ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κολύμβηση Θάλασσα: Το κολύμπι στο θαλασσινό νερό έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία [vid]

Κολύμβηση Θάλασσα: Το κολύμπι στο θαλασσινό νερό έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία [vid]

Κολύμβηση Θάλασσα: Το κολύμπι σε ανοιχτό νερό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την αντοχή και τη δύναμη. Η ανακούφιση από το στρες, η βελτιωμένη διάθεση και το πιο υγιές δέρμα είναι επίσης μερικά από τα οφέλη της κολύμβησης στο θαλασσινό νερό. Το κολύμπι σε θαλασσινό νερό εκθέτει επίσης το σώμα σας σε σημαντικά μέταλλα.

Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τη θάλασσα ως έναν τρόπο να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν από το χάος της καθημερινής ζωής. Ωστόσο, τα οφέλη της κολύμβησης στο θαλασσινό νερό εκτείνονται πέρα ​​από τις ιδιότητες που ανακουφίζουν από το άγχος. Ενισχύει τους μύες, αυξάνει την αντοχή, ενισχύει την υγεία του δέρματος και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τη διάθεσή σας.

Το κολύμπι σε ανοιχτό νερό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την αντοχή και τη δύναμη. Η ανακούφιση από το στρες, η βελτιωμένη διάθεση και το πιο υγιές δέρμα είναι επίσης μερικά από τα οφέλη της κολύμβησης στο θαλασσινό νερό. Το κολύμπι σε θαλασσινό νερό εκθέτει επίσης το σώμα σας σε σημαντικά μέταλλα.

  • Βελτιώστε την αντοχή και τη δύναμή σας

Η κολύμβηση σε ανοιχτό νερό απαιτεί σημαντική αντοχή και δύναμη. Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Sports Physiology and Performance, οι κολυμβητές ανοιχτού νερού έδειξαν ότι έχουν την ικανότητα να ασκούνται στα ανώτερα όρια VO2max τους για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα.

Το VO2max είναι η μέγιστη ποσότητα οξυγόνου που μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα σας κατά τη διάρκεια της άσκησης και είναι ένα μέτρο της καρδιαγγειακής ικανότητας, σύμφωνα με το American Council on Exercise. Οι αθλητές κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας βρέθηκαν να μπορούν να κολυμπούν στο 80 έως 90 τοις εκατό του VO2max τους για αρκετές ώρες τη φορά.

Ένα άλλο όφελος της κολύμβησης στη θάλασσα είναι η δημιουργία ενός ισχυρού πυρήνα. Όχι μόνο πρέπει να κρατάτε τον πυρήνα σας σφιχτά καθώς κινείστε προς τα εμπρός μέσα στο νερό, αλλά το σώμα σας πρέπει να αντιστέκεται συνεχώς στις δυνάμεις από τα γύρω κύματα.

  • Εξετάστε άλλα οφέλη για την υγεία

Το θαλασσινό νερό έχει από καιρό αναγνωριστεί για τα πιθανά οφέλη του στην υγεία. Η περίφημη Νεκρά Θάλασσα είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες.

Σύμφωνα με μια επισκόπηση έρευνας, το μούλιασμα στη Νεκρά Θάλασσα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον πόνο και βελτιώνει την κίνηση των αρθρώσεων σε άτομα που έχουν αρθρίτιδα.

Το θαλασσινό νερό έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικό στη θεραπεία της ψωρίασης – μια κατάσταση του δέρματος που προκαλεί κόκκινες, φολιδωτές φαγούρες στο δέρμα που μπορεί επίσης να είναι επώδυνες.

Το θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε μέταλλα – ιδιαίτερα μαγνήσιο. Αυτό το μέταλλο είναι το κλειδί για πολλές λειτουργίες του σώματος. Σύμφωνα με το Harvard T.H. Chan School of Public Health, το μαγνήσιο είναι σημαντικό για υγιή οστά, μύες και νεύρα. Το μέταλλο βοηθά επίσης στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στον μεταβολισμό της ινσουλίνης.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η θάλασσα ως ψυχοθεραπεία

Αξιοποιήστε την παραλία σαν τόπο θεραπείας και ευεξίας

Το κολύμπι στη θάλασσα έχει οφέλη για το σώμα και την ψυχή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια σπάνια διαταραχή του πεπτικού συστήματος

Σύνδρομο άνω μεσεντέριου αρτηρίας SMAS: Μιά σπάνια πάθηση του πεπτικού συστήματος που μφανίζεται όταν μέρος του λεπτού εντέρου συμπιέζεται μεταξύ δύο αρτηριών, προκαλώντας μερική ή πλήρη απόφραξη.

Παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τις πιθανότητες μακράς covid σύμφωνα με μελέτη

Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να παρουσιάζονται ως διαφορετικοί τύποι και συνδυασμοί προβλημάτων υγείας. Μερικοί άνθρωποι που είχαν σοβαρή ασθένεια με COVID-19 εμφανίζουν πολυοργανικές επιδράσεις ή αυτοάνοσες καταστάσεις και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS).

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

Η Walensky κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι στον ιό και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν προληπτικά μέτρα, όπως φορώντας μάσκες προσώπου, τηρώντας κοινωνική απόσταση και κάνοντας εμβολιασμό ή ενίσχυση.

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την ευημερία μας

Αθλητισμός: Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση του στρες. Έρευνα σε εργαζόμενους ενήλικες έχει βρει ότι τα άτομα με υψηλή δραστηριότητα τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά στρες σε σύγκριση με άτομα που είναι λιγότερο δραστήρια.

Από 30/1 οι αιτήσεις για 7.000 νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020".