Ψυχική Υγεία

Κολύμβηση: Το κολύμπι ως απαραίτητο συμπλήρωμα στη θεραπεία των ψυχικών παθήσεων [vid]

Κολύμβηση: Το κολύμπι ως απαραίτητο συμπλήρωμα στη θεραπεία των ψυχικών παθήσεων [vid]

Κολύμβηση: Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει πρόβλημα ψυχικής υγείας κάθε χρόνο σύμφωνα με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Mind. "Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση όπως το κολύμπι κάνει καλό στο σώμα μας. Ωστόσο, η σωματική υγεία και η ψυχική μας υγεία είναι στενά συνδεδεμένες και γνωρίζουμε από το δικό μας πρόγραμμα Get Set to Go ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να είναι πολύ ευεργετική για την ψυχική μας υγεία», δήλωσε ο Hayley Jarvis, επικεφαλής φυσικής δραστηριότητας στο πρόγραμμα.

Το κολύμπι μόλις μία φορά κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες διευκολύνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους για 1,4 εκατομμύρια Βρετανούς, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του You Gov από την Swim England. Τέσσερις χιλιάδες Βρετανοί κολυμβητές σε εθνικό επίπεδο με διαγνωσμένα προβλήματα ψυχικής υγείας συμμετείχαν στη μελέτη και τα αποτελέσματα επεξεργάστηκαν ώστε να αντικατοπτρίζουν τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περίπου 3,3 εκατομμύρια Βρετανοί κολυμβητές με κατάθλιψη και άγχος κολυμπούσαν στην πισίνα τουλάχιστον μία φορά το δεκαπενθήμερο ή κάθε τρεις εβδομάδες. Περισσότεροι από 400.000 κατάφεραν να μειώσουν τις επισκέψεις σε γιατρό ή να μειώσουν τη φαρμακευτική αγωγή εξαιτίας της τακτικής βουτιάς στην πισίνα. Το 43 % ανέφερε ότι το κολύμπι τους έκανε πιο ευτυχισμένους, ενώ περισσότερο από το ένα τέταρτο έχουν περισσότερα κίνητρα για να ολοκληρώσουν καθημερινές εργασίες και το 15 % είπε ότι η ζωή ήταν πιο διαχειρίσιμη. “Τα ευρήματα αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά και υποστηρίζουν τη δουλειά μας για τη δημιουργία μαθημάτων άσκησης στο νερό που οι γιατροί και οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να συστήσουν σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας”, δήλωσε η Elaine McNish, επικεφαλής υγείας και ευεξίας της Swim England.

Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει πρόβλημα ψυχικής υγείας κάθε χρόνο σύμφωνα με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Mind. “Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση όπως το κολύμπι κάνει καλό στο σώμα μας. Ωστόσο, η σωματική υγεία και η ψυχική μας υγεία είναι στενά συνδεδεμένες και γνωρίζουμε από το δικό μας πρόγραμμα Get Set to Go ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να είναι πολύ ευεργετική για την ψυχική μας υγεία», δήλωσε ο Hayley Jarvis, επικεφαλής φυσικής δραστηριότητας στο πρόγραμμα.

“Εάν είστε πιο δραστήριοι, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι στις περισσότερες ηλικίες, υπάρχει μια τάση προς χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι αυξάνοντας τα επίπεδα δραστηριότητάς σας, αν ασκείστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο κατάθλιψης έως και 30 τοις εκατό».  Η τακτική άσκηση θεωρείται απαραίτητο συμπλήρωμα για τους πάσχοντες από κατάθλιψη και άγχος. Σύμφωνα μάλιστα με μια μελέτη, τα οφέλη από έναν περίπατο για την ψυχική υγεία μπορούν να διαρκέσουν έως και επτά ώρες.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Blue spaces και η συμβολή τους στην ανθρώπινη υγεία

Κολύμβηση 101: Πώς να ξεκινήσετε το κολύμπι ως μέσο αυτοφροντίδας

Η αερόβια άσκηση που είναι κατάλληλη για κάθε ηλικία και επίπεδο φυσικής κατάστασης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΥ: Η ψηφιακή παρέμβαση ψυχικής υγείας αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης μεταξύ προσφύγων

ΠΟΥ: Έχει υπολογιστεί ότι το 22% των εκτοπισμένων, πληγέντων από τον πόλεμο Σύριων στον Λίβανο υποφέρουν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης. Αν και η κατάθλιψη και άλλες κοινές ψυχικές διαταραχές είναι η κύρια αιτία αναπηρίας, η συντριπτική πλειοψηφία των εκτοπισμένων δεν λαμβάνουν θεραπεία.

Οι παιδίατροι συνιστούν να ελέγχονται όλοι οι έφηβοι για κίνδυνο αυτοκτονίας

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι το 44% των εφήβων ένιωθαν απελπισία ή επίμονη θλίψη τούς πρώτους μήνες του 2021 και το 55% δήλωσε ότι υπέστη συναισθηματική κακοποίηση στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.

Πώς συνδέεται η ψυχολογία των παιδιών με των γονιών;

Ψυχολογία: Η ψυχική υγεία γονέων και παιδιών συνδέεται με πολλούς τρόπους. Οι γονείς που έχουν τις δικές τους προκλήσεις ψυχικής υγείας, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να φροντίσουν το παιδί τους σε σύγκριση με τους γονείς που περιγράφουν την ψυχική τους υγεία ως καλή.

Λύσεις για την προκατάληψη φύλου στις διαγνώσεις αυτισμού

Αυτισμός διάγνωση: Μια διεπιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Biological Psychiatry με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα έδειξε ότι ίσος αριθμός κοριτσιών και αγοριών έχει πιθανότητες διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ASD), εφόσον τα κορίτσια δεν "διαφύγουν" του προσυμπτωματικού ελέγχου.

H θάλασσα είναι ο τόπος θεραπείας της ψυχής

Θάλασσα: H φιλοσοφία του Blue Health γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, κερδίζοντας δυναμική καθώς οι μελέτες αποκαλύπτουν πώς οι μπλε χώροι – όπως η θάλασσα μπορούν να βελτιώσουν τη σωματική υγεία και την ψυχική ευεξία.

Άμεση σχέση μεταξύ βίας του συντρόφου, αυτοτραυματισμού & αυτοκτονίας

Νέα μελέτη: Δημοσιευμένη στο The Lancet Psychiatry, μια νέα μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει ότι η βία από τους συντρόφους (IPV) συνδέεται στενά με τον αυτοτραυματισμό και την αυτοκτονία τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες και όλων των ηλικιών στην Αγγλία.