ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Long Covid: Τα 7 πιο κοινά συμπτώματα της μακράς COVID

Long Covid: Τα 7 πιο κοινά συμπτώματα της μακράς COVID

Long Covid: Οι καταστάσεις μετά την COVID μπορεί να περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα συνεχιζόμενων προβλημάτων υγείας που μπορεί να διαρκέσουν για εβδομάδες, μήνες ή χρόνια.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, μια περίοδος με COVID μπορεί να είναι ένα άβολο αλλά ευτυχώς σύντομο επεισόδιο. Για άλλους, ωστόσο, τα συμπτώματα και άλλα προβλήματα υγείας μπορεί να υπάρχουν για πολύ περισσότερο σε κάτι που ονομάζεται «μακρά COVID». Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι καταστάσεις μετά την COVID μπορεί να περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα συνεχιζόμενων προβλημάτων υγείας που μπορεί να διαρκέσουν για εβδομάδες, μήνες ή χρόνια. Τα συμπτώματα μετά την COVID-19 εμφανίζονται συχνότερα σε άτομα με σοβαρές ασθένειες COVID, αλλά οποιοσδήποτε έχει μολυνθεί από τον ιό μπορεί να εμφανίσει τα μακροχρόνια συμπτώματα.

Ποια είναι τα μακροχρόνια συμπτώματα της COVID;

Οι ερευνητές συνεχίζουν να μελετούν άτομα με μακρά COVID-19 για να προσδιορίσουν τα αίτιά του. Μια ομάδα ερευνητών στο Cerner Real-World Data χρησιμοποιεί Cerner Real-World Data, μια βάση δεδομένων που περιέχει πληροφορίες που εξάγονται από τα ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία από 122 συστήματα υγείας στις ΗΠΑ. Η έρευνα περιλαμβάνει ηλεκτρονικά αρχεία υγείας περισσότερων από 17.000 ασθενών. διαγνώστηκαν με COVID μεταξύ 14 Απριλίου 2022, καθώς και ίσες ποσότητες που διαγνώστηκαν με ιούς του αναπνευστικού και άτομα που αναζήτησαν ιατρική περίθαλψη αλλά δεν είχαν διάγνωση ιού.

Έδειξε τα επτά πιο κοινά μακροχρόνια συμπτώματα της COVID, όπως:

  • Αίσθημα παλμών
  • Απώλεια μαλλιών
  • Κούραση
  • Πόνος στο στήθος
  • Δύσπνοια (δυσκολία στην αναπνοή)
  • Πόνος στις αρθρώσεις
  • Παχυσαρκία στη μεταμολυσματική περίοδο

Άλλα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Εγκεφαλική ομίχλη
  • Απενεργοποίηση κόπωσης
  • Δυσλειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος, το οποίο ελέγχει τις υποσυνείδητες σωματικές λειτουργίες, όπως η αναπνοή, ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Long Covid προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους καρκινοπαθείς

Μόνο 7 συμπτώματα στην υγεία σχετίζονται άμεσα με long Covid

Πώς επηρεάζει ο κορωνοϊός τους εργαζόμενους;

Διάγνωση αξιολόγηση και θεραπεία μακράς διάρκειας COVID

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καρπούζι για διαβητικούς.......καλό ή κακό;

Καρπούζι ζάχαρο: Χωρίς αμφιβολία, το καρπούζι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό.

Όταν το διάσημο είδωλό μας, μας γίνεται εμμονή

Σύνδρομο λατρείας διασημοτήτων: Κάποιοι όμως περνούν τα όρια του φανατισμού και αποκτούν εμμονή να θέλουν να γνωρίσουν και να αλληλεπιδράσουν με τους αγαπημένους τους σταρ.

H περίοδος των διακοπών μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην καρδιά σας

Διακοπές καρδιά: Η περίοδος των διακοπών και των γιορτών μπορεί να είναι μια εποχή για κέφι, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη, είναι μια περίοδος αιχμής για τα περιστατικά καρδιακής προσβολής.