ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρδιά γυμναστήριο: Μπορεί η άσκηση στο γυμναστήριο να σας προκαλέσει καρδιακή προσβολή;

Καρδιά γυμναστήριο: Μπορεί η άσκηση στο γυμναστήριο να σας προκαλέσει καρδιακή προσβολή;

Καρδιά γυμναστήριο: Η μελέτη ανακάλυψε επίσης ότι οι νεότεροι και οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να υποστούν καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της προπόνησης, σε σύγκριση με τους ηλικιωμένους άνδρες. 

Η καρδιακή προσβολή στο γυμναστήριο είναι μια αυξανόμενη ανησυχία. Σε μια πρόσφατη μελέτη οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι η συχνότητα των καρδιακών προσβολών κατά την άσκηση έχει αυξηθεί κατά 20% τον τελευταίο χρόνο παγκοσμίως. Η μελέτη ανακάλυψε επίσης ότι οι νεότεροι και οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να υποστούν καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της προπόνησης, σε σύγκριση με τους ηλικιωμένους άνδρες. Τώρα το ερώτημα είναι τι προκαλεί την καρδιά σας να σταματάει ενώ γυμνάζεστε; Τι συμβαίνει στο σώμα όταν πρόκειται να υποστείτε καρδιακή ανακοπή ή καρδιακή προσβολή;

Έτσι, βασικά, όταν γυμνάζεστε, ο καρδιακός σας ρυθμός και η αρτηριακή σας πίεση αυξάνονται. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μύες σας χρειάζονται περισσότερο οξυγόνο για να λειτουργήσουν σωστά. Η καρδιά σας αντλεί επίσης περισσότερο αίμα στους μύες σας για να τους βοηθήσει να απομακρύνουν τα απόβλητα. Επομένως, όταν ασκείστε πάρα πολύ από αυτό που μπορεί πραγματικά να κάνει το σώμα σας, η καρδιά αντιμετωπίζει δυσκολία να λειτουργήσει σωστά. Αν δεν δοθεί προσοχή, αυτό είναι που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή στο γυμναστήριο. Η προπόνηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε υγιείς και σε φόρμα, αλλά είναι σημαντικό να ακούτε το σώμα σας και να κάνετε διαλείμματα όταν χρειάζεται. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα ακόλουθα σημάδια, είναι καλύτερο να σταματήσετε να ασκείτε και να ξεκουραστείτε:

  1. Πόνος στο στήθος
  2. Δύσπνοια ή ζαλάδα.
  3. Αιχμηρός ή διαπεραστικός πόνος στις αρθρώσεις ή τους μύες σας.
  4. Εξαιρετική κόπωση ή ζάλη. Αυτό σημαίνει ότι εάν αισθάνεστε τόσο κουρασμένοι ή ζαλισμένοι που δεν μπορείτε να συνεχίσετε την προπόνησή σας με ασφάλεια, είναι καλύτερο να σταματήσετε και να ξεκουραστείτε.
  5. Ένας πονοκέφαλος κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης μπορεί να είναι σημάδι αφυδάτωσης, χαμηλού σακχάρου στο αίμα ή πονοκέφαλος καταπόνησης.
  6. Ασυνήθιστος μυϊκός πόνος. Εάν οι μύες σας πονούν περισσότερο από το συνηθισμένο μετά από μια προπόνηση, είναι σημάδι ότι χρειάζονται χρόνο για να αναρρώσουν.

Όλα αυτά είναι σημάδια ότι η καρδιά σας είναι υπό πίεση και μπορεί να διατρέχετε κίνδυνο για καρδιακή προσβολή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα οφέλη της άσκησης υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων. Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής στο γυμναστήριο είναι πολύ χαμηλός, ακόμη και σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο καρδιακής νόσου. Επομένως, το κλειδί είναι να είστε σε εγρήγορση και να γνωρίζετε τα σημάδια και τα συμπτώματα που σας δίνει το σώμα όταν βρίσκεται υπό τεράστια πίεση και χρειάζεται ξεκούραση. Πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτά τα σημάδια για να παραμείνετε ασφαλείς ενώ προπονείστε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο ωφέλιμες είναι οι μίνι προπονήσεις υψηλής έντασης;

Προετοιμάστε το μυαλό σας για να ξεκινήσει ένα πειθαρχημένο ταξίδι γυμναστικής

Οι προσωπικές επιλογές μουσικής ενισχύουν την εμπειρία fitness

Πόσο καλό μας κάνει το γυμναστήριο το καλοκαίρι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 συμβουλές για υπέροχο σεξ με προφυλακτικό

Σεξ προφυλακτικό: Ξέρατε ότι τα προφυλακτικά μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας ζωή; Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τα προφυλακτικά μέρος του υπέροχου σεξ.

Συνταγή Pappa Al Pomodoro από την Τοσκάνη

Pappa Al Pomodoro: Στην πρώιμη αγροτική Ιταλία, αυτή η συνταγή έδωσε στην τάξη των αγροτών τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το μπαγιάτικο ψωμί μουλιάζοντάς το σε ζωμό και ντομάτα.

9 τροφές γεμάτες κάλιο για χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Κάλιο διατροφή: Το κάλιο βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού, αλλά βοηθά επίσης στη διαχείριση του διαβήτη, προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά και ακόμη και καταπολεμά τις μυϊκές κράμπες

Η αισιοδοξία και η κοινωνική σύνδεση βοηθούν την ανάρρωση από καρδιαγγειακή νόσο

Καρδιαγγειακή νόσος: Οι άνθρωποι που ζουν με καρδιαγγειακή νόσο είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν άγχος και κατάθλιψη καθώς προσαρμόζονται σε μια σειρά από ξαφνικές αλλαγές στην υγεία τους.