Σεξουαλική Υγεία

Σεξ σημασία: Ας ανακαλύψουμε αν το σεξ είναι σημαντικό σε μια σχέση

Σεξ σημασία: Ας ανακαλύψουμε αν το σεξ είναι σημαντικό σε μια σχέση

Σεξ σημασία: Ενώ τα περισσότερα ζευγάρια δεν έχουν προβλήματα με το σεξ, μερικοί άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες που ακόμη και να καταστρέψουν τη σχέση τους.

Όταν αγαπάς κάποιον, είναι φυσικό να έχεις σεξουαλική σχέση μαζί του. Ενώ τα περισσότερα ζευγάρια δεν έχουν προβλήματα με το σεξ, μερικοί άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες που ακόμη και να καταστρέψουν τη σχέση τους. Το σεξ σε μια σχέση είναι ένας τρόπος να εκφράσετε την αγάπη σας για τον σύντροφό σας και ένας τρόπος για να ενισχύσετε τη σχέση σας, αλλά είναι το πιο σημαντικό πράγμα; Κάθε σχέση είναι διαφορετική, επομένως ορισμένα ζευγάρια μπορεί να εμπλέκονται περισσότερο σεξουαλικά μεταξύ τους από άλλα. Αλλά αν πιστεύετε ότι δεν είστε ακόμα εκεί ή ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα στη δημιουργία μιας σεξουαλικής σχέσης με τον σύντροφό σας, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τη σημασία του σεξ σε μια σχέση.

Είναι σημαντικό το σεξ σε μια σχέση;

Το σεξ είναι μια φυσική μορφή δεσμού που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε μια ποικιλία σχέσεων, όπως οι ανοιχτές, οι πολυγαμικές και οι μονογαμικές σχέσεις. Μπορεί ακόμη και να μειώσει το άγχος, να προωθήσει μεγαλύτερη συναισθηματική σύνδεση και να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια θετική εικόνα για τον εαυτό σας. Επιπλέον, το σεξ είναι μια βασική σωματική λειτουργία παρόμοια με το φαγητό, το ποτό, την αναπνοή και τον ύπνο. Το σεξ στις σχέσεις ενισχύει τον δεσμό μεταξύ των συντρόφων, προσθέτει μια γεύση ρομαντισμού και σας χαλαρώνει μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Βοηθά επίσης τους συντρόφους να δημιουργήσουν στενές και οικείες σχέσεις, οι οποίες τους βοηθούν να κατανοήσουν καλύτερα ο ένας τον άλλον και να ενισχύσουν τον δεσμό τους. Δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση για το σεξ σε μια σχέση. Μπορεί να έχετε έναν ισχυρό, υγιή δεσμό με ή χωρίς πολύ σεξ. Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το τακτικό σεξ είναι απαραίτητο για μια υγιή σχέση αγάπης, πολλοί άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των ασεξουαλικών ατόμων και εκείνων με χαμηλή λίμπιντο, απολαμβάνουν ικανοποιητικές σχέσεις χωρίς να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο σεξ.

3 οφέλη του σεξ σε μια σχέση

Εδώ είναι μερικά από τα αξιοσημείωτα οφέλη του σεξ σε μια σχέση.

1. Καλύτερη αυτοεικόνα

Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι μια σωματική πράξη που υπογραμμίζει την ευχαρίστηση που μπορεί να προσφέρει και να λάβει το σώμα σας. Η τακτική ενασχόληση με τη σεξουαλική ευχαρίστηση μπορεί να τονώσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση κάθε συντρόφου και να προάγει τη θετικότητα του σώματος. Σας δίνει τη δυνατότητα να πάρετε μερικές από αυτές τις πτυχές και να τις εφαρμόσετε στη ζωή σας.

2. Ενισχύει την οικειότητα

Ένα είδος σωματικής οικειότητας που προκύπτει από τη σεξουαλική δραστηριότητα είναι η παραγωγή της ορμόνης ωκυτοκίνης, η οποία καλλιεργεί συναισθήματα οικειότητας και συναισθηματικής σύνδεσης. Ως αποτέλεσμα, το σεξ μπορεί να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ των συντρόφων και να προωθήσει την εγγύτητα, τη συναισθηματική υγεία και την ικανοποίηση σε μια σχέση.

