ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μύκητες νύχια: Τι πρέπει να ξέρουμε για τους μύκητες στα νύχια;

Μύκητες νύχια: Τι πρέπει να ξέρουμε για τους μύκητες στα νύχια;

Μύκητες νύχια: Οι μυκητιασικές λοιμώξεις των νυχιών, γνωστές ως ονυχομυκητίαση, είναι μια κοινή πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Οι μυκητιασικές λοιμώξεις των νυχιών, γνωστές ως ονυχομυκητίαση, είναι μια κοινή πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Η κατανόηση βασικών γεγονότων σχετικά με τον μύκητα των νυχιών μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα, να αναζητήσουν κατάλληλη θεραπεία και να λάβουν προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας των νυχιών. Δείτε τι πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε για τους μύκητες στα νύχια.

Αιτίες: Ο μύκητας των νυχιών συνήθως προκαλείται από δερματόφυτους μύκητες, οι οποίοι ευδοκιμούν σε ζεστά, υγρά περιβάλλοντα. Οι μύκητες μπορούν να εισέλθουν στα νύχια μέσω μικρών περικοπών ή διαχωρισμών μεταξύ του νυχιού και της κλίνης του νυχιού, συχνά ως αποτέλεσμα τραύματος, κακής υγιεινής των νυχιών ή φορώντας στενά παπούτσια.

Συμπτώματα: Τα κοινά συμπτώματα του μύκητα των νυχιών περιλαμβάνουν τα πυκνά, αποχρωματισμένα νύχια (κίτρινα, καφέ ή λευκά), εύθραυστη ή εύθραυστη υφή, παραμορφωμένο σχήμα και δυσάρεστη οσμή. Σε προχωρημένες περιπτώσεις, το νύχι μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του νυχιού ή να αποκολληθεί.

Παράγοντες κινδύνου: Ορισμένοι παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης μύκητα των νυχιών, όπως η γήρανση, ο διαβήτης, το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, η κακή κυκλοφορία, η υπερβολική εφίδρωση και η συχνή έκθεση σε υγρό ή υγρό περιβάλλον (π.χ. πισίνες, κοινόχρηστα ντους).

Διάγνωση: Η διάγνωση του μύκητα των νυχιών συνήθως περιλαμβάνει μια οπτική εξέταση των προσβεβλημένων νυχιών από έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να ληφθεί ένα κούρεμα νυχιών για εργαστηριακό έλεγχο για να επιβεβαιωθεί η παρουσία μυκητιασικής λοίμωξης.

Θεραπεία: Οι επιλογές θεραπείας για τον μύκητα των νυχιών περιλαμβάνουν τοπικά αντιμυκητιακά φάρμακα, από του στόματος αντιμυκητιακά φάρμακα και σε σοβαρές περιπτώσεις, χειρουργική αφαίρεση του μολυσμένου νυχιού. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε με συνέπεια το συνταγογραφούμενο θεραπευτικό σχήμα και να συνεχίζετε τη θεραπεία μέχρι να υποχωρήσει πλήρως η λοίμωξη.

Πρόληψη: Για την πρόληψη του μύκητα των νυχιών, ασκήστε καλή υγιεινή των νυχιών διατηρώντας τα νύχια καθαρά, στεγνά και σωστά κομμένα. Αποφύγετε να μοιράζεστε προσωπικά αντικείμενα όπως νυχοκόπτη ή παπούτσια, να φοράτε παπούτσια που αναπνέουν και να αλλάζετε συχνά κάλτσες, ειδικά εάν τα πόδια τείνουν να ιδρώνουν υπερβολικά.

Επιπλοκές: Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ο μύκητας των νυχιών μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως μόνιμη βλάβη των νυχιών, δευτερογενείς βακτηριακές λοιμώξεις και ενόχληση ή πόνο κατά το περπάτημα ή τη χρήση παπουτσιών.

Κατανοώντας αυτά τα βασικά στοιχεία για τον μύκητα των νυχιών, τα άτομα μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να προστατεύσουν την υγεία των νυχιών τους, να αναγνωρίσουν πρώιμα σημάδια μόλυνσης και να αναζητήσουν έγκαιρη θεραπεία για την πρόληψη επιπλοκών και την αποκατάσταση υγιών νυχιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θα μπορούσαν οι μύκητες να είναι η επόμενη παγκόσμια απειλή για την υγεία;

Μια σπάνια μυκητιασική λοίμωξη εμφανίζεται στις ΗΠΑ

Διηθητικές μυκητιάσεις - Ένας αυξανόμενος κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία παγκοσμίως

Η υπερβολική χρήση αντιμυκητιασικών δερματικών φαρμάκων θα μπορούσε να προκαλέσει νόσο ανθεκτική στα φάρμακα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένας "υγιής εθισμός": οι θαλάσσιες σάουνες κάνουν θραύση στην Ιρλανδία

«Στην αρχαιότητα οι άνθρωποι πήγαιναν για ιατρικούς, θρησκευτικούς ή ακόμη και παραισθησιογόνους λόγους», είπε ο Ni Stasaigh στο Γαλλικό Πρακτορείο στην παραλία Baginbun. «Δεν εγγυόμαστε παραισθησιογόνα πράγματα στη σάουνά μας, μόνο θεραπεία με ζεστό και κρύο και την απελευθέρωση ενδορφινών» είπε

Πώς να αντιμετωπίσετε το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομου ευερέθιστου εντέρου IBS, αλλά τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Προσπαθήστε να τρώτε μικρότερα πιο συχνά γεύματα και να ασκείστε τακτικά. Η βαθιά αναπνοή και η γιόγκα βοηθούν επίσης στη μείωση του στρες.

Εναποθέσεις όγκων σε καρκίνους του παχέος εντέρου και του στομάχου

Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο οι εναποθέσεις όγκου TD ενσωματώνονται στο στάδιο Τ ή Ν, ο στόχος είναι να παρέχεται μια ακριβέστερη αναπαράσταση των χαρακτηριστικών του όγκου σε ιστοπαθολογικό επίπεδο. Συμπερασματικά, έχει επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με την κλινική σημασία και την επακόλουθη διαχείριση των εναποθέσεων όγκου TDs.

Θεραπείες άνοιας που συνδέονται με σοβαρές παρενέργειες: Μελέτη

«Υπάρχει επομένως κίνδυνος να συνταγογραφηθούν σε ασθενείς επιβλαβή αντιψυχωσικά απλώς επειδή το εκπαιδευμένο προσωπικό που μπορεί να διαχειριστεί με ασφάλεια τη συμπεριφορά τους δεν είναι επαρκώς διαθέσιμο», είπε ο νευρολόγος Δρ Τσαρλς Μάρσαλ, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι θεραπείες μπορεί να δικαιολογούνται σε σπάνιες περιπτώσεις.