ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός- μελέτη: Οι επιπτώσεις του στο γαστρεντερικό σύστημα

Κορωνοϊός- μελέτη: Οι επιπτώσεις του στο γαστρεντερικό σύστημα

Κορωνοϊός- μελέτη: Οι επιπτώσεις του στο γαστρεντερικό σύστημα. Μια νέα μελέτη έχει επισημάνει τον επιπολασμό των γαστρεντερικών συμπτωμάτων σε άτομα με COVID-19 και τι σημάδια πρέπει να προσέχουν οι ακτινολόγοι της κοιλιάς.

Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές έχουν συνθέσει στοιχεία από 36 επιστημονικά άρθρα για να επισημάνουν την επικράτηση των γαστρεντερικών συμπτωμάτων σε άτομα με COVID-19. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Abdominal Radiology, εντοπίζει επίσης μερικά από τα σημάδια που πρέπει να προσέξουν οι ακτινολόγοι. Μία από τις προκλήσεις της πανδημίας COVID-19 ήταν το γεγονός ότι το SARS-CoV-2 είναι ένα νέος κορωναϊός. Ενώ έχει κάποιες ομοιότητες με τον προηγούμενο σοβαρό σύνδρομο οξέος αναπνευστικού κορωνοϊού(SARS-CoV) και το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS-CoV), το SARS-CoV-2 έχει επίσης πολλές διαφορές.

Με την πάροδο του χρόνου, οι επιστήμονες μπορούν να πραγματοποιήσουν έρευνα σχετικά με τον ιό για να ανακαλύψουν μερικά από αυτά τα άγνωστα και, ως εκ τούτου, να βοηθήσουν στην ενημέρωση αποτελεσματικών αποφάσεων πολιτικής και κλινικών πρακτικών. Αυτό συνέβη με τα συμπτώματα του COVID-19. Ενώ οι επιστήμονες γνώριζαν τα πιο κοινά συμπτώματα – πυρετό, βήχα, απώλεια μυρωδιάς ή γεύσης και δύσπνοια – για κάποιο χρονικό διάστημα, έχουν εντοπίσει πρόσφατα άλλα, λιγότερο κοινά, αλλά σημαντικά συμπτώματα.

 

Μετά τη σύνθεση των στοιχείων από αυτές τις 36 μελέτες, οι ερευνητές εντόπισαν δύο βασικά ευρήματα. Πρώτον, τα γαστρεντερικά συμπτώματα είναι μια σημαντική πτυχή του COVID-19 και μπορεί να υπάρχουν απουσία άλλων πιο γνωστών συμπτωμάτων. Οι ερευνητές τόνισαν μια meta-ανάλυση που κάλυπτε περισσότερα από 4.200 άτομα που διαπίστωσαν ότι το 17,6% είχε γαστρεντερικά συμπτώματα. Σε άλλη μελέτη 1.141 ατόμων, το 16% παρουσίασε μόνο γαστρεντερικά συμπτώματα. Δεύτερον, οι ερευνητές εντόπισαν μια σειρά από σημάδια που ένας κοιλιακός ακτινολόγος πρέπει να προσέχει όταν απεικονίζει άτομα – ιδιαίτερα επειδή οι γιατροί έχουν αναφέρει την τυχαία ταυτοποίηση του COVID-19 σε σημαντικό ποσοστό ατόμων με γαστρεντερικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λογική η τιμή του εμβολίου για τον Covid-19 λένε οι φαρμακοβιομηχανίες

Ψυχική διαταραχή για 1 στους 5 ασθενείς του Covid-19

Αλκοολισμός και συνέπειες

Μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν το μέλλον της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 τρόποι που η θάλασσα ενισχύει την υγεία σου

Θάλασσα: Σύμφωνα με την ψυχολογία και τη μυθολογία διαφορετικών περιοχών του κόσμου, ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα της ανθρωπότητας, το νερό συνδέεται με το ασυνείδητο, την προέλευση της ίδιας της ύπαρξης και με τον κύκλο ζωής-θανάτου. Μερικές θρησκείες μάλιστα το επενδύουν τελετουργικά.

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ σύμφωνα με μακροχρόνια μελέτη

Καφές Αλτσχάιμερ: Τα αποτελέσματα νέας αυσταλιανής μελέτης υποδηλώνουν ότι η αύξηση της πρόσληψης καφέ από 1 σε 2 φλιτζάνια την ημέρα θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει τη γνωστική έκπτωση έως και 8% μετά από 18 μήνες. Θα μπορούσε επίσης να υπάρξει μείωση έως και 5% στην εγκεφαλική συσσώρευση β-αμυλοειδούς κατά την ίδια περίοδο.

Νέα μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές

Κορωνοϊός: Μια μεγάλη διεθνής μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές. Αυτές περιλαμβάνουν εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλική αιμορραγία και άλλες δυνητικά θανατηφόρες καταστάσεις. Πολλοί από τους ασθενείς είχαν προϋπάρχουσες ασθένειες, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι ορισμένα άτομα που αναρρώνουν από την COVID-19 έχουν παρατεταμένα νευρολογικά και ψυχιατρικά συμπτώματα. Καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζει, οι ειδικοί αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί την ασθένεια, επηρεάζει περιοχές πέρα ​​από τους πνεύμονες.

Η βαριατρική χειρουργική κρίνεται αποτελεσματική στον διαβήτη τύπου 2

Βαριατρική χειρουργική διαβήτης: Το πρωταρχικό αποτέλεσμα ήταν η ύφεση του διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τη χειρουργική επέμβαση έως την παρακολούθηση ενός έτους, η μείωση του κλάσματος λίπους του ήπατος ήταν παρόμοια μετά το γαστρικό μανίκι ή την γαστρική παράκαμψη.