Ψυχική Υγεία

Ψυχική Υγεία: Ψυχολογικά αποτελέσματα της μουσικής στην εγκυμοσύνη [pic,vid]

Ψυχική Υγεία: Ψυχολογικά αποτελέσματα της μουσικής στην εγκυμοσύνη [pic,vid]

Ψυχική Υγεία: Ψυχολογικά αποτελέσματα της μουσικής στην εγκυμοσύνη. Ο κορωνοϊός έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει η μουσική κατά τη διάρκεια του τοκετού. 

Από τους προϊστορικούς χρόνους οι πρόγονοί μας το χρησιμοποιούσαν σε μαγικές τελετές και τελετές για να εκφράσουν και να τρομάξουν τους φόβους τους. Από μια πιο πρόσφατη προοπτική, η Νευρομυολογία δηλώνει ότι η παρακολούθηση ζωντανής μουσικής εκδήλωσης προκαλεί σημαντική μείωση της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η μουσικοθεραπεία, η οποία αποτελεί παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η τέχνη επιτρέπει τα προβλήματα να γίνουν αφηρημένα και λιγότερο επώδυνα.

Με αυτόν τον τρόπο, η καταστροφή του κορωνοϊού, η οποία μας υποβάλλει σε επίπεδα αβεβαιότητας, είναι επίσης ένα στάδιο έκφρασης και διαφυγής. Αποδεικνύεται, επομένως, η άποψη των ευεργετικών ψυχολογικών επιδράσεων της μουσικής κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ταυτόχρονα, πρέπει να σημειωθεί ότι ο ρυθμός της μουσικής μάς ενθαρρύνει να κινηθούμε και, με αυτό, οι ενδορφίνες, η ορμόνη της ευτυχίας , απελευθερώνονται.  Μας βοηθά να αποσυνδεθούμε για μια στιγμή από την «πραγματικότητα» και να αφήσουμε τον χρόνο να περάσει στο ρυθμό των βημάτων μας.  Για να το δείξουμε αυτό, μπορούμε να προτείνουμε να δούμε τη χορογραφία των Δομινικανών Μοναχών, μια διασκεδαστική και συμπαθητική πρωτοβουλία που χορεύει στη μελωδία του Dynamic Duo. Όλα αυτά είναι ένα άλλο αποτέλεσμα των ψυχολογικών επιδράσεων της μουσικής κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων υπάρχουν επίσης ορισμένοι αυθόρμητοι άνθρωποι που έχουν τολμήσει να τραγουδήσουν και έχουν κάνει καλά, αφού η εξερεύνηση ενός «μουσικού εαυτού» μας επιτρέπει να συνδεθούμε σε έναν «διαλογισμό» με τον εαυτό μας και να γνωριστούμε (με το έμβρυο)  μέσω της φωνής. Απελευθερώνει υγιείς ορμόνες και μειώνει τις ανθυγιεινές. Κάνει τη ροή του χρόνου και περνά πιο γρήγορα. Τονώνει την ικανότητά μας για προβληματισμό.

Μουσική για εγκύους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να κάνετε το παιδί να τρωει ισορροπημένα στην καραντίνα

Πόσο επηρεάζει τον εγκέφαλο η αγαπημένη σου μουσική

Μετέτρεψε σε τέχνη την θλίψη σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι μητέρες με διαταραχές προσωπικότητας επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών τους

Ψυχολογία: Όταν οι μητέρες αγωνίζονται στις δικές τους διαπροσωπικές σχέσεις, φαίνεται να εμποδίζεται η μετάδοση της ασφαλούς προσκόλλησης και της υγιούς σχέσης στους εφήβους.

Γιατί οι «Kυριακές» δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικές: Συμβουλές για να ξεπεράσετε τις εργασιακές σας ανησυχίες

Αλλά αν τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί, «ίσως η αλλαγή της απασχόλησής σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των περιστατικών τρόμου της Κυριακής», είπε η Burke.

Γονείς και γιατροί θρηνούν τις «καταστροφικές» συνέπειες του πανδημικού κλεισίματος των σχολείων καθώς επιδεινώνεται η κρίση ψυχικής υγείας

«Το είδαμε αυτό μέσω της COVID και οι επιπτώσεις συνεχίζονται», είπε. «Άγχος, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, αυτοτραυματισμός, όλα αυτά ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του lockdown για την COVID, και εξακολουθούμε να βλέπουμε αυτά τα παιδιά να προσπαθούν να αναρρώσουν».

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

1 στους 3 γονείς ανησυχεί ότι η σχολική κυκλοφορία αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά

Οδική ασφάλεια: Σχεδόν το ένα τρίτο των γονέων ανησυχούν για την ασφάλεια του παιδιού τους από και προς το σχολείο, με περισσότερο από το ένα τέταρτο να πιστεύει ότι είναι πιθανό ένα παιδί να τραυματιστεί κοντά στην περιοχή που άφησε το σχολείο.

Ποια είναι τα αίτια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια: Μια μελέτη έδειξε ότι η απώλεια εγκεφαλικού ιστού σε νεαρά άτομα που κινδυνεύουν να νοσήσουν από την ασθένεια συνδέθηκε με ψυχωτικά συμπτώματα όπως παραισθήσεις.

Πώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Ψυχική υγεία: Η διατήρηση των φυτών μπορεί να πυροδοτήσει περαιτέρω τη δημιουργικότητα και να φέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης, ειδικά για άτομα που μπορεί να χρησιμοποιούν αυτό που καλλιεργούν για μαγειρικούς σκοπούς.