3. Κρατάει μακριά το άγχος

Το καλό σεξ είναι μια δραστηριότητα ανακούφισης από το άγχος που απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες παράγουν αισθήσεις χαλάρωσης και ευτυχίας που μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε μετά από μια αγχωτική μέρα. Ομοίως, το να έχετε οργασμό μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

Πόσες φορές πρέπει να κάνετε σεξ για να διατηρήσετε μια υγιή σχέση;

Όταν πρόκειται για το πόσο συχνά ένα ζευγάρι πρέπει να κάνει σεξ, εξαρτάται από το ζευγάρι και την εξίσωσή του. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Social Psychological and Personality Science ανακάλυψε ότι η γενική ευημερία συνδέεται με τη σεξουαλική συχνότητα, αλλά μόνο σε ένα ορισμένο επίπεδο. Ανακαλύφθηκε ότι η ικανοποίηση από τη σχέση αυξήθηκε σταδιακά σε ζευγάρια που δεν έκαναν σεξ μέχρι να το κάνουν μία φορά την εβδομάδα, αλλά δεν βελτιώθηκε. Γνωρίζατε ότι η συχνότητα του σεξ εξαρτάται από τη λίμπιντο κάθε ατόμου; Και η λίμπιντο κάθε ατόμου δεν ταιριάζει με τον σύντροφό του, κάτι που κατά καιρούς δημιουργεί προβλήματα στη σχέση. Όπως και άλλα πράγματα σε μια σχέση, το να έχεις σεξουαλικές σχέσεις και για τα δύο άτομα είναι σημαντικό. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο που έχει σημασία σε μια σχέση. Μπορεί να ειπωθεί ότι ενώ το σεξ είναι απαραίτητο, ταυτόχρονα, η ανάπτυξη πίστης, στοργής και υγιούς κατανόησης στη σχέση είναι εξίσου κρίσιμη. Είναι μια γέφυρα που συνδέει το ζευγάρι για να επιλύει τις συγκρούσεις και να απολαμβάνει ο ένας τη συντροφιά του άλλου σε όλες τις φάσεις της ζωής τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Sex tips: Πώς να προσθέσετε ενθουσιασμό στη σεξουαλική σας ζωή

Αν χρησιμοποιείτε λιπαντικά στο σεξ πρέπει να προσέχετε για τυχόν παρενέργειες

Ο θυμός μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ορμή

Συμβουλές για να απολαύσετε το σεξ παρά την κουραστική μέρα

Ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν κάνετε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει και πότε σταματά η ανάπτυξη του πέους;

Πέος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του πέους είναι μια φυσική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Είναι το σεξ τρόπος για να χωρίσετε κάποιον χωρίς να τον πληγώσετε ανεπανόρθωτα;

Χωρισμός πληγή: Η χρήση του σεξ ως μέσου για να χωρίσετε με κάποιον γενικά δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συναισθηματική βλάβη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Οι αμβλώσεις τις πρώτες 12 εβδομάδες θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πλήρως στη Γερμανία, λέει η Επιτροπή Friederike Heine

Τα δικαιώματα των αμβλώσεων έχουν γίνει ένα διχαστικό ζήτημα μεταξύ των ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι αναθεωρήσεις της Πολωνίας το 2021 στους νόμους περί αμβλώσεων έγιναν πρωτοσέλιδα καθώς οι συντηρητικές πολιτικές ρίζωσαν σε μία από τις πιο αφοσιωμένες καθολικές χώρες της Ευρώπης.

Κατεψυγμένα έμβρυα: Νόμιμα παιδιά; Το τέλος της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη δυναμική για την υποστήριξη της χρήσης της εξωσωματικής γονιμοποίησης για την προσπάθεια δημιουργίας ζωής, ώστε να καταστεί αυτή η κατάσταση πολιτικά βιώσιμη.

Το κρέας δεν είναι για τους άνδρες όταν πρόκειται για τη στυτική λειτουργία

Loeb: Σίγουρα δεν είναι πολύ αργά, ακόμη κι αν έχετε ήδη διαγνωστεί με αυτές τις παθήσεις. Στο δικό μου ιατρείο, έχω δει αλλαγές σε ασθενείς. Στην πραγματικότητα, ένα από τα σενάρια που υπέβαλα για τους πίνακες lifestyle ιατρικής ήταν ένας ασθενής που υιοθέτησε μια πλήρη διατροφή, φυτική διατροφή και δεν χρησιμοποιεί πλέον Viagra. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να γίνει με την εντατική τροποποίηση του τρόπου ζωής.