Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική Υγεία Διατροφή: Η χορτοφαγία συνδέεται με καλύτερη σεξουαλική ζωή [vid]

Σεξουαλική Υγεία Διατροφή: Η χορτοφαγία συνδέεται με καλύτερη σεξουαλική ζωή [vid]

Σεξουαλική Υγεία Διατροφή: Μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την ερωτική σας διέργεση ή/και λίμπιντο; Σύμφωνα με μια έρευνα, η απάντηση είναι "Ναι, μπορεί" και επιπλέον η χορτοφαγική ή vegan διατροφή μπορεί να σας προσφέρει και μεγαλύτερη απόλαυση στο κρεβάτι.

Η μετάβαση σε μια χορτοφαγική ή vegan διατροφή δεν είναι μόνο ένα trend των τελευταίων ετών ή μια λύση για να χάσετε το επιπλέον βάρος, αλλά μια βιώσιμη επιλογή να παραμείνετε υγιείς. Σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα έρευνα οι χορτοφάγοι είναι καλύτεροι εραστές και κάνουν περισσότερο σεξ εν συγκρίσει με όσους καταναλώνουν κρέας.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό Hucknall Dispatch με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ισχυρίζεται ότι οι μη χορτοφάγοι είναι πιο «δυσαρεστημένοι στη σεξουαλική τους ζωή σε σύγκριση με τους χορτοφάγους».

Η πλειονότητα των χορτοφάγων (57 τοις εκατό) που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα ανέφεραν ότι έκαναν έρωτα τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι κρεατοφάγοι (49 τοις εκατό) δήλωσαν ότι απολάμβαναν τη σεξουαλική επαφή μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή όσον αφορά την ικανοποίηση που έρχεται από την σεξουαλική επαφή, «σχεδόν το 84 τοις εκατό των χορτοφάγων ανέφεραν ότι είναι ικανοποιημένοι στη σεξουαλική τους ζωή, σε σύγκριση με το 59 τοις εκατό των ατόμων που ανέφεραν ικανοποίηση και κατανάλωναν κρέας».

Εντωμεταξύ, ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι το 95 τοις εκατό των vegan συμμετεχόντων δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή.

Γιατί η χορτοφαγία ή η vegan διατροφή μπορεί να προσφέρει μια πιο ικανοποιητική ερωτική ζωή

Σύμφωνα με κάποιους ισχυρισμούς, οι χορτοφάγοι ή vegan καταναλώνουν ορισμένα τρόφιμα τα οποία πιστεύεται ότι μπορεί να έχουν αφροδισιακές ιδιότητες. Μερικά πραδείγματα αυτών, περιλαμβάνουν το maca, τα φύλλα fenugreek, το ginseng και ο γλυκάνισος. Υπάρχει ακόμη μια σειρά από διαφορετικά λαχανικά που λέγεται ότι μπορεί να λειτουργήσουν ως φυσικά αφροδισιακά και να προωθήσουν την σεξουαλική διέγερση ή λίμπιντο.

Σημειώνουμε ωστόσο ότι η επιστημονική τεκμηρίωση των άνω δεν είναι επαρκής. Επίσης είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό υγείας προκειμένου να αναζητήσετε τις κατάλληλες για εσάς λύσεις, στην περίπτωση που ανησυχείτε για την σεξουαλική σας ζωή.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Που οφείλει η θάλασσα τις καταπραϋντικές της δράσεις

Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για να είναι υγιείς

Λίπη τροφών : Δείτε ποια πρέπει να καταναλώνεται για να αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όσα πρέπει να ξέρεις για τη χρήση ελαίου καρύδας ως λιπαντικού

Λάδι καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ένα αγαπημένο προϊόν πολλαπλών χρήσεων (ενδείκνυται για το μαγείρεμα και χρησιμεύει ως μια εξαιρετική φυσική ενυδατική κρέμα) και πιθανώς η πιο δημοφιλής επιλογή φυσικού λιπαντικού. Αλλά πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας κατά το σεξ;

Κολπική ξηρότητα : Αίτια που την προκαλούν

Κολπική ξηρότητα : Η κολπική ξηρότητα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία και για διάφορους λόγους.

Αυνανισμός : Μύθοι και παρενέργειες

Σεξουαλική υγεία : Ο αυνανισμός είναι μια φυσιολογική και υγιής σεξουαλική δραστηριότητα με λίγες παρενέργειες. Πολλοί περίεργοι ισχυρισμοί περιβάλλουν τον αυνανισμό, όπως η τύφλωση και οι περισσότερες από αυτές τις αξιώσεις είναι αναληθείς.

Σεξ: Τι είναι το pegging

Pegging: Όλο και περισσότεροι άνδρες επιδίδονται στο bottoming, όπως τουλάχιστον υπoστηρίζει μια γνωστή αρθρογράφος του σεξ. Είναι ένα φαινόμενο γνωστό ως “pegging”, κατά το οποίο η γυναίκα έχει τον ενεργητικό ρόλο στο πρωκτικό σεξ μ΄ έναν άνδρα – χρησιμοποιώντας ένα dildo ή ένα strap-on.

Σεξουαλική ζωή : Κρατήστε την σπίθα ζωντανή

Σεξουαλική ζωή : Μόλις τελειώσουν τα φτερά μιας νέας σχέσης, για πολλούς, το σλόγκαν της καθημερινής ζωής μπαίνει. Αλλά πώς κρατάτε τη σπίθα ζωντανή; Υπάρχει ένα μυστικό για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Γιατί το καλοκαίρι το σεξ γίνεται καλύτερο

Σεξ: Το καλοκαίρι σηματοδοτεί για τους περισσότερους το ξεκίνημα μια ευχάριστης περιόδου όπου σηματοδοτείται από την αλλαγή του καιρού, την προοπτική της απόδρασης και των διακοπών. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η διάθεση του ατόμου βελτιώνεται, τα επίπεδα του άγχους υποχωρούν και οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί στις κοινωνικές επαφές του και ασφαλώς στην σεξουαλική τους ζωή.

Παράγοντες που μειώνουν την ανδρική λίμπιντο - Θεραπείες

Μειωμένη ερωτική επιθυμία: Είναι φυσιολογικό η ερωτική επιθυμία ή λίμπιντο να μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε. Σε ορισμένες ωστόσο περιπτώσεις η ξαφνική απώλεια της σεξουαλικής διάθεσης μπορεί να δεικνύει κάποια άλλη υποκείμενη αιτία.