ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ηνωμένο Βασίλειο εργαζόμενοι: 42% αναφέρουν προβλήματα στην ψυχική τους υγεία λόγω τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος

Ηνωμένο Βασίλειο εργαζόμενοι: 42% αναφέρουν προβλήματα στην ψυχική τους υγεία λόγω τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος

Ηνωμένο Βασίλειο εργαζόμενοι: Το τοξικό εργασιακό περιβάλλον επηρεάζει αρνητικά τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο, δυσχεραίνοντας την εμπειρία των εργαζομένων.

2 στους 5 εργαζόμενους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν βιώσει προβληματική συμπεριφορά, όπως εκφοβισμό, παρενόχληση ή διακρίσεις στην εργασία. Το 42% επιβεβαιώνει ότι η τοξική κουλτούρα στο χώρο εργασίας έχει επηρεάσει την ψυχική τους υγεία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Culture Shift. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι πάνω από το ένα τρίτο αισθάνθηκαν φιμωμένοι για ζητήματα που τους ενδιαφέρουν στο χώρο εργασίας. Το 29% πήρε άδεια λόγω ενός περιστατικού που συνέβη στη δουλειά, όπως ο εκφοβισμός, η παρενόχληση, οι διακρίσεις ή η σεξουαλική συμπεριφορά. Ένα επιπλέον 41% επιβεβαίωσε ότι η άσχημη κουλτούρα στον χώρο εργασίας έχει επηρεάσει την παραγωγικότητά τους και το 42% έχει εγκαταλείψει προηγουμένως μια δουλειά λόγω αρνητικής κουλτούρας στο χώρο εργασίας.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Αυτό προκύπτει από μια μελέτη της instantprint, η οποία αποκάλυψε ότι το 70% των 1.000 Βρετανών που ερωτήθηκαν είχαν εργαστεί σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον σε κάποιο στάδιο της καριέρας τους. «Είναι γνωστό ότι οι οργανισμοί που φημίζονται για τη δίκαιη μεταχείριση των εργαζομένων τους και εκείνοι που επικεντρώνονται στη δημιουργία ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος, συνήθως ευδοκιμούν και είναι πιο επιτυχημένοι. Μια προβληματική κουλτούρα στο χώρο εργασίας μπορεί να έχει απίστευτα καταστροφική επίδραση στη διατήρηση των εργαζομένων, οδηγώντας συχνά σε υψηλά επίπεδα φθοράς, με αποτέλεσμα οι οργανισμοί με βαθιά ριζωμένη αρνητική κουλτούρα να χάνουν μεγάλα ταλέντα». Αυτά σχολίασε η Gemma McCall, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Culture Shift.

Σχετικά με το πώς η εμπειρία της προβληματικής συμπεριφοράς στην εