ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πολιομυελίτιδα: Το Μπουρούντι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Πολιομυελίτιδα: Το Μπουρούντι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Πολιομυελίτιδα: Το Μπουρούντι έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία μετά τον εντοπισμό πολιομυελίτιδας σε ένα 4χρονο και δύο άλλα παιδιά που είχαν έρθει σε επαφή με το παιδί.

Το Μπουρούντι έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία μετά τον εντοπισμό πολιομυελίτιδας σε ένα 4χρονο και δύο άλλα παιδιά που είχαν έρθει σε επαφή με το παιδί. Η επιδημία πολιομυελίτιδας είναι η πρώτη στο Μπουρούντι εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια. Η αφρικανική χώρα ετοιμάζει μια εκστρατεία εμβολιασμού που στοχεύει τα επιλέξιμα παιδιά, από νεογέννητα έως 7χρονα. Θα είναι έτοιμη σε λίγες εβδομάδες.

Εκτός από τα παιδιά, οι υγειονομικοί υπάλληλοι βρήκαν πέντε δείγματα πολιομυελίτιδας στην παρακολούθηση των λυμάτων, επιβεβαιώνοντας την παρουσία κυκλοφορούντος ιού πολιομυελίτιδας τύπου 2. Η έγκαιρη ανίχνευση είναι κρίσιμη για τον περιορισμό μιας εστίας της νόσου.

Οι λοιμώξεις τύπου 2 μπορεί να εμφανιστούν όταν το εξασθενημένο στέλεχος του ιού που περιέχεται στο από του στόματος εμβόλιο πολιομυελίτιδας κυκλοφορεί μεταξύ των υποανοσοποιημένων πληθυσμών για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η εξαιρετικά μολυσματική ασθένεια μεταδίδεται επίσης μέσω μολυσμένου νερού και τροφής ή επαφής με μολυσμένο άτομο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΟΗΕ: Τα υποσιτισμένα παιδιά κινδυνεύουν από την κρίση χολέρας στο Μαλάουι

Πολιομυελίτιδα: 33 εκατ. παιδιά εμβολιάστηκαν στη Νότια Αφρική

Επισημάνσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων για μολυσματικές ασθένειες σε Τουρκία και Συρία

Το Ίδρυμα Gates συνεισφέρει 1,2 δισ. δολάρια στον αγώνα για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας παγκοσμίως

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα ελπίδα για τους ασθενείς μετά τη διαπίστωση ότι η βεδολιζουμάμπη είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία της χρόνιας θυλακίτιδας (πουγκίτιδας)

Σε μεταγενέστερες έρευνες έχουμε δείξει ότι η βεδολιζουμάμπη βελτιώνει σημαντικά την επούλωση του βλεννογόνου στην θυλακίτιδα πουγκίτιδα. Το vedolizumab είναι διαθέσιμο για τη θεραπεία της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου του Crohn στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο".

Τι απαραίτητα θα πρέπει να γνωρίζει το κάθε κορίτσι με πρώιμη εμμηναρχή που θέλει στο μέλλον να γίνει μαμά

Οι γυναίκες με πρώιμη εμμηναρχή μπορούν να ενδυναμωθούν από αυτή τη γνώση και τις εναλλακτικές που υπάρχουν χάρη στην επιστήμη η οποία είναι με το μέρος τους.