Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική Υγεία Διατροφή: Η χορτοφαγία συνδέεται με καλύτερη σεξουαλική ζωή [vid]

Σεξουαλική Υγεία Διατροφή: Η χορτοφαγία συνδέεται με καλύτερη σεξουαλική ζωή [vid]

Σεξουαλική Υγεία Διατροφή: Μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την ερωτική σας διέργεση ή/και λίμπιντο; Σύμφωνα με μια έρευνα, η απάντηση είναι "Ναι, μπορεί" και επιπλέον η χορτοφαγική ή vegan διατροφή μπορεί να σας προσφέρει και μεγαλύτερη απόλαυση στο κρεβάτι.

Η μετάβαση σε μια χορτοφαγική ή vegan διατροφή δεν είναι μόνο ένα trend των τελευταίων ετών ή μια λύση για να χάσετε το επιπλέον βάρος, αλλά μια βιώσιμη επιλογή να παραμείνετε υγιείς. Σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα έρευνα οι χορτοφάγοι είναι καλύτεροι εραστές και κάνουν περισσότερο σεξ εν συγκρίσει με όσους καταναλώνουν κρέας.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό Hucknall Dispatch με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ισχυρίζεται ότι οι μη χορτοφάγοι είναι πιο «δυσαρεστημένοι στη σεξουαλική τους ζωή σε σύγκριση με τους χορτοφάγους».

Η πλειονότητα των χορτοφάγων (57 τοις εκατό) που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα ανέφεραν ότι έκαναν έρωτα τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι κρεατοφάγοι (49 τοις εκατό) δήλωσαν ότι απολάμβαναν τη σεξουαλική επαφή μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή όσον αφορά την ικανοποίηση που έρχεται από την σεξουαλική επαφή, «σχεδόν το 84 τοις εκατό των χορτοφάγων ανέφεραν ότι είναι ικανοποιημένοι στη σεξουαλική τους ζωή, σε σύγκριση με το 59 τοις εκατό των ατόμων που ανέφεραν ικανοποίηση και κατανάλωναν κρέας».

Εντωμεταξύ, ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι το 95 τοις εκατό των vegan συμμετεχόντων δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή.

Γιατί η χορτοφαγία ή η vegan διατροφή μπορεί να προσφέρει μια πιο ικανοποιητική ερωτική ζωή

Σύμφωνα με κάποιους ισχυρισμούς, οι χορτοφάγοι ή vegan καταναλώνουν ορισμένα τρόφιμα τα οποία πιστεύεται ότι μπορεί να έχουν αφροδισιακές ιδιότητες. Μερικά πραδείγματα αυτών, περιλαμβάνουν το maca, τα φύλλα fenugreek, το ginseng και ο γλυκάνισος. Υπάρχει ακόμη μια σειρά από διαφορετικά λαχανικά που λέγεται ότι μπορεί να λειτουργήσουν ως φυσικά αφροδισιακά και να προωθήσουν την σεξουαλική διέγερση ή λίμπιντο.

Σημειώνουμε ωστόσο ότι η επιστημονική τεκμηρίωση των άνω δεν είναι επαρκής. Επίσης είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό υγείας προκειμένου να αναζητήσετε τις κατάλληλες για εσάς λύσεις, στην περίπτωση που ανησυχείτε για την σεξουαλική σας ζωή.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Που οφείλει η θάλασσα τις καταπραϋντικές της δράσεις

Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για να είναι υγιείς

Λίπη τροφών : Δείτε ποια πρέπει να καταναλώνεται για να αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το "ζην επικινδύνως" στο σεξ & οι πιο επικίνδυνες στάσεις

Στάσεις σεξ κίνδυνος: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ, σύμφωνα με μελέτες και επιστημονικά δεδομένα. Φυσικά και ορισμένες συγκαταλέγονται στις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές στάσεις, γι' αυτό και έχουν επιφέρει τα περισσότερα ατυχήματα.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στους νέους ως απάντηση στις ανακρίβειες του διαδικτύου

Sex διαδίκτυο ανήλικοι: Οι νέοι κάτω των 18 ετών έρχονται αντιμέτωποι με την διαδικασία εξερεύνησης της σεξουαλικότητάς τους. Το διαδίκτυο περιέχει τις πληροφορίες, όπως δυστυχώς και μη αποδεκτές συμπεριφορές.

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Αίτια - Συμπτώματα - Θεραπεία

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Με τον όρο χαμηλή λίμπιντο περιγράφεται η κατάσταση κατά την οποία η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται ή απουσιάζει. Η λίμπιντο είναι κυρίως ένα ορμονικό και εγκεφαλικό φαινόμενο.

Τι είναι το spooning και γιατί κάνει καλό στην υγεία;

Spooning στάση κουτάλι: Μια στάση που προτιμούν τα ζευγάρια όταν θέλουν να νιώσουν πιο κοντά ο ένας τον άλλο, συνδυάζοντας την οικειότητα με το έντονο πάθος αλλά και την απόλυτη χαλάρωση.