Ψυχική Υγεία

Ψυχική Υγεία ΗΠΑ: Ομοσπονδιακή πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης έλλειψης παρόχων συμπεριφορικής υγείας στη χώρα

Ψυχική Υγεία ΗΠΑ: Ομοσπονδιακή πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης έλλειψης παρόχων συμπεριφορικής υγείας στη χώρα

Ανεξάρτητα από τα ευρήματα της εργασίας, η Δρ. Last προσθέτει ότι τα δημόσια πανεπιστήμια όπως το Stony Brook, τα οποία προσφέρουν οικονομικά δίδακτρα, αποτελούν σημαντικό μέρος της λύσης για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού της συμπεριφορικής υγείας

Ψυχική Υγεία ΗΠΑ: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρή έλλειψη παρόχων συμπεριφορικής υγείας—όσων φροντίζουν άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας ή χρήσης ουσιών. Τα τελευταία χρόνια, η ζήτηση για συμπεριφορικές θεραπείες υγείας έχει αυξηθεί και αυτή η έλλειψη είναι πλέον τρομερή. Σε μια νέα εργασία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ψυχιατρικές Υπηρεσίες, η συνεργάτης IDEA του Πανεπιστημίου Stony Brook, η Briana Last, Ph.D., και οι συν-συγγραφείς παρέχουν μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση μιας ομοσπονδιακής πολιτικής που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για την αντιμετώπιση της κρίσης έλλειψης παρόχων υγείας στη χώρα: προγράμματα αποπληρωμής δανείων (LRPs).

Η ανασκόπηση των συγγραφέων διαπίστωσε ότι ενώ τα προγράμματα αποπληρωμής δανείων LRP μπορούν να βοηθήσουν στην πρόσληψη νέων παρόχων σε περιοχές της χώρας με σοβαρές ελλείψεις, αυτά τα προγράμματα από μόνα τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ορισμένες από τις βαθύτερες αιτίες της κρίσης. Επισημαίνουν την ανάγκη για μια ποικιλία στρατηγικών ομοσπονδιακής πολιτικής για την αντιμετώπισή του. Οι επαγγελματικές ενώσεις συμπεριφορικής υγείας και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συμφωνούν ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε κρίση έλλειψης παρόχων συμπεριφορικής υγείας και χρειάζονται πολιτικές λύσεις για την αντιμετώπισή της. Το 2023, η Υπηρεσία Πόρων και Υπηρεσιών Υγείας (HRSA) υπολόγισε ότι 165 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σε περιοχές με έλλειψη παρόχων συμπεριφορικής υγείας. Μέχρι το 2036, η Υπηρεσία Πόρων και Υπηρεσιών Υγείας HRSA προβλέπει ότι η χώρα θα έχει λιγότερους από 85.000 παρόχους συμπεριφορικής υγείας. «Η προσφορά υπερβαίνει κατά πολύ τη ζήτηση για υπηρεσίες συμπεριφορικής υγείας και χρειαζόμαστε μεγάλες λύσεις πολιτικής για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη αυτού του εργατικού δυναμικού τα επόμενα χρόνια», λέει η Last, επικεφαλής συγγραφέας της εργασίας και ερευνητής στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Stony Brook. Οι συγγραφείς γράφουν ότι “οι σημαντικότεροι παράγοντες που εμποδίζουν την πρόσληψη και τη διατήρηση των παρόχων περιλαμβάνουν το απαγορευτικό κόστος της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους ανεπαρκείς μισθούς, που δεν αποδίδουν πλήρως το επενδυτικό κόστος της παρακολούθησης επαγγελματικής εκπαίδευσης συμπεριφοράς υγείας ή δεν δίνουν κίνητρα στα άτομα να εισέλθουν στον τομέα”. Οι συγγραφείς εξηγούν ότι οι ομοσπονδιακοί φορείς χάραξης πολιτικής έχουν αναπτύξει μια ποικιλία οικονομικών στρατηγικών για να προσλάβουν και να διατηρήσουν παρόχους συμπεριφορικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης προγραμμάτων αποπληρωμής δανείων LRP. Αυτά τα ομοσπονδιακά προγράμματα ποικίλλουν σε οφέλη, αλλά μπορούν να προσφέρουν έως και 250.000 $ σε αποπληρωμή δανείου σε αντάλλαγμα για αρκετά χρόνια κλινικής υπηρεσίας σε γεωγραφικές περιοχές και εγκαταστάσεις υψηλής ανάγκης. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αύξησαν τη χρηματοδότηση για προγράμματα αποπληρωμής δανείων LRP καθώς η κρίση έλλειψης παρόχων υγείας συμπεριφοράς έχει επιδεινωθεί. Οι ερευνητές βρήκαν 17 δημοσιεύσεις στην επισκόπηση του πεδίου εφαρμογής τους και λιγότερες από τις μισές εργασίες που περιλαμβάνονται στο άρθρο τους ήταν εμπειρικά άρθρα με κριτές από ομοτίμους, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτά τα προγράμματα δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς.

Το έργο που έχει δημοσιευτεί παρουσιάζει μια σύνθετη εικόνα των προγραμμάτων αποπληρωμής δανείων LRP. Από τη μία πλευρά, αυτά τα προγράμματα βοηθούν στην πρόσληψη παρόχων υγείας συμπεριφοράς για να υπηρετήσουν βραχυπρόθεσμα σε περιοχές με έλλειψη παρόχων. Οι πάροχοι και οι εγκαταστάσεις σε περιοχές με έλλειψη φαίνεται να είναι ικανοποιημένοι με πολλές πτυχές των προγραμμάτων αποπληρωμής δανείων LRP. Αυτά τα προγράμματα είναι επίσης αποτελεσματικά στη διαφοροποίηση του εργατικού δυναμικού. Από την άλλη πλευρά, οι πάροχοι υγείας συμπεριφοράς τείνουν να είναι δυσαρεστημένοι με τους μισθούς και τον φόρτο εργασίας τους κατά τη διάρκεια των ετών υπηρεσίας τους. Μια μελέτη που εξέτασε την ομάδα αποκάλυψε ότι περισσότεροι από τους μισούς παρόχους υγείας συμπεριφοράς ολοκληρώνουν τις συμβάσεις υπηρεσιών προγραμμάτων αποπληρωμής δανείων LRP με το υπόλοιπο χρέος. Αυτό υποδηλώνει ότι αυτά τα προγράμματα είναι ανεπαρκή για να ανακουφίσουν το χρέος που αναλαμβάνουν οι περισσότεροι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης συμπεριφοράς κατά το πρώτο μέρος της σταδιοδρομίας τους. “Η αναζήτησή μας στη βιβλιογραφία αποκαλύπτει ότι παρόλο που τα προγράμματα αποπληρωμής δανείων είναι χρήσιμα, τελικά χρειαζόμαστε πρόσθετες λύσεις για τη δημιουργία αυτού του εργατικού δυναμικού. Η ανασκόπηση προτείνει ότι περισσότερα ομοσπονδιακά προγράμματα υποτροφιών μπορεί να είναι η πιο αποτελεσματική λύση για την έλλειψη παρόχων υγείας”, λέει η Last.

Τα συμπεράσματα της ομάδας συνοπτικά. Ανεξάρτητα από τα ευρήματα της εργασίας, η Δρ. Last προσθέτει ότι τα δημόσια πανεπιστήμια όπως το Stony Brook, τα οποία προσφέρουν οικονομικά δίδακτρα, αποτελούν σημαντικό μέρος της λύσης για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού της συμπεριφορικής υγείας. Μια δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να λαμβάνουν προσιτή μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε μια εποχή όπου το κόστος των διδάκτρων εκτοξεύεται στα ιδιωτικά πανεπιστήμια σε εθνικό επίπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ψυχολογικές διαταραχές της μητέρας αυξάνουν το ποσοστό θνησιμότητας στις ΗΠΑ

Είναι η στέγαση υγειονομική περίθαλψη; Τα κρατικά προγράμματα Medicaid λένε όλο και περισσότερο «ναι»

Μια ολοκληρωμένη λίστα με τις πιο κοινές διαταραχές ψυχικής υγείας

Μια δεκαετία δεδομένων περιγράφει την πανεθνική κρίση ψυχικής υγείας των νέων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να θωρακίσετε συναισθηματικά το παιδί για να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό 

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία, τα ταλέντα και τις θετικές του ιδιότητες. Ενθαρρύνετέ τα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και χόμπι που τους αρέσουν και στα οποία διαπρέπουν.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε την ψυχική σας υγεία;

Οπτικοποίηση Διαλογισμού: Ο διαλογισμός οπτικοποίησης είναι μια ισχυρή τεχνική που αξιοποιεί την ικανότητα του νου να δημιουργεί νοητικές εικόνες για να προάγει τη χαλάρωση, να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη συνολική ευεξία.

Πώς να προστατεύσετε τα προσωπικά σας όρια

Αφιερώστε χρόνο για να αναλογιστείτε ποια είναι τα όριά σας και μεταδώστε τα ξεκάθαρα στους άλλους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον καθορισμό ορίων στο πώς σας συμπεριφέρονται οι άλλοι, τις προσδοκίες τους για το χρόνο και την ενέργειά σας και την πρόσβασή τους στον προσωπικό σας χώρο.