ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Π.Ο.Υ : Προτρέπει τα πλούσια έθνη να μην υπονομεύσουν το σχέδιο COVAX

Π.Ο.Υ : Προτρέπει τα πλούσια έθνη να μην υπονομεύσουν το σχέδιο COVAX

Π.Ο.Υ : Προτρέπει τα πλούσια έθνη να μην υπονομεύσουν το σχέδιο COVAX. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) παρακάλεσε τις πλούσιες χώρες να ελέγξουν προτού παραγγείλουν πρόσθετα εμβόλια COVID- 19 για τους ίδιους εάν αυτό υπονομεύει τις προσπάθειες για λήψη εμβολίων σε φτωχότερα έθνη.

Οι πλούσιες χώρες έχουν συγκεντρώσει αρκετά δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων και ορισμένες χώρες έχουν παραγγείλει αρκετά εμβόλια για να εμβολιάσουν τους πληθυσμούς τους περισσότερες από μία φορές, ενώ ορισμένες χώρες στον αναπτυσσόμενο κόσμο έχουν λίγες ή καθόλου. Μια επιτυχημένη παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού θεωρείται κλειδί για τον περιορισμό της πανδημίας.

Τα ευρωπαϊκά έθνη έχουν παράσχει οικονομική στήριξη στο πρόγραμμα COVAX που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, το οποίο στοχεύει στην μεταφορά εμβολίων στα πιο ευάλωτα άτομα του κόσμου και εξετάζουν το ενδεχόμενο να μοιραστούν ορισμένες από τις δικές τους δόσεις – αν και δεν έχουν καθορίσει πότε. Την Παρασκευή, οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά βιομηχανικών δυνάμεων ανέφεραν ότι θα επιταχύνουν την ανάπτυξη και ανάπτυξη παγκόσμιων εμβολίων και θα στηρίξουν την “προσιτή και δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια” και τις θεραπείες για το COVID-19. Ανέφεραν συλλογικά 7,5 δις δολάρια από την G7 στις προσπάθειες του ΟΗΕ.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus ευχαρίστησε τις χώρες της G7 για τις “σημαντικές” δεσμεύσεις τους. Ωστόσο, ανέφερε έπειτα από συνομιλίες τη Δευτέρα με το Γερμανό Πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier ότι “ακόμα και αν έχεις τα χρήματα, αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα για να αγοράσεις εμβόλια.. το να έχεις τα χρήματα δεν σημαίνει τίποτα”. Ανέφερε ότι οι προσεγγίσεις μερικών πλουσίων χωρών προς τους κατασκευαστές για την εξασφάλιση περισσότερων εμβολίων “επηρεάζουν τις συμφωνίες και ακόμα και η ποσότητα που διατέθηκε για το COVAX μειώθηκε λόγω αυτού”. Δεν κατονομάστηκε τις χώρες αυτές ούτε έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εξαιρετικά απίθανο ο ιός να διέρρευσε από εργαστήριο στην πόλη Wuhan.

Μείωση κατά 17 % παγκοσμίως των κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο Π.Ο.Υ στο εργαστήρι Ιολογίας της Γιουχάν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα ψυχικά οφέλη του αθλητισμού ως αντίδοτο στην καραντίνα

Η άθληση συντελεί στην ωρίμανση του ανθρώπου και στην ανάπτυξη ψυχικών ικανοτήτων, γιατί ωθεί τον άνθρωπο να θέτει ολοένα κι υψηλότερους στόχους και να παλεύει με υπομονή κι επιμονή, χωρίς να εγκαταλείπει την προσπάθεια.

Πώς η κατανάλωση καυτερής πιπεριάς επηρεάζει την ερωτική μας επιθυμία

Οι πιπεριές τσίλι συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος ως εκ τούτου και στην πρόκληση αγγειοδιαστολής στο γεννητικό σύστημα.

Επιστημονική έρευνα εντοπίζει τη σχέση παχυσαρκίας με βακτηριακές λοιμώξεις

«Διαπιστώσαμε ότι όταν τα ποντίκια τρέφονται με τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και γίνονται παχύσαρκα, τα λιποκύτταρα του δέρματος διευρύνονται και χάνουν την ικανότητα να καταπολεμούν τη βακτηριακή εισβολή κατά τη διάρκεια μιας δερματικής λοίμωξης».

Είναι καλύτεροι εραστές οι άνδρες χορτοφάγοι;

Σεξ και χορτοφαγία: «Δεν πρόκειται για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη αλλά τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ συναρπαστικά. Νομίζω ότι αυτό θα ξυπνήσει πολλούς ανθρώπους», είπε ο ουρολόγος, Άαρον Σπιτς.

Η έλξη ενισχύεται από τη συναισθηματική κατανόηση

Σχέσεις: Όσο καλύτερα πιστεύει κάποιος ότι καταλαβαίνει τα συναισθήματα του άλλου, τόσο μεγαλύτερη έλξη νιώθει γι' αυτό το πρόσωπο - το οποίο θα μπορούσε να είναι είτε ένας ερωτικός σύντροφος, είτε ένας συνέταιρος σε μια επιχείρηση ή ακόμα και ένας άγνωστος πρόσφυγας.

Κατάθλιψη: Βήματα για να ισορροπήσετε τη διάθεσή σας

Κατάθλιψη Αυτοφροντίδα: Το μοίρασμα όσων αισθάνεστε και σας προβληματίζουν με ανθρώπους που εμπιστεύεστε μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Το να βλέπετε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό, είναι μια υπέροχη ιδέα, αφού αποτελεί ένα σημαντικό πλαίσιο υποστήριξης. Αλλά μην σταματάτε εκεί. Μιλήστε επίσης με φίλους και αγαπημένους σας ανθρώπους. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης για άτομα που μοιράζονται κοινούς προβληματισμούς με εσάς. Όντας κοντά σε άτομα που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη μπορεί να σας υπενθυμίσει ότι δεν είστε μόνοι και να σας δώσει επιπλέον νέες ιδέες για την διαχείριση θεμάτων που σας απασχολούν.

Θεραπευτές σχέσεων εξηγούν πώς να διαχειρίζεστε συγκρούσεις

Διαπροσωπικές Σχέσεις: Οι διαφωνίες ή συγκρούσεις είναι ένα φυσικό κομμάτι της σχέσης μας με τους άλλους. Στην πραγματικότητα, οι περιστασιακές συγκρούσεις «εντείνουν βαθύτερα τις σχέσεις, αν μπορείτε να τις διαχειριστείτε με ενσυναίσθηση», λέει η Marisa G. Franco, Ph.D., συμβουλευτική ψυχολόγος και ειδικός φιλίας. «Οι σχέσεις μας φτάνουν σε ένα εντελώς νέο επίπεδο οικειότητας όταν συνειδητοποιούμε ότι μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και όταν πρόκειται για σκληρά πράγματα».