Επιστημονικά Νέα

Καρδιακή προσβολή: Ποια είναι τα συμπτώματα καρδιακής προσβολής που εμφανίζονται μόνο στις γυναίκες;

Καρδιακή προσβολή: Ποια είναι τα συμπτώματα καρδιακής προσβολής που εμφανίζονται μόνο στις γυναίκες;

Καρδιακή προσβολή: Το έμφραγμα μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, αλλά μπορεί να εμφανιστεί διαφορετικά στις γυναίκες από ότι στους άνδρες. 

Το έμφραγμα μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, αλλά μπορεί να εμφανιστεί διαφορετικά στις γυναίκες από ότι στους άνδρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένοι τύποι καρδιακών παθήσεων, ιδίως η στεφανιαία μικροαγγειακή δυσλειτουργία (MVD), είναι πιο συχνοί στις γυναίκες παρά στους άνδρες.

Έντονη εφίδρωση

Η ροή του αίματος στον καρδιακό μυ μπορεί να παρεμποδιστεί από το MVD, μια διαταραχή που επηρεάζει τις μικροσκοπικές αρτηρίες αίματος της καρδιάς. Η έντονη εφίδρωση σημαίνει ότι η καρδιά σας δυσκολεύεται να λειτουργήσει και ότι πρέπει να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια. Αυτά δεν θεωρούνται συνήθως ως συμπτώματα καρδιακής προσβολής, αλλά μπορεί να είναι πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άνδρες.

Πόνος στο στήθος

Ο πόνος στο στήθος είναι ένα κοινό σύμπτωμα μιας καρδιακής προσβολής, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μπορεί επίσης να προκληθεί από άλλα προβλήματα όπως η δυσπεψία, η ανησυχία ή η μυϊκή καταπόνηση. Για να προσδιορίσετε την αιτία του πόνου στο στήθος σας και να λάβετε την καλύτερη φροντίδα, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν αισθάνεστε οποιαδήποτε ενόχληση.

Πόνος στο σαγόνι

Ο πόνος στη γνάθο δεν είναι τυπικό σύμπτωμα καρδιακής προσβολής, αλλά μπορεί να εμφανιστεί, ειδικά σε γυναίκες. Πιστεύεται ότι προκαλείται από το ίδιο νεύρο που τροφοδοτεί επίσης την καρδιά.

Πόνος στην πλάτη

Ένα άλλο κοινό σημάδι μιας επικείμενης καρδιακής προσβολής που οι γυναίκες μπορεί να υποφέρουν περισσότερο, σε σύγκριση με τους άνδρες είναι ο πόνος στην πλάτη. Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να είναι σύμπτωμα καρδιακής προσβολής τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, αλλά είναι πιο πιθανό να είναι το μόνο σύμπτωμα στις γυναίκες.

Δυσκολία στην αναπνοή

Η δύσπνοια είναι ένα κοινό σύμπτωμα καρδιακής προσβολής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ωστόσο, μια γυναίκα υποφέρει περισσότερο από αυτό όταν η καρδιά της δεν λειτουργεί σωστά.

Εξαιρετική κόπωση

Ιδιαίτερα εάν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα από την παραπάνω λίστα, το αίσθημα ιδιαίτερης κόπωσης ή εξάντλησης μπορεί να είναι προειδοποίηση για καρδιακή προσβολή.

Ζαλάδα ή ζάλη

Ιδιαίτερα στις γυναίκες, η ζάλη μπορεί να είναι ένδειξη καρδιακής προσβολής. Προκύπτει από τη λιγότερη ροή αίματος στον εγκέφαλο. Η χαμηλή αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής, μπορεί να είναι μια ένδειξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι θανατηφόρες παρενέργειες της ανεξέλεγκτης υψηλής χοληστερόλης και τι πρέπει να γνωρίζετε

Σύμπλεγμα ελαφρώς ανθυγιεινών χαρακτηριστικών που συνδέονται με παλαιότερη καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό

Μπορείτε να σώσετε τη ζωή ενός θύματος καρδιακής ανακοπής ακόμη και αν το ασθενοφόρο φτάσει σε δύο λεπτά σύμφωνα με έρευνα

Τι σημαίνει ο πόνος μετά από καρδιακή προσβολή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς οι καθημερινές εργασίες επεκτείνουν την ζωή;

Προσδόκιμο ζωής: Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τέτοιες σύντομες περίοδοι δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και πρόωρου θανάτου.

Μπορεί το άσθμα να εμφανιστεί στην 3η ηλικία;

Άσθμα: Το άσθμα σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας είναι μια διαχειρίσιμη κατάσταση και με την κατάλληλη φροντίδα, πολλά ηλικιωμένα άτομα με άσθμα μπορούν να ζήσουν ενεργή και ικανοποιητική ζωή.

Γιατί ο καρκίνος των όρχεων είναι ασθένεια που επηρεάζει περισσότερο νεαρούς άνδρες;

Καρκίνος όρχεις: Όταν ακούτε τις λέξεις "καρκίνος των όρχεων", πρέπει να γνωρίζετε δύο σημαντικές πτυχές: Η πρώτη, ο καρκίνος των όρχεων είναι σε μεγάλο βαθμό η νόσος ενός νεαρού άνδρα, με μέση ηλικία μόλις τα 33 κατά τη διάγνωση.

Πώς η γέννηση ενός παιδιού μπορεί να προκαλέσει ιατρικό χρέος;

Γέννηση παιδιού: Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που ζουν στις γειτονιές με το χαμηλότερο εισόδημα, επτά έως 12 μήνες μετά τον τοκετό, αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα συσσώρευσης ιατρικού χρέους.

Το παιχνίδι στην πρώιμη παιδική ηλικία βοηθά στην οικοδόμηση ενός καλύτερου εγκεφάλου

Το βιβλίο "Ο Εγκέφαλος που Αγαπά να Παίζει" χρησιμεύει ως μια προσβάσιμη επισκόπηση της βαθιάς επιρροής του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών. Αυτό το επίκαιρο και προβληματικό βιβλίο προσφέρει πληθώρα γνώσεων και πρακτικών γνώσεων που θα ωφελήσουν τους επαγγελματίες, τους ερευνητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και οποιονδήποτε επενδύει στην ευημερία των παιδιών.