Ρεπορτάζ Υγείας

Ίδρυμα Gates: Συνεισφέρει 1,2 δισ. δολάρια στον αγώνα για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας παγκοσμίως

Ίδρυμα Gates: Συνεισφέρει 1,2 δισ. δολάρια στον αγώνα για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας παγκοσμίως

Η παγκόσμια πρωτοβουλία για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας θα απαιτήσει χρηματοδότηση 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2026 με στόχο τον εμβολιασμό 370 εκατομμυρίων παιδιών.

Ίδρυμα Gates:  Ένας 20χρονος άνδρας από τη Νέα Υόρκη που προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα έμεινε παράλυτος φέτος Το κρούσμα πολιομυελίτιδας στη Νέα Υόρκη μπορεί να μολύνει εκατοντάδες άτομα. Ο ιατρικός συνεργάτης του Fox News Dr. Marc Siegel αναλύει τι είναι σημαντικό να γνωρίζετε και να προσέχετε. Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ανακοίνωσε την Κυριακή 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για τις προσπάθειες εξάλειψης της πολιομυελίτιδας παγκοσμίως.

Η πολιομυελίτιδα παρέλυε δεκάδες χιλιάδες παιδιά ετησίως σε δεκάδες χώρες σε όλον τον κόσμο μόλις πριν από μερικές δεκαετίες, αλλά ο ιός ενδημεί πλέον μόνο στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Μέρος της επιτυχίας στην εξάλειψη του ιού οφείλεται στα σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει συνεισφέρει το Ίδρυμα Γκέιτς στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία Εξάλειψης της Πολιομυελίτιδας.

“Η εξάλειψη της πολιομυελίτιδας είναι εφικτή.

Αλλά όσο μακριά κι αν έχουμε φτάσει, η ασθένεια παραμένει μια απειλή. Δουλεύοντας μαζί, ο κόσμος μπορεί να τερματίσει αυτή την ασθένεια”, ανέφερε ο Bill Gates σε δήλωσή του.

Παρά τις επιτυχίες στην καταπολέμηση του ιού, δείγματα του ιού της πολιομυελίτιδας ανιχνεύθηκαν φέτος σε λύματα, στη Νέα Υόρκη.

Ένας 20χρονος άνδρας από την κομητεία Ρόκλαντ έμεινε παράλυτος μετά την προσβολή από τον ιό αυτό το καλοκαίρι.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον περασμένο μήνα, προτρέποντας τους κατοίκους να εμβολιαστούν.

Η πολιομυελίτιδα ανιχνεύθηκε, επίσης, σε λύματα στο Λονδίνο νωρίτερα φέτος.

Η παγκόσμια πρωτοβουλία για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας θα απαιτήσει χρηματοδότηση 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2026 με στόχο τον εμβολιασμό 370 εκατομμυρίων παιδιών.

“Ο αγώνας κατά της πολιομυελίτιδας έχει κάνει πολύ περισσότερα από την προστασία των παιδιών από την πολιομυελίτιδα.

Έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση των συστημάτων υγείας”, ανέφερε σε δήλωσή της η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Περισσότερη πολιομυελίτιδα βρέθηκε στα λύματα της Νέας Υόρκης, λένε οι αξιωματούχοι υγείας

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πολιομυελίτιδα, καθώς ο ιός εντοπίστηκε και σε άλλες περιοχές της πολιτείας

Εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λονδίνο καθώς ο ιός εξαπλώνεται στην πόλη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σουηδία κοντά στο να γίνει η πρώτη χώρα «χωρίς καπνό» στην Ευρώπη καθώς η καθημερινή χρήση τσιγάρων μειώνεται

Η Tove Marina Sohlberg, ερευνήτρια στο Τμήμα Επιστημών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, είπε ότι οι αντικαπνιστικές πολιτικές της Σουηδίας είχαν ως αποτέλεσμα να στιγματίζουν το κάπνισμα και τους καπνιστές, απομακρύνοντάς τους από δημόσιους χώρους σε αυλές και καθορισμένους χώρους καπνίσματος.

Οι έφηβοι με ακανόνιστα πρότυπα ύπνου διαπιστώθηκε ότι έχουν υψηλότερο κίνδυνο σχολικών προβλημάτων

Ο Mathew σημείωσε ότι τα ευρήματα παρέχουν συστάσεις για παιδιάτρους και γονείς σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του χρόνου ύπνου και τη μεταβλητότητα στα σχολικά αποτελέσματα. «Η σταθεροποίηση των προγραμμάτων ύπνου στους εφήβους μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της λειτουργικότητας στο σχολείο», είπε.

Επικριτές λένε ότι το κείμενο της συνθήκης για την πανδημία είναι "βήμα προς τα πίσω"

Ένα πράγμα στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλοι είναι ότι νέες απειλές πανδημίας απειλούνται και ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την ευθυγράμμιση των θέσεων ώστε να τηρηθεί η προθεσμία του Μαΐου 2024.

 Στην πρώτη γραμμή - Πώς ανταποκρίθηκαν οι νοσηλεύτριες σε πολέμους σε όλη την ιστορία

Η Florence Nightingale συνέβαλε στην πρόοδο των ιατρικών πρακτικών με την καθιέρωση προτύπων υγιεινής. Από τον πόλεμο της Κριμαίας έως τον πόλεμο του Βιετνάμ και τον πόλεμο της Κορέας και όχι μόνον, οι νοσηλευτές χρησιμοποίησαν το επάγγελμά τους για να υποστηρίξουν την πρόοδο στην υγεία, την εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων, τη φυλετική ισότητα και άλλους τομείς.

Η ανάλυση κόστους θεραπείας αναδεικνύει τις συστημικές ανισότητες στην υγεία που αντιμετωπίζουν τα άτομα με δρεπανοκυτταρική νόσο

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι για να συμβάλλουν στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία, οι φορείς πληρωμής υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να επενδύουν περισσότερο σε τεχνολογίες που ενισχύουν την ισότητα για καταστάσεις που επηρεάζουν δυσανάλογα τους κοινωνικά μειονεκτούντες πληθυσμούς και συχνά υποδιαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται ανεπαρκώς σε αυτούς τους πληθυσμούς.