Ψυχική Υγεία

Ψυχική Υγεία: Ψυχολογικά αποτελέσματα της μουσικής στην εγκυμοσύνη [pic,vid]

Ψυχική Υγεία: Ψυχολογικά αποτελέσματα της μουσικής στην εγκυμοσύνη [pic,vid]

Ψυχική Υγεία: Ψυχολογικά αποτελέσματα της μουσικής στην εγκυμοσύνη. Ο κορωνοϊός έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει η μουσική κατά τη διάρκεια του τοκετού. 

Από τους προϊστορικούς χρόνους οι πρόγονοί μας το χρησιμοποιούσαν σε μαγικές τελετές και τελετές για να εκφράσουν και να τρομάξουν τους φόβους τους. Από μια πιο πρόσφατη προοπτική, η Νευρομυολογία δηλώνει ότι η παρακολούθηση ζωντανής μουσικής εκδήλωσης προκαλεί σημαντική μείωση της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η μουσικοθεραπεία, η οποία αποτελεί παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η τέχνη επιτρέπει τα προβλήματα να γίνουν αφηρημένα και λιγότερο επώδυνα.

Με αυτόν τον τρόπο, η καταστροφή του κορωνοϊού, η οποία μας υποβάλλει σε επίπεδα αβεβαιότητας, είναι επίσης ένα στάδιο έκφρασης και διαφυγής. Αποδεικνύεται, επομένως, η άποψη των ευεργετικών ψυχολογικών επιδράσεων της μουσικής κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ταυτόχρονα, πρέπει να σημειωθεί ότι ο ρυθμός της μουσικής μάς ενθαρρύνει να κινηθούμε και, με αυτό, οι ενδορφίνες, η ορμόνη της ευτυχίας , απελευθερώνονται.  Μας βοηθά να αποσυνδεθούμε για μια στιγμή από την «πραγματικότητα» και να αφήσουμε τον χρόνο να περάσει στο ρυθμό των βημάτων μας.  Για να το δείξουμε αυτό, μπορούμε να προτείνουμε να δούμε τη χορογραφία των Δομινικανών Μοναχών, μια διασκεδαστική και συμπαθητική πρωτοβουλία που χορεύει στη μελωδία του Dynamic Duo. Όλα αυτά είναι ένα άλλο αποτέλεσμα των ψυχολογικών επιδράσεων της μουσικής κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων υπάρχουν επίσης ορισμένοι αυθόρμητοι άνθρωποι που έχουν τολμήσει να τραγουδήσουν και έχουν κάνει καλά, αφού η εξερεύνηση ενός «μουσικού εαυτού» μας επιτρέπει να συνδεθούμε σε έναν «διαλογισμό» με τον εαυτό μας και να γνωριστούμε (με το έμβρυο)  μέσω της φωνής. Απελευθερώνει υγιείς ορμόνες και μειώνει τις ανθυγιεινές. Κάνει τη ροή του χρόνου και περνά πιο γρήγορα. Τονώνει την ικανότητά μας για προβληματισμό.

Μουσική για εγκύους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να κάνετε το παιδί να τρωει ισορροπημένα στην καραντίνα

Πόσο επηρεάζει τον εγκέφαλο η αγαπημένη σου μουσική

Μετέτρεψε σε τέχνη την θλίψη σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να απελευθερωθείτε από την άσκηση κριτικής και επικρίσεων στην καθημερινότητά σας

Είναι εκπληκτικό πόσοι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν πίσω τους μια αρνητική εμπειρία που τους συνέβη στο παρελθόν. Αισθάνονται ότι την ξεπλήρωσαν με τον χρόνο, τα χρήματα και την ψυχική τους οδύνη. Βαθιά στην καρδιά τους δεν είναι διατεθειμένοι να την ξεπεράσουν.

Το στρες προκαλεί κάψιμο και μυρμήγκιασμα στο πρόσωπο

Άγχος ερυθρότητα: Μερικές σωματικές εκδηλώσεις του άγχους περιλαμβάνουν αυξημένο καρδιακό ρυθμό, γαστρεντερικά προβλήματα, μυϊκή ένταση και δύσπνοια. Η ερυθρότητα του προσώπου είναι απλώς μια άλλη από αυτές τις φυσικές εκδηλώσεις. 

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την ευημερία μας

Αθλητισμός: Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση του στρες. Έρευνα σε εργαζόμενους ενήλικες έχει βρει ότι τα άτομα με υψηλή δραστηριότητα τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά στρες σε σύγκριση με άτομα που είναι λιγότερο δραστήρια.

3 στους 5 νοσηλευτές στη Σκωτία σκέφτονται να παραιτηθούν

Ψυχική υγεία νοσηλευτές: Το προσωπικό εργάζεται με απλήρωτες υπερωρίες, βρίσκεται υπό υπερβολική πίεση και δεν μπορεί να παρέχει το επίπεδο φροντίδας που θα ήθελε. Σύμφωνα με την έκθεση, οι νοσηλευτές δήλωσαν ότι αισθάνονται υποτιμημένοι και υπό υπερβολική πίεση.

Τα νεότερα σε ηλικία θύματα συντροφικής βίας έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν ψυχικές διαταραχές.

Ο αριθμός των ανδρών και των γυναικών που επηρεάστηκαν από την συντροφική βία ήταν ίδιος, κάτι που οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια ήταν πιθανότερο να κακοποιήσουν ο ένας τον άλλο, παρά να υπάρχει μόνο ένας θύτης.

Προκλήσεις και οφέλη μιας σχέσης που αψηφά τα θρησκευτικά "πιστεύω"

Διαθρησκευτικές σχέσεις: Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να προχωρήσουν σε μια σχέση με διαφορετικά θρησκευτικά "πιστεύω", αναγνωρίζοντας πως ένα τέτοιο εγχείρημα έχει τις δικές του ξεχωριστές προκλήσεις.

Η κολύμβηση συμβάλλει στην καλή υγεία του εγκεφάλου και τη μείωση του στρες

Κολύμπι: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κολύμβηση είναι πράγματι πολύ ευεργετική για το μυαλό, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε στην παραλία, σε μια ορεινή λίμνη ή κολυμπάτε στην πισίνα του ξενοδοχείου σας το καλοκαίρι. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μας ωφελεί.