Ψυχική Υγεία

Ψυχική Υγεία: Ψυχολογικά αποτελέσματα της μουσικής στην εγκυμοσύνη [pic,vid]

Ψυχική Υγεία: Ψυχολογικά αποτελέσματα της μουσικής στην εγκυμοσύνη [pic,vid]

Ψυχική Υγεία: Ψυχολογικά αποτελέσματα της μουσικής στην εγκυμοσύνη. Ο κορωνοϊός έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει η μουσική κατά τη διάρκεια του τοκετού. 

Από τους προϊστορικούς χρόνους οι πρόγονοί μας το χρησιμοποιούσαν σε μαγικές τελετές και τελετές για να εκφράσουν και να τρομάξουν τους φόβους τους. Από μια πιο πρόσφατη προοπτική, η Νευρομυολογία δηλώνει ότι η παρακολούθηση ζωντανής μουσικής εκδήλωσης προκαλεί σημαντική μείωση της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η μουσικοθεραπεία, η οποία αποτελεί παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η τέχνη επιτρέπει τα προβλήματα να γίνουν αφηρημένα και λιγότερο επώδυνα.

Με αυτόν τον τρόπο, η καταστροφή του κορωνοϊού, η οποία μας υποβάλλει σε επίπεδα αβεβαιότητας, είναι επίσης ένα στάδιο έκφρασης και διαφυγής. Αποδεικνύεται, επομένως, η άποψη των ευεργετικών ψυχολογικών επιδράσεων της μουσικής κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ταυτόχρονα, πρέπει να σημειωθεί ότι ο ρυθμός της μουσικής μάς ενθαρρύνει να κινηθούμε και, με αυτό, οι ενδορφίνες, η ορμόνη της ευτυχίας , απελευθερώνονται.  Μας βοηθά να αποσυνδεθούμε για μια στιγμή από την «πραγματικότητα» και να αφήσουμε τον χρόνο να περάσει στο ρυθμό των βημάτων μας.  Για να το δείξουμε αυτό, μπορούμε να προτείνουμε να δούμε τη χορογραφία των Δομινικανών Μοναχών, μια διασκεδαστική και συμπαθητική πρωτοβουλία που χορεύει στη μελωδία του Dynamic Duo. Όλα αυτά είναι ένα άλλο αποτέλεσμα των ψυχολογικών επιδράσεων της μουσικής κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων υπάρχουν επίσης ορισμένοι αυθόρμητοι άνθρωποι που έχουν τολμήσει να τραγουδήσουν και έχουν κάνει καλά, αφού η εξερεύνηση ενός «μουσικού εαυτού» μας επιτρέπει να συνδεθούμε σε έναν «διαλογισμό» με τον εαυτό μας και να γνωριστούμε (με το έμβρυο)  μέσω της φωνής. Απελευθερώνει υγιείς ορμόνες και μειώνει τις ανθυγιεινές. Κάνει τη ροή του χρόνου και περνά πιο γρήγορα. Τονώνει την ικανότητά μας για προβληματισμό.

Μουσική για εγκύους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να κάνετε το παιδί να τρωει ισορροπημένα στην καραντίνα

Πόσο επηρεάζει τον εγκέφαλο η αγαπημένη σου μουσική

Μετέτρεψε σε τέχνη την θλίψη σου

Πως θα λειάνετε τις "γωνίες" της προσωπικότητάς σας

Δεν είμαστε ανώτεροι ή κατώτεροι από όσους συναντάμε στον δρόμο μας, πιο μορφωμένοι ή πιο έξυπνοι, πιο επιτυχημένοι ή πιο πλούσιοι. Είμαστε ψυχές που περιπλανώνται, πνεύματα που εξελίσσονται και καρδιές που γυρεύουν αγάπη, αποδοχή και συγχώρεση.

Blue Monday 2021: Σήμερα η πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου

Blue Monday 2021: Η Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θεωρείται παγκοσμίως η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου, η γνωστή Blue Monday, ωστόσο μην ξεχνάμε, ότι για τη χώρα μας η Blue Monday συμπίπτει με μια σημαντική νίκη απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, καθώς άνοιξε σήμερα 18 Ιανουαρίου το λιανεμπόριο.   

Η ψύχωση ως συνέπεια της πανδημίας

Μπορεί ο κορωνοϊός να προκαλέσει ψύχωση: Ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Ο ξηρός βήχας, ο πυρετός, η κόπωση και η δύσπνοια δεν είναι τα μόνα συμπτώματα του κορωνοϊού που πρέπει να αναζητήσετε. Υπάρχουν τώρα αυξανόμενες ανησυχίες για το πώς η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία μετά από γιατρούς από όλο τον κόσμο που ανέφεραν επεισόδια ψύχωσης σε άτομα με COVID- 19.

Ψυχοθεραπεία: Γιατί υπάρχει αντίσταση στη θεραπεία

Ψυχοθεραπεία: Ένα από τα πράγματα που βοηθούν τους ανθρώπους να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και τους επιτρέπει να αισθάνονται σαν να έχουν κάποιον έλεγχο στη ζωή τους, είναι να σκεφτούν την αλλαγή.

Σπάστε τα δεσμά του φόβου στη ζωή σας

Φοβία: Κανείς δεν ξυπνά το πρωί ελπίζοντας να φοβάται θανατηφόρα και ακανόνιστα κοινά αντικείμενα ή δραστηριότητες που φαινομενικά όλοι οι άλλοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Όταν το στρες διαλύει τη σχέση

Οι στρεσογόνες περίοδοι τείνουν να συσχετίζονται με λιγότερο ελεύθερο χρόνο. Αν ένας από τους δύο περνά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του στη δουλειά με πολύ πίεση και προθεσμίες, μειώνεται αυτόματα ο κοινός χρόν

Έχεις κάψει τον εγκέφαλό σου από την υπερβολική σκέψη. Δες 3 τρόπους για να απαλλαγείς

Υπερβολική σκέψη: Τρεις χειροπιαστές συμβουλές για να το σταματήσεις. Υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ της σκέψης και της εμμονή σε μία κατάσταση. Η υπερβολική σκέψη είναι μια στρατηγική που εφαρμόζεται συχνά από άτομα με άγχος για να αισθάνονται περισσότερο υπό τον έλεγχο μιας κατάστασης. Το πρόβλημα με την υπερβολική σκέψη είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια να "το καταλάβεις", το άτομο αποσπάται από το να νιώθει τα συναισθήματά του και αυτό μπορεί να γίνει εντελώς εξουθενωτικό.