ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρκίνος: Η σωστή φροντίδα των ασθενών με καρκίνο αυξάνει τις πιθανότητες για την καταπολέμησή του

Καρκίνος: Η σωστή φροντίδα των ασθενών με καρκίνο αυξάνει τις πιθανότητες για την καταπολέμησή του

Καρκίνος: Η μελέτη υποδηλώνει ότι οι καρκινοπαθείς θα είχαν καλύτερα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα υγείας εάν περισσότεροι από αυτούς είχαν πρόσβαση σε νοσοκομεία που εκτελούν συχνά περίπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις καρκίνου.

Οι πιθανότητές σας να επιβιώσετε από τον καρκίνο θα μπορούσαν να εξαρτηθούν από τον τύπο του προγράμματος που έχετε, αναφέρει μια νέα μελέτη.Οι Αμερικανοί που είναι εγγεγραμμένοι σε ένα ιδιωτικοποιημένο πρόγραμμα που εξοικονομεί κόστος έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα σε ένα μήνα από την υποβληθείσα σε περίπλοκη χειρουργική επέμβαση καρκίνου, σε σύγκριση με αυτούς του παραδοσιακού, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Ειδικά προγράμματα για την καταπολέμηση του καρκίνου

Όσοι καλύπτονταν από το είχαν 1,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα σε ένα μήνα μετά την αφαίρεση του στομάχου ή του συκωτιού τους και διπλάσιες πιθανότητες εάν είχαν χειρουργική επέμβαση καρκίνου στο πάγκρεας, σύμφωνα με ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στις 21 Νοεμβρίου στο Journal of Clinical Oncology.

Σχεδόν οι μισοί από όλους τους δικαιούχους  – περίπου 29 εκατομμύρια Αμερικανοί – είναι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα, σημείωσαν οι συγγραφείς της μελέτης. Τα άτομα που καλύπτονται από το παραδοσιακό πρόγραμμα μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο των ΗΠΑ που δέχεται τη δημόσια ασφάλιση, ενώ οι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα μπορούν να δουν μόνο γιατρούς και παρόχους στο δίκτυο και την περιοχή εξυπηρέτησης του προγράμματος τους.

Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με παραδοσιακό πρόγραμμα είναι πιο πιθανό να υποβληθούν σε θεραπεία σε νοσοκομείο με μεγαλύτερη εμπειρία στην αντιμετώπιση του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων:

  • Ένα εκπαιδευτικό νοσοκομείο (23% έναντι 8%)
  • Νοσοκομείο διαπιστευμένο από την Επιτροπή για τον Καρκίνο (57% έναντι 33%)
  • Κέντρο καρκίνου που έχει οριστεί από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου (15% έναντι 3%)

«Η έρευνα έχει επανειλημμένα συσχετίσει βελτιωμένα χειρουργικά αποτελέσματα με καρκινοπαθείς που λαμβάνουν περίθαλψη σε κέντρο καρκίνου που έχει οριστεί από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου ή σε νοσοκομεία με μεγάλους όγκους χειρουργικών επεμβάσεων ή που είναι διαπιστευμένα από την Επιτροπή για τον Καρκίνο», επικεφαλής ερευνητής, Ο Δρ Mustafa Raoof, χειρουργός ογκολόγος στο νοσοκομείο City of Hope στο Λος Άντζελες, δήλωσε σε δελτίο τύπου του νοσοκομείου.

Οι δικαιούχοι του παραδοσιακού προγράμματος ήταν επίσης πιο πιθανό να υποβληθούν σε θεραπεία σε νοσοκομεία με υψηλότερο μέσο αριθμό συνολικών κλινών, κλινών εντατικής θεραπείας και χειρουργείων. Αυτά τα νοσοκομεία έτειναν επίσης να εκτελούν πολύ περισσότερες επεμβάσεις καρκίνου κατά μέσο όρο.

Από την άλλη πλευρά, οι δικαιούχοι του προγράμματος τείνουν να αντιμετωπίζουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των δύο εβδομάδων μεταξύ της διάγνωσης και του πρώτου γύρου θεραπείας — πιθανώς επειδή αυτά τα σχέδια απαιτούν από τους ασθενείς να λάβουν προηγούμενη έγκριση για τη θεραπεία του καρκίνου τους. Η διαδικασία παραπομπής αποσκοπεί στον περιορισμό της περιττής ιατρικής περίθαλψης, αλλά προκαλεί επίσης καθυστερήσεις για τους ασθενείς του προγράμματος που χρειάζονται γρήγορη πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις καρκίνου, εξήγησαν οι ερευνητές.

«Η μελέτη υποδηλώνει ότι οι καρκινοπαθείς θα είχαν καλύτερα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα υγείας εάν περισσότεροι από αυτούς είχαν πρόσβαση σε νοσοκομεία που εκτελούν συχνά περίπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις καρκίνου», είπε ο Raoof. Για αυτήν τη μελέτη, ο Raoof και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν τα αποτελέσματα περισσότερων από 76.600 δικαιούχων του προγράμματος στην Καλιφόρνια που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση καρκίνου στον πνεύμονα, τον οισοφάγο, το στομάχι, το πάγκρεας, το ήπαρ, το κόλον ή το ορθό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές για να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου

Οι εμπειρογνώμονες συνιστούν τη χρήση των πόρων της COVID-19 για την αντιμετώπιση της "σιωπηλής πανδημίας" της μικροβιακής αντοχής

Πολλοί κινδυνεύουν με μετατραυματικό στρες μετά την νοσηλεία από covid-19

Ενεργοποιημένες με υπερήχους μικροφυσαλίδες ενισχύουν τη δραστικότητα των συνήθων θεραπευτικών ουσιών στον καρκίνο του παγκρέατος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομου ευερέθιστου εντέρου IBS, αλλά τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Προσπαθήστε να τρώτε μικρότερα πιο συχνά γεύματα και να ασκείστε τακτικά. Η βαθιά αναπνοή και η γιόγκα βοηθούν επίσης στη μείωση του στρες.

Εναποθέσεις όγκων σε καρκίνους του παχέος εντέρου και του στομάχου

Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο οι εναποθέσεις όγκου TD ενσωματώνονται στο στάδιο Τ ή Ν, ο στόχος είναι να παρέχεται μια ακριβέστερη αναπαράσταση των χαρακτηριστικών του όγκου σε ιστοπαθολογικό επίπεδο. Συμπερασματικά, έχει επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με την κλινική σημασία και την επακόλουθη διαχείριση των εναποθέσεων όγκου TDs.

Θεραπείες άνοιας που συνδέονται με σοβαρές παρενέργειες: Μελέτη

«Υπάρχει επομένως κίνδυνος να συνταγογραφηθούν σε ασθενείς επιβλαβή αντιψυχωσικά απλώς επειδή το εκπαιδευμένο προσωπικό που μπορεί να διαχειριστεί με ασφάλεια τη συμπεριφορά τους δεν είναι επαρκώς διαθέσιμο», είπε ο νευρολόγος Δρ Τσαρλς Μάρσαλ, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι θεραπείες μπορεί να δικαιολογούνται σε σπάνιες περιπτώσεις.