ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ειδικοί προέβλεπαν ότι η παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου θα κυριαρχούσει στις ΗΠΑ μέχρι τον Μάρτιο – Είναι έτσι;

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ειδικοί προέβλεπαν ότι η παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου θα κυριαρχούσει στις ΗΠΑ μέχρι τον Μάρτιο – Είναι έτσι;

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι η πιο μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι ήδη κυρίαρχη στις ΗΠΑ.

“Νομίζω ότι είμαστε εκεί”, δήλωσε ο William Lee, αντιπρόεδρος στην Helix, μια εταιρεία των οποίων οι δοκιμές έχουν εντοπίσει ένα μεγάλο ποσοστό διαφορετικών κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. “Αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα”, δεδομένου των κενών και των καθυστερήσεων στα δεδομένα. Ο Lee είναι ένας από τους συγγραφείς μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 30 Μαρτίου στο περιοδικό Cell και η οποία εκτιμά ότι η παραλλαγή, γνωστή ως B.1.1.7, θα προκαλούσε την πλειονότητα των κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ έως τις 19 Μαρτίου.

Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, τα περιστατικά Β.1.1.7 αναμένεται να διπλασιάζονται κάθε μισή εβδομάδα στο ποσοστό των συνολικών κρουσμάτων του ιού στη χώρα. Η μελέτη κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι η παραλλαγή εισήχθη πολλές φορές στις ΗΠΑ, ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου. Τα συμπεράσματα της μελέτης βασίστηκαν σε δεδομένα δοκιμών έως τον Φεβρουάριο.

Ο Lee δήλωσε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως η παραλλαγή είναι ήδη υπεύθυνη για την πλειονότητα των περιπτώσεων σε πολιτείες όπως η Φλόριντα, το Μίσιγκαν και η Γεωργία – με αρκετές άλλες να βρίσκονται κοντά, όπως η Πενσυλβάνια, η Βόρεια Καρολίνα, το Τέξας και η Νότια Καλιφόρνια. Ωστόσο, τα δεδομένα της Helix δεν περιλαμβάνουν ισχυρά δείγματα από διάφορες άλλες πολιτείες, ιδίως στις βορειοανατολικές και μεσοδυτικές περιοχές.

Ενώ αξιωματούχοι από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δεν έχουν ακόμη επισημάνει, εάν η παραλλαγή είναι κυρίαρχη, οι επιστήμονες από τα CDC είχαν προβλέψει ότι αυτό θα συνέβαινε ως τον Μάρτη. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο, μια μελέτη των CDC προέβλεπε ότι η παραλλαγή θα παρουσίαζε «ταχεία ανάπτυξη στις αρχές του 2021, καθιστώντας την κυρίαρχη παραλλαγή τον Μάρτιο». Εκείνη την εποχή, η παραλλαγή αντιστοιχούσε σε λιγότερο από 0,5% των κρουσμάτων. “Το B.1.1.7, γνωρίζουμε από τα πιο πρόσφατα δεδομένα μας, είναι περίπου το 26% του ιού που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή”, δήλωσε η διευθύντρια του CDC Dr. Rochelle Walensky το Μάρτιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 06/04 – 4.309 νέα κρούσματα – 79 νεκροί – 751 διασωληνωμένοι

Google Doodle Κορωνοϊός: «Φορέστε μάσκα, σώζει ζωές»

Επανεμφάνιση Τσιόδρα με ομιλία για την πανδημία σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι κρύβεται πίσω από την σεξουαλική αποχή

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy είναι το ζευγάρι να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό και να τα αντικαταστήσει με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια δύο συντρόφων.

Δοκιμές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για την αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων από την επαναμόλυνση με τον ιό του κορωνοϊού

"Η διατήρηση του ρυθμού της επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης, μέσω κρίσιμων μελετών όπως αυτή, παραμένει ο μόνος τρόπος που θα μπορέσουμε πραγματικά να ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία και να την ελέγξουμε".

Το αντιιικό φάρμακο κορωνοϊού δείχνει υπόσχεση σε χάμστερ, και μπαίνει σε δοκιμές σε ανθρώπους

"Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η θεραπεία με MK-4482 θα μπορούσε ενδεχομένως να μετριάσει τις εκθέσεις υψηλού κινδύνου στον SARS-CoV-2 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της καθιερωμένης λοίμωξης SARS-CoV-2 μόνη της ή πιθανώς σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες", λέει η συνοδευτική έκδοση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας NIH.

Ο κορωνοϊός δεν περνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό αλλά σκοτώνει τους νευρώνες με έμμεσο τρόπο

Κορωνοϊός Εγκέφαλος: Η μεγαλύτερη παθολογοανατομική μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε νεκρούς της πανδημίας δείχνει ότι ο κορωνοϊός δεν εισέρχεται στον εγκέφαλο, παρόλα αυτά όμως προκαλεί σοβαρές βλάβες που ίσως εξηγούν τα νευρολογικά συμπτώματα πολλών ασθενών.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.

Κουρκουμίνη: Ο φυσικός σας σύμμαχος στην προστασία του θυρεοειδούς

Κουρκουμάς Οφέλη Θυρεοειδής: Μάθετε πώς ο κουρκουμάς σας ωφελεί και συμβάλει στη διατήρηση της καλής συνολικής υγείας, προλαμβάνοντας και μειώνοντας τα συμπτώματα των επιπλοκών του θυρεοειδούς.

Φυτικές πηγές που μας δίνουν την απαραίτητη πρωτεΐνη

Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαιτητική Εταιρία, ο μέσος ενήλικας χρειάζεται μόνο 0.8 g πρωτεΐνης ανά κιλό. Έτσι, ένα άτομο 59 κιλών για παράδειγμα χρειάζεται το πολύ 47g πρωτεΐνης την ημέρα – λιγότερη δηλαδή απ’ όση νομίζαμε.

Τα άτομα σε αυτήν την ομάδα αίματος έχουν τον μικρότερο κίνδυνο θρόμβωσης

Πρόσφατη μελέτη αναφέρει πως υπάρχει ένας ενδιαφέρων σύνδεσμος που μπορεί να βοηθήσει στην εξήγηση της σχέσης μεταξύ των τύπων αίματος και των θρομβώσεων: Τα άτομα με ομάδα αίματος 0 έχουν χαμηλότερο παράγοντα von Willebrand (VWF), μια πρωτεΐνη που είναι υπεύθυνη για τον σχηματισμό θρόμβων αίματος. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο μια από τις πιθανές εξηγήσεις.