Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός : Οι μεταβολές που προκαλεί στο σώμα

Οργασμός : Οι μεταβολές που προκαλεί στο σώμα

Ο οργασμός είναι αυτό που συμβαίνει συνήθως όταν φτάσετε στο ύψος της σεξουαλικής διέγερσης και συνήθως αισθάνεται πολύ καλά μετά την ολοκλήρωση του.

Όταν έχετε οργασμό – γνωστό ως cum ή climax – η σεξουαλική ένταση αυξάνεται μέχρι να φτάσει στο αποκορύφωμά της και η πίεση στο σώμα και στα γεννητικά όργανα απελευθερώνεται.  Το σώμα κάθε ατόμου είναι διαφορετικό, αλλά υπάρχουν μερικά φυσικά σημάδια οργασμού. Το πιο αξιοσημείωτο σημάδι είναι ένα πολύ έντονο, ευχάριστο συναίσθημα στα γεννητικά σας όργανα και σε όλο το σώμα σας.

Οι μύες του κόλπου ή του πέους σας , καθώς και ο πρωκτός σας , συστέλλονται (συμπίεση) περίπου μία φορά το δευτερόλεπτο, 5-8 φορές. Ο καρδιακός ρυθμός και τα επίπεδα αναπνοής αυξάνονται.

Μεταβολές σώματος όταν υπάρχει οργασμός

  • Κατά τη διάρκεια ενός οργασμού, το πέος σας συνήθως ψεκάζει μια μικρή ποσότητα (1-2 κουταλιές της σούπας) σπέρματος (cum) – αυτό ονομάζεται εκσπερμάτωση. Είναι πιθανό να έχετε οργασμό χωρίς εκσπερμάτιση ή εκσπερμάτιση χωρίς να έχετε οργασμό, αλλά συνήθως συμβαίνουν μαζί.
  • Είναι σύνηθες για τον κόλπο σας να βραχεί πραγματικά πριν και κατά τη διάρκεια ενός οργασμού. Είναι επίσης πιθανό ένα διαφορετικό υγρό να ψεκάζει ή να στάζει από τον αιδοίο σας πριν ή κατά τη διάρκεια ενός οργασμού (αυτό μερικές φορές ονομάζεται γυναικεία εκσπερμάτωση ή ψεκασμός). Αυτό το υγρό δεν είναι κατούρημα. Η εκσπερμάτωση από αιδοίο είναι λιγότερο συχνή από την εκσπερμάτωση από ένα πέος – μερικοί άνθρωποι το κάνουν και μερικοί δεν το κάνουν – και τα δύο είναι εντελώς φυσιολογικά.
  • Αμέσως μετά από έναν οργασμό, η κλειτορίδα σας ή τα μάτια (κεφάλι) του πέους σας μπορεί να αισθάνονται πολύ ευαίσθητα ή δυσάρεστα να αγγίξουν. Μπορεί να έχετε «σεξουαλική έξαψη» – το στήθος, ο λαιμός και το πρόσωπό σας αλλάζουν χρώμα για μικρό χρονικό διάστημα. Οι οργασμοί απελευθερώνουν ενδορφίνες (ορμόνες που νιώθουν καλά), οπότε μπορεί να αισθάνεστε υπνηλία, χαλαροί και χαρούμενοι στη συνέχεια – αυτός είναι ο λόγος που μερικοί άνθρωποι οργασμό για να ανακουφίσουν τον πόνο, το άγχος ή να τους βοηθήσουν να κοιμηθούν.

Οι οργασμοί είναι το ίδιο για κάθε άτομο ή κάθε φορά που έχετε έναν, είναι πολύ έντονα, μερικά είναι πολύ ήπια και μερικά είναι ενδιάμεσα. Διαφέρουν για διάφορους λόγους, όπως πόσο άνετα είστε, πόσο σεξουαλικά εθσμένοι είστε και πόση σεξουαλική ένταση δημιουργήσατε πριν από τον οργασμό σας.

Ακολουθεί βίντεο για τον οργασμό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα : Ασκήσεις και δραστηριότητες για να την επιτύχεις

Κορωνοϊος μέτρα : Δείτε πιο νησί παραμένει σε περιορισμούς

Σε αδιέξοδο οδηγούν οι σχέσεις Οδυσσέα Έρσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ασκήσεις Kegel για άνδρες: Πώς να τις κάνετε

Ασκήσεις Kegel: Πριν ξεκινήσετε την εξάσκηση Kegel, μάθετε πώς να εντοπίζετε τους σωστούς μύες και δώστε λίγο χρόνο στην προπόνηση για να κατανοήσετε τη σωστή τεχνική.

ΒDSM : Σκοτεινές σεξουαλικές επιθυμίες

ΒDSM : Όταν ένας σύντροφος θέλει να δοκιμάσει BDSM ή παιχνίδια, αλλά ο άλλος σύντροφος δεν ενδιαφέρεται, λέει να πει απαλά στον σύντροφό σας τι ακριβώς θέλετε να δοκιμάσετε.

Σπέρμα : Μάθετε πως να το διατηρήσετε

Σπέρμα : Η κατακράτηση σπέρματος είναι η πρακτική της αποφυγής εκσπερμάτωσης. Φυσικά, μπορείτε να το αποφύγετε εντελώς από τη σεξουαλική δραστηριότητα

Προφυλακτικά : Δείτε πόσο διαρκούν

Προφυλακτικά : Η μέση διάρκεια ζωής ενός προφυλακτικού είναι τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τον τρόπο αποθήκευσής του. 

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη του στην σχέση

Σεξουαλική ζωή : Πολλοί άνθρωποι έχουν ευτυχείς, ικανοποιητικές, υγιείς ρομαντικές σχέσεις χωρίς να κάνουν σεξ με τους συντρόφους τους ή να κάνουν σεξ μόνο με τους συντρόφους τους μια φορά κατά καιρούς.

To sex εντός 6 μηνών από την καρδιακή προσβολή συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου

Καρδιακή Προσβολή: Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα άτομα που διατήρησαν ή και αύξησαν τη συχνότητα της σεξουαλικής τους δραστηριότητας εντός των πρώτων έξι μηνών μετά από την καρδιακή προσβολή είχαν 35% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με άτομα που απείχαν από το σεξ ή που μείωσαν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα - ενν. μετά την καρδιακή προσβολή

Σεξουαλική ζωή : Μάθετε τα πάντα για την γυναικεία διέγερση

Σεξουαλική ζωή :  Είναι φυσιολογικό για τις γυναίκες να βιώνουν διακυμάνσεις στη σεξουαλική επιθυμία καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής. Ωστόσο, μια σημαντική ή ολική απώλεια ενδιαφέροντος για σεξ, ή δυσκολία στην απόκριση σε διέγερση, μπορεί να υποδηλώνει γυναικεία σεξουαλικό ενδιαφέρον / διαταραχή διέγερσης (FSIAD).