ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ngozi Okonjo-Iweala: O εθνικισμός των εμβολίων θα βλάψει όλες τις χώρες

Ngozi Okonjo-Iweala: O εθνικισμός των εμβολίων θα βλάψει όλες τις χώρες

Ngozi Okonjo-Iweala: O εθνικισμός των εμβολίων θα βλάψει όλες τις χώρες. Η επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) προειδοποίησε ενάντια στον "εθνικισμό των εμβολίων" που θα επιβραδύνει την πρόοδο στον τερματισμό της πανδημίας του COVID-19 και θα μπορούσε να διαβρώσει την οικονομική ανάπτυξη όλων των χωρών - πλούσιων και φτωχών.

Η Ngozi Okonjo-Iweala δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι βασική προτεραιότητά της είναι να εξασφαλίσει ότι ο ΠΟΕ θα κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την πανδημία, αναφέροντας ότι τα μέλη πρέπει να επιταχύνουν τις προσπάθειες για άρση των περιορισμών στις εξαγωγές επιβραδύνοντας το εμπόριο των απαιτούμενων φαρμάκων και προμηθειών.

Η πρώην υπουργός Οικονομικών της Νιγηρίας και ανώτερο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας διορίστηκε τη Δευτέρα σε διαδικασία συναίνεσης και ξεκινά τη νέα της θέση την 1η Μαρτίου. “Ο ΠΟΕ μπορεί να συμβάλει πολύ περισσότερο στην αποτροπή της πανδημίας”, ανέφερε η Okonjo-Iweala σε συνέντευξη. Η Okonjo-Iweala ανέφερε ότι μελέτες έδειξαν ότι η παγκόσμια οικονομία θα χάσει 9 τρισεκατομμύρια δολάρια σε πιθανή παραγωγή εάν οι φτωχές χώρες δεν καταφέρουν να εμβολιάσουν γρήγορα τους πληθυσμούς τους και περίπου το μισό αποτέλεσμα θα το επωμιστούν οι πλούσιες χώρες.

Η Okonjo-Irich είπε ότι την ενθάρρυνε η διοίκηση της συνεισφοράς του Αμερικανού προέδρου Joe στην προσπάθεια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για τη διασφάλιση της ευρύτερης διανομής των εμβολίων, και αυτό που αποκάλεσε “φανταστική” συζήτηση με τους εμπορικούς συμβούλους στο γραφείο του αμερικανού εκπροσώπου εμπορίου. Ο Okonjo-Irich ανέφερε ότι υπάρχουν σαφώς διαφορές μεταξύ των μελών, ωστόσο η πρόοδος είναι εφικτή, ειδικά δεδομένης της αλλαγής τόνου και προσέγγισης της κυβέρνησης του Μπάιντεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τι λεει η επιστημονική Κοινότητα για την παράλυση της νοσοκόμας στην Κέρκυρα

Επιστολή για το 15ο θύμα του κορωνοϊού, μέλος του υγειονομικού που μάχονταν κατά του αόρατου εχθρού

Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 το Σαββατοκύριακο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η επίγνωση των συμπτωμάτων των θρόμβων αίματος μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν θεραπεία

Η ευαισθησία ή ο πόνος στο πόδι μπορεί να είναι σύμπτωμα θρόμβου αίματος. Ορισμένα άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβου αίματος.

Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη βοηθούν στο αδυνάτισμα

Γλυκαιμικός Δείκτης: Πολλοί άνθρωποι αναζητούν τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη προκειμένου να περιορίσουν την πείνα τους, να αποφύγουν την υπερκατανάλωση φαγητού και κατ’ επέκταση να αδυνατίσουν. Πράγματι, ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι ένα πρόγραμμα διατροφής με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα του χρόνιου στρες και τεχνικές αντιμετώπισης

Χρόνιο Στρες: Πίσω από τα περισσότερα ψυχο­σωμα­τικά συμπτώματα κρύβεται συνήθως παρατεταμένο χρόνιο στρες. Τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Αναστολές ΚΑΔ : Όλα όσα ισχύουν για τον μήνα Απρίλιο

Αναστολές ΚΑΔ : Δείτε, όλα όσα θα ισχύσουν για τις επιχειρήσεις για τις αναστολές Απριλίου και για το ποιες επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές με κρατική εντολή αλλά και αυτές που ανοίγουν και γίνονται πληττόμενες.