ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κολύμβηση: Το κολύμπι σε κρύο νερό έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία [vid]

Κολύμβηση: Το κολύμπι σε κρύο νερό έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία [vid]

Κολύμβηση: Υπάρχει μια μεγάλη αίσθηση κοινότητας και συντροφικότητας μεταξύ των κολυμβητών. Δεν υπάρχει τίποτα που να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά από το να αντιμετωπίζουν μια πρόκληση παρέα και να μοιράζονται την εμπειρία ως ομάδα. Η συντροφικότητα σε αυτό το πλαίσιο βοηθά στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αίσθησης του ανήκειν. Είναι σημαντικό να είναι κανείς μέλος μια ομάδας με κοινούς στόχους.

Μπορεί το κολύμπι στα παγωμένα νερά της θάλασσας ή στην κρύα πισίνα να είναι ένα από τα τελευταία πράγματα που θα σκεφτόσασταν να κάνετε, καθώς η θερμοκρασία πέφτει, αλλά υπάρχουν σημαντικά και επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Η κολύμβηση στα κρύα νερά κερδίζει ως χόμπι σε δημοτικότητα, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς είναι μία προσβάσιμη άσκηση σχεδόν σε όλους όσοι είναι άνω των 16 ετών και έχει σημαντικά θετικό αντίκτυπο στην ψυχική και συναισθηματική σας ευημερία.

Τα οφέλη της κολύμβησης σε κρύα νερά στην υγεία

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Οι επιδράσεις του κρύου νερού στο ανοσοποιητικό σύστημα έχουν μελετηθεί ευρέως. Το κρύο νερό βοηθά στην αύξηση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων επειδή το σώμα αναγκάζεται να αντιδράσει στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα σας γίνεται καλύτερο στην ενεργοποίηση της άμυνας του.

  • Σας φτιάχνει τη διάθεση

Η κολύμβηση στην κρύα θάλασσα ενεργοποιεί τις ενδορφίνες. Πρόκειται για χημικές ουσίες που παράγει ο εγκέφαλος για να μας κάνει να νιώθουμε καλά. Ως μορφή άσκησης η κολύμβηση έχει επίσης αποδεδειγμένα οφέλη στην θεραπεία της κατάθλιψης, εξαιτίας ακριβώς της απελευθέρωσης ορμονών που ενισχύουν τη διάθεση. Οι ενδορφίνες έχουν επίσης αναλγητικές ιδιότητες.

  • Αυξάνει τη λίμπιντό σας

Μια βουτιά στα κρύα νερά της θάλασσας ενισχύει την παραγωγή οιστρογόνων και τεστοστερόνης, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τη λίμπιντο.

  • Είναι ένας πολύ καλός τρόπος κοινωνικοποίησης και δημιουργίας νέων φίλων

Υπάρχει μια μεγάλη αίσθηση κοινότητας και συντροφικότητας μεταξύ των κολυμβητών. Δεν υπάρχει τίποτα που να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά από το να αντιμετωπίζουν μια πρόκληση παρέα και να μοιράζονται την εμπειρία ως ομάδα. Η συντροφικότητα σε αυτό το πλαίσιο βοηθά στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αίσθησης του ανήκειν. Είναι σημαντικό να είναι κανείς μέλος μια ομάδας με κοινούς στόχους. Επιπλέον, οι συνοδοιπόροι στο χόμπυ σας, μπορούν να λειτουργήσουν ως υποστηρικτές στο εγχείρημά σας και να ενισχύσουν το κίνητρό σας να παραμείνετε συνεπείς στο πρόγραμμα άσκησής σας, ειδικότερα όταν τα πράγματα ζορίζουν και το τελευταίο που θέλετε να κάνετε είναι μία βουτιά στα κρύα νερά.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αερόβια άσκηση που είναι κατάλληλη για κάθε ηλικία και επίπεδο φυσικής κατάστασης

Πώς η κολύμβηση στη θάλασσα μπορεί να ωφελήσει την ψυχική υγεία

Η κολύμβηση ως μέσο διαχείρισης των συναισθηματικών και ψυχικών προκλήσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτό είναι το Νο. 1 σύμπτωμα του διαβήτη που οι άνθρωποι αγνοούν

Διαβήτης: Ο διαβήτης μπορεί να συνοδεύεται από ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων, όπως συχνοουρία, αυξημένη πείνα και δίψα, θολή όραση, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα άκρα, ξηρό δέρμα, αργή επούλωση πληγών και επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις.

Τονώστε την υγεία του στήθους σας

Στήθος: Είτε έχετε μεγάλο είτε μικρό στήθος, να ξέρετε ότι είναι όμορφο, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος. Κάποιοι νιώθουν άνετα μέσα σε αυτό. Ωστόσο, για πολλούς, το μικρό στήθος μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς.

Τι κάνει ένας οδοντιατρικός θεραπευτής;

Οδοντιατρική: Ακριβώς όπως ο γιατρός σας μπορεί να απασχολήσει έναν βοηθό γιατρού για να αναλάβει ορισμένα καθήκοντα, ορισμένοι οδοντίατροι προσλαμβάνουν οδοντιατρικούς θεραπευτές για να επεκτείνουν την ποιοτική πρακτική τους στοματικής φροντίδας.

Ποια είναι τα αίτια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια: Μια μελέτη έδειξε ότι η απώλεια εγκεφαλικού ιστού σε νεαρά άτομα που κινδυνεύουν να νοσήσουν από την ασθένεια συνδέθηκε με ψυχωτικά συμπτώματα όπως παραισθήσεις.

Τι είναι τα αδενοειδή και πότε πρέπει να αφαιρεθούν;

Αδενοειδή: Οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις ενός παιδιού μπορεί μερικές φορές να διογκωθούν ή να διευρυνθούν. Αυτό μπορεί να συμβεί μετά από βακτηριακή ή ιογενή λοίμωξη ή αφού μια ουσία προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.