ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Π.Ο.Υ : Προτρέπει τα πλούσια έθνη να μην υπονομεύσουν το σχέδιο COVAX

Π.Ο.Υ : Προτρέπει τα πλούσια έθνη να μην υπονομεύσουν το σχέδιο COVAX

Π.Ο.Υ : Προτρέπει τα πλούσια έθνη να μην υπονομεύσουν το σχέδιο COVAX. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) παρακάλεσε τις πλούσιες χώρες να ελέγξουν προτού παραγγείλουν πρόσθετα εμβόλια COVID- 19 για τους ίδιους εάν αυτό υπονομεύει τις προσπάθειες για λήψη εμβολίων σε φτωχότερα έθνη.

Οι πλούσιες χώρες έχουν συγκεντρώσει αρκετά δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων και ορισμένες χώρες έχουν παραγγείλει αρκετά εμβόλια για να εμβολιάσουν τους πληθυσμούς τους περισσότερες από μία φορές, ενώ ορισμένες χώρες στον αναπτυσσόμενο κόσμο έχουν λίγες ή καθόλου. Μια επιτυχημένη παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού θεωρείται κλειδί για τον περιορισμό της πανδημίας.

Τα ευρωπαϊκά έθνη έχουν παράσχει οικονομική στήριξη στο πρόγραμμα COVAX που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, το οποίο στοχεύει στην μεταφορά εμβολίων στα πιο ευάλωτα άτομα του κόσμου και εξετάζουν το ενδεχόμενο να μοιραστούν ορισμένες από τις δικές τους δόσεις – αν και δεν έχουν καθορίσει πότε. Την Παρασκευή, οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά βιομηχανικών δυνάμεων ανέφεραν ότι θα επιταχύνουν την ανάπτυξη και ανάπτυξη παγκόσμιων εμβολίων και θα στηρίξουν την “προσιτή και δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια” και τις θεραπείες για το COVID-19. Ανέφεραν συλλογικά 7,5 δις δολάρια από την G7 στις προσπάθειες του ΟΗΕ.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus ευχαρίστησε τις χώρες της G7 για τις “σημαντικές” δεσμεύσεις τους. Ωστόσο, ανέφερε έπειτα από συνομιλίες τη Δευτέρα με το Γερμανό Πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier ότι “ακόμα και αν έχεις τα χρήματα, αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα για να αγοράσεις εμβόλια.. το να έχεις τα χρήματα δεν σημαίνει τίποτα”. Ανέφερε ότι οι προσεγγίσεις μερικών πλουσίων χωρών προς τους κατασκευαστές για την εξασφάλιση περισσότερων εμβολίων “επηρεάζουν τις συμφωνίες και ακόμα και η ποσότητα που διατέθηκε για το COVAX μειώθηκε λόγω αυτού”. Δεν κατονομάστηκε τις χώρες αυτές ούτε έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εξαιρετικά απίθανο ο ιός να διέρρευσε από εργαστήριο στην πόλη Wuhan.

Μείωση κατά 17 % παγκοσμίως των κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο Π.Ο.Υ στο εργαστήρι Ιολογίας της Γιουχάν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι καθιστά την Νεκρά Θάλασσα θεραπευτικό προορισμό για την ψωρίαση

Νεκρά Θάλασσα Ψωρίαση: Είναι γνωστό εδώ και αιώνες ότι τα άτομα με δερματικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ψωρίασης, μπορούν να επωφεληθούν από τα μπάνια στη Νεκρά Θάλασσα στο ανατολικό Ισραήλ, όπου το νερό είναι 10 φορές πιο αλμυρό από τον ωκεανό.

Οι τακτικές προπονήσεις ενισχύουν τις γνωστικές διεργασίες

Αθλητισμός Οφέλη Εγκέφαλος: Η συμβολή της άσκησης στην υγεία είναι σημαντική. Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να ωφελήσει ολιστικά το σώμα μας και την ψυχή, προωθώντας τις φυσικές μας λειτουργίες και τις γνωστικές διεργασίες του εγκεφάλου. Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί πώς και ποιο είδος άσκησης ενισχύει την εγκεφαλική υγεία.

Σαρδέλα : Η κατανάλωση της αποτρέπει τον διαβήτη τύπου 2

Τα οφέλη για την υγεία της σαρδέλας και των λιπαρών ψαριών, γενικά, είναι ευρέως γνωστά. Τα υψηλά επίπεδα ακόρεστων λιπών τους βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης και στην πρόληψη της εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων

Διάστημα : Υπάρχουν ηφαίστεια στους πλανήτες

Διάστημα : Αν και μπορεί να είναι απειλή για την ανθρώπινη ζωή, τα ηφαίστεια μπορεί επίσης να είναι και ο λόγος για την ύπαρξή μας. Τα υποβρύχια ηφαίστεια δημιουργούν θερμές πηγές που ονομάζονται υδροθερμικοί αεραγωγοί, που ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να είναι εκεί που ξεκίνησε η ζωή στη Γη.

Σεξουαλική ζωή : Κάντε από κοινού τις δουλειές του σπιτιού και απογειώστε την

Σεξουαλική ζωή : Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα αποκαλύπτει ότι τα ζευγάρια απολαμβάνουν πιο συχνό και ικανοποιητικό σεξ και για τους δύο συντρόφους, όταν οι άνδρες συνέβαλαν δίκαια στις οικιακές εργασίες.

Πώς η έλευση του παιδιού δεν θα επηρεάσει την ερωτική σας ζωή

Οι μπαμπάδες που ασχολούνται ενεργά με τη φροντίδα του παιδιού στο σπίτι έχουν καλύτερη σχέση με τη σύντροφό τους και μεγαλύτερη ικανοποίηση από την ερωτική τους επαφή, υποστηρίζει νέα έρευνα

Εγκέφαλος νεύρο απεικόνιση : Έτσι θεραπεύεται η κατάθλιψη

Εγκέφαλος νεύρο απεικόνιση :  Η επαναλαμβανόμενη διακρανιακή μαγνητική διέγερση, εγκρίθηκε από το FDA το 2008 ως ασφαλής και αποτελεσματική μη επεμβατική θεραπεία για σοβαρή κατάθλιψη ανθεκτική στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.