ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρκίνος: Βελτίωση του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου μετά την πανδημία

Καρκίνος: Βελτίωση του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου μετά την πανδημία

Καρκίνος: Μια συνεργασία βελτίωσης ποιότητας (QI) μπορεί να βελτιώσει τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 16 Νοεμβρίου στο JAMA Network Open.

Μια συνεργασία βελτίωσης ποιότητας (QI) μπορεί να βελτιώσει τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 16 Νοεμβρίου στο JAMA Network Open.

Προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο

Η Rachel Hae-Soo Joung, M.D., από το Northwestern University Feinberg School of Medicine στο Σικάγο, και οι συνεργάτες του εξέτασαν εάν η συμμετοχή σε μια εθνική συνεργασία QI, Return-to-Screening, συσχετίστηκε με την αποκατάσταση του προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου μετά την πανδημία. Οι συγκεκριμένοι στόχοι για το έργο καθορίστηκαν με βάση τις διαφορές στους μέσους όγκους μηνιαίων δοκιμών προσυμπτωματικού ελέγχου (MTV) μεταξύ αντιπροσωπευτικών προπανδημικών περιόδων (Σεπτέμβριος 2019 έως Ιανουάριος 2020) και πανδημίας (Σεπτέμβριος 2020 έως Ιανουάριος 2021). Από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο του 2021 εφαρμόστηκαν παρεμβάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου βασισμένες σε στοιχεία από τοπικές ομάδες QI.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 676 (79 τοις εκατό) από τα 859 έργα QI προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου έφτασαν στο MTV στόχο τους. Κανένα νοσοκομειακό χαρακτηριστικό δεν συσχετίστηκε με αυξημένη πιθανότητα επίτευξης στόχου MTV, εκτός από το σημείο της νόσου (αναλογία πιθανοτήτων, 2,8 για τον πνεύμονα έναντι του μαστού). Υπήρξε μείωση του μέσου όρου MTV που παρατηρήθηκε πριν από την παρέμβαση (Απρίλιος έως Μάιος 2021, κλίση, -13,1 τεστ ανά μήνα). Σε σχέση με τις τάσεις προ της παρέμβασης, οι παρεμβάσεις συσχετίστηκαν με σημαντική άμεση (κλίση, 101,0 τεστ ανά μήνα) και παρατεταμένη (κλίση, 36,3 τεστ ανά μήνα) αύξηση του MTV. Σε σύγκριση με την προπανδημική περίοδο, την περίοδο πανδημίας και την περίοδο προπαρέμβασης, πραγματοποιήθηκαν πρόσθετες εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου κατά την περίοδο παρέμβασης.

«Η επιτυχία στην επίτευξη στόχων από την πλειονότητα των συμμετεχόντων προγραμμάτων, ανεξάρτητα από τις διαφορές τους, υποδηλώνει ότι οι εθνικές συνεργασίες QI μπορεί να είναι μια αποτελεσματική μεγάλης κλίμακας προσέγγιση για τη βελτίωση της φροντίδας του καρκίνου», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορεί το μελάνωμα να σχετίζεται με τον καρκίνο του προστάτη;

Νέα μέθοδος για τη διενέργεια υγρής βιοψίας για τον καρκίνο του ήπατος

Η σωστή φροντίδα των ασθενών με καρκίνο αυξάνει τις πιθανότητες για την καταπολέμησή του

Συμβουλές για να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομου ευερέθιστου εντέρου IBS, αλλά τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Προσπαθήστε να τρώτε μικρότερα πιο συχνά γεύματα και να ασκείστε τακτικά. Η βαθιά αναπνοή και η γιόγκα βοηθούν επίσης στη μείωση του στρες.

Εναποθέσεις όγκων σε καρκίνους του παχέος εντέρου και του στομάχου

Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο οι εναποθέσεις όγκου TD ενσωματώνονται στο στάδιο Τ ή Ν, ο στόχος είναι να παρέχεται μια ακριβέστερη αναπαράσταση των χαρακτηριστικών του όγκου σε ιστοπαθολογικό επίπεδο. Συμπερασματικά, έχει επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με την κλινική σημασία και την επακόλουθη διαχείριση των εναποθέσεων όγκου TDs.

Θεραπείες άνοιας που συνδέονται με σοβαρές παρενέργειες: Μελέτη

«Υπάρχει επομένως κίνδυνος να συνταγογραφηθούν σε ασθενείς επιβλαβή αντιψυχωσικά απλώς επειδή το εκπαιδευμένο προσωπικό που μπορεί να διαχειριστεί με ασφάλεια τη συμπεριφορά τους δεν είναι επαρκώς διαθέσιμο», είπε ο νευρολόγος Δρ Τσαρλς Μάρσαλ, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι θεραπείες μπορεί να δικαιολογούνται σε σπάνιες περιπτώσεις.