Σεξουαλική Υγεία

Αφροδισιακά τρόφιμα: Τι να προσέξετε προτού στραφείτε σε κάποιο είδος φυσικού αφροδισιακού [vid]

Αφροδισιακά τρόφιμα: Τι να προσέξετε προτού στραφείτε σε κάποιο είδος φυσικού αφροδισιακού [vid]

Αφροδισιακά τρόφιμα: Εάν σκέφτεστε να στραφείτε σε φυσικές επιλογές προκειμένου να αυξήσετε τη λίμπιντό σας, ίσως να θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένα χαρακτηριστικά αυτών, προτού τα δοκιμάσετε, καθώς κάποια μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.

Πολλοί άνθρωποι θα έλεγαν ότι η σοκολάτα είναι νόστιμη και ικανοποιητική. Όμως η ισχύς της ως φυσικού αφροδισιακού είναι λιγότερο σαφής. Ορισμένα τρόφιμα και συμπληρώματα, όπως η σοκολάτα και το πικάντικο φαγητό, μερικές φορές υποστηρίζεται ότι επηρεάζουν τη λίμπιντο, αυξάνοντάς την.

Τι λένε οι μελέτες σχετικά

Η έρευνα, ωστόσο, δεικνύει ότι η επίδρασή αυτών των τύπων των τροφών στην ενίσχυση της ικανότητας της σεξουαλικής διέγερσης ή την ανάπτυξη της ερωτικής επιθυμίας μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματική.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν μερικά προκαταρκτικά στοιχεία που είναι λίγο πιο ενθαρρυντικά αναφορικά με μερικά φυσικά συμπληρώματα, όπως το ginkgo, το ginseng, το maca και το tribulus. Η αποτελεσματικότητά τους ωστόσο απαιτεί περισσότερη έρευνα προκειμένου να διασαφηνιστεί.

Τι να προσέξετε προτού στραφείτε σε κάποιο είδος φυσικού διεγερτικού ή αφροδισιακού;

Δεν είναι κακή η ιδέα να απευθυνθείτε στη δύναμη της φύσης προκειμένου να εξερευνήσετε τις διεγερτικές ή ευρεγετικές της δράσεις, συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής διαφορετικών κατηγοριών τροφίμων προκειμένου να εξακριβώσετε προσωπικά εάν είναι είναι αποτελεσματικά φυσικά αφροδισιακά. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν που φημίζεται για τις αφροδισιακές του ιδιότητες. Τούτο διότι, το Ginkgo, το ginseng και το saw palmetto, για παράδειγμα, μπορούν να προκαλέσουν απειλητικές για τη ζωή αλληλεπιδράσεις με ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Επιπλέον, ορισμένα προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο ως φυσικά αφροδισιακά ή διεγερτικά βρέθηκε πως περιέχουν φάρμακα που χρειάζονται συνταγογράφηση και τα οποία δεν αναγράφονταν στην ετικέτα των προϊόντων. Κάποια εξ αυτών θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα στην περίπτωση που έχετε συγκεκριμένα ιατρικά ζητήματα ή εάν λαμβάνετε ορισμένη φαρμακευτική αγωγή. Επίσης, άλλα προϊόντα που διατίθενται ως διεγερτικά μπορεί να περιέχουν έντομα ή εκχυλίσματα φυτών που ενδέχεται να είναι τοξικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε κάθε περίπτωση, εάν παρατηρείτε ότι η ερωτική σας διέγερση ή επιθυμία είναι μειωμένη και αυτό σας ανησυχεί, για αρχή ζητήστε την συμβουλή ενός ειδικού γιατρού.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οι γυναίκες παθαίνουν συχνότερα αυτοάνοσα νοσήματα

Συμβουλές για να ξεκινήσετε να αθλείστε

Τα σημαντικότερα οφέλη που αποκομίζετε κολυμπώντας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ασκήσεις Kegel για άνδρες: Πώς να τις κάνετε

Ασκήσεις Kegel: Πριν ξεκινήσετε την εξάσκηση Kegel, μάθετε πώς να εντοπίζετε τους σωστούς μύες και δώστε λίγο χρόνο στην προπόνηση για να κατανοήσετε τη σωστή τεχνική.

ΒDSM : Σκοτεινές σεξουαλικές επιθυμίες

ΒDSM : Όταν ένας σύντροφος θέλει να δοκιμάσει BDSM ή παιχνίδια, αλλά ο άλλος σύντροφος δεν ενδιαφέρεται, λέει να πει απαλά στον σύντροφό σας τι ακριβώς θέλετε να δοκιμάσετε.

Σπέρμα : Μάθετε πως να το διατηρήσετε

Σπέρμα : Η κατακράτηση σπέρματος είναι η πρακτική της αποφυγής εκσπερμάτωσης. Φυσικά, μπορείτε να το αποφύγετε εντελώς από τη σεξουαλική δραστηριότητα

Προφυλακτικά : Δείτε πόσο διαρκούν

Προφυλακτικά : Η μέση διάρκεια ζωής ενός προφυλακτικού είναι τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τον τρόπο αποθήκευσής του. 

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη του στην σχέση

Σεξουαλική ζωή : Πολλοί άνθρωποι έχουν ευτυχείς, ικανοποιητικές, υγιείς ρομαντικές σχέσεις χωρίς να κάνουν σεξ με τους συντρόφους τους ή να κάνουν σεξ μόνο με τους συντρόφους τους μια φορά κατά καιρούς.

To sex εντός 6 μηνών από την καρδιακή προσβολή συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου

Καρδιακή Προσβολή: Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα άτομα που διατήρησαν ή και αύξησαν τη συχνότητα της σεξουαλικής τους δραστηριότητας εντός των πρώτων έξι μηνών μετά από την καρδιακή προσβολή είχαν 35% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με άτομα που απείχαν από το σεξ ή που μείωσαν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα - ενν. μετά την καρδιακή προσβολή

Σεξουαλική ζωή : Μάθετε τα πάντα για την γυναικεία διέγερση

Σεξουαλική ζωή :  Είναι φυσιολογικό για τις γυναίκες να βιώνουν διακυμάνσεις στη σεξουαλική επιθυμία καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής. Ωστόσο, μια σημαντική ή ολική απώλεια ενδιαφέροντος για σεξ, ή δυσκολία στην απόκριση σε διέγερση, μπορεί να υποδηλώνει γυναικεία σεξουαλικό ενδιαφέρον / διαταραχή διέγερσης (FSIAD).