστε χρόνο στο προκαταρκτικό παιχνίδι για να ενισχύσετε τη διέγερση και την ευχαρίστηση και για τους δύο συντρόφους. Το φιλί, το άγγιγμα και άλλες μορφές αισθησιακής διέγερσης μπορούν να συμβάλουν σε μια πιο ευχάριστη και ικανοποιητική σεξουαλική επαφή.

Ποικιλία και εξερεύνηση:
Να είστε ανοιχτοί στο να δοκιμάσετε νέα πράγματα και να εξερευνήσετε ο ένας τις φαντασιώσεις του άλλου. Η ποικιλία μπορεί να προσθέσει ενθουσιασμό στη σεξουαλική σας σχέση και να εμβαθύνει τη σύνδεση μεταξύ των συντρόφων. Ο πειραματισμός μαζί μπορεί να οδηγήσει σε κοινή ευχαρίστηση και οικειότητα.

Μεταγενέστερη φροντίδα:
Μετά το σεξ, εξασκηθείτε στη μετέπειτα φροντίδα προσφέροντας άνεση, στοργή και επιβεβαίωση στον σύντροφό σας. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας αίσθησης συναισθηματικής σύνδεσης και ενθαρρύνει μια θετική εμπειρία μετά το σεξ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα συμπτώματα, η διάγνωση και η θεραπεία της διαταραχής υποκινητικής σεξουαλικής επιθυμίας

Γιατί πρέπει να προσθέσετε το σεξ στη ρουτίνα του ύπνου σας

Kαταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας ζωή και συμβουλές για να τις διαχειριστείτε

Πώς να ενισχύσετε την αγάπη στη σχέση σας;

Επιδράσεις της ανισορροπίας του θυρεοειδούς στη σεξουαλική ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν κάνετε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Πρωκτικό σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν προφυλακτικά για να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή λοιμώξεις ή ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Απολαύστε το σεξ μετά από καιρό

Σεξ: Προσεγγίζοντας τη διαδικασία με ανοιχτό πνεύμα, περιέργεια και προθυμία για σύνδεση, τα ζευγάρια μπορούν να ανακαλύψουν ξανά την οικειότητα και να ενισχύσουν τον δεσμό τους με ουσιαστικούς τρόπους.

Η υπεριώδης ακτινοβολία ενισχύει τη γονιμότητα σε γυναίκες ηλικίας 30-40 ετών

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου θα πρέπει να γίνεται πάντα με μέτρο και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί εάν αυτή η έκθεση όντως βοηθά στη γονιμότητα και πόση έκθεση χρειάζεται.