Επιστημονικά Νέα

Καρδιακές παθήσεις: Πώς να αποτρέψετε τις καρδιακές παθήσεις σε οποιαδήποτε ηλικία;

Καρδιακές παθήσεις: Πώς να αποτρέψετε τις καρδιακές παθήσεις σε οποιαδήποτε ηλικία;

Καρδιακές παθήσεις: Καρδιακές παθήσεις είναι ένας γενικός όρος για ασθένειες που επηρεάζουν την καρδιά και υποστηρίζουν τις αρτηρίες.

Καρδιακές παθήσεις είναι ένας γενικός όρος για ασθένειες που επηρεάζουν την καρδιά και υποστηρίζουν τις αρτηρίες. Σε αυτές τις ασθένειες, η ροή του αίματος στον εγκέφαλο, την καρδιά ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος μειώνεται λόγω της πάχυνσης των αρτηριών λόγω εναπόθεσης λίπους ή ενός κυκλοφορούντος θρόμβου στην κυκλοφορία του αίματος. Μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στο στήθος, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια ή αρρυθμία. Όλες οι ηλικιακές ομάδες μπορούν να επωφεληθούν από το να ακολουθούν ένα υγιεινό, καθαρό διατροφικό πρότυπο. Οι συνήθειες του τρόπου ζωής διαμορφώνονται αργά με τα χρόνια και η αλλαγή τους μπορεί να είναι συντριπτική.

Τα ωμά λαχανικά είναι απαραίτητα για την καλή παροχή αντιοξειδωτικών υγιεινών για την καρδιά. Επιλέξτε λαχανικά με έντονα χρώματα για να έχετε το μέγιστο όφελος. Οι φυτικές ίνες που υπάρχουν στα λαχανικά βοηθούν στον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της εναπόθεσης λίπους στις αρτηρίες και επίσης διευκολύνουν την πέψη. Το επόμενο βήμα είναι να ελαχιστοποιήσετε το κρυμμένο αλάτι από τρόφιμα όπως κορν φλέικς, μούσλι, ψωμί, μπισκότα, σάλτσες και τουρσιά. Επιλέξτε λιγότερα επεξεργασμένα άλατα όπως αλάτι βράχου και αλάτι Ιμαλαΐων. Να είστε επιφυλακτικοί. Εάν έχετε επίσης θυρεοειδή, μπορεί να χρειαστείτε κανονικό ιωδιούχο αλάτι. Όπως υποδηλώνει το όνομα, οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα που επηρεάζει τη δράση της καρδιάς θεωρείται κατάλληλη για την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας, καθώς επίσης μπορεί να καταπολεμήσει την αύξηση βάρους για τη βελτίωση της συνολικής καρδιακής υγείας.

Περιορίστε τα ζωικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως γάλα με πλήρη λιπαρά, επεξεργασμένο τυρί κ.λπ. Προτιμήστε γάλα με χαμηλά λιπαρά/τονισμένο. Οι κόκκοι σόγιας, τα φύτρα και τα όσπρια σε σκόνη είναι κατάλληλες πηγές πρωτεΐνης με χαμηλά λιπαρά. Οι εκτιμώμενες θερμίδες των τροφών σας είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής και την υπερκατανάλωση θερμίδων. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα, σημαντικό παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η φιλική προς τον πλανήτη διατροφή μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 25%

Τα πολύτιμα οφέλη της τακτικής άσκησης

Τεχνητά γλυκαντικά και οι πιθανές επιδράσεις τους στην υγεία της καρδιάς

Σημασία της συνολικής σταθερής γυναικολογικής υγείας για όλες τις γυναίκες

ChatGPT: Πολλά υποσχόμενο στα ερωτήματα καρδιακής ανεπάρκειας

Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα βοηθήσετε στη φροντίδα των ατόμων με άνοια;

Άνοια: Να θυμάστε ότι η φροντίδα της άνοιας είναι ένα ταξίδι που απαιτεί συνεχή προσαρμογή και ευελιξία. Κάθε άτομο με άνοια είναι μοναδικό και οι ανάγκες και οι συμπεριφορές του μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

Μελέτη ρίχνει νέο φως στη μετάσταση του καρκίνου

Καρκίνος μετάσταση: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ορισμένα καρκινικά κύτταρα μπορούν να επιβιώσουν από τον μηχανικά επαγόμενο κυτταρικό θάνατο είναι το κλειδί για την πρόληψη της εξάπλωσης κακοήθων όγκων.

Μελέτη αποκαλύπτει σύνδεση μεταξύ των χημικών ουσιών σε προϊόντα καθημερινής χρήσης και της μεταγενέστερης εφηβείας

Η ομάδα σχεδιάζει τώρα να διερευνήσει πώς οι ορμόνες που εμπλέκονται στην εφηβεία και η σύνθεση του σώματος σχετίζονται με τα επίπεδα PFAS στον παιδικό πληθυσμό της Νορβηγίας. "Τα ευρήματά μας παρέχουν περαιτέρω στοιχεία για τις επιβλαβείς επιπτώσεις των PFAS στην παιδική ανάπτυξη, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πώς αυτές οι χημικές ουσίες επηρεάζουν τις ορμόνες που σχετίζονται με την εφηβεία και τη σύνθεση του σώματος στα παιδιά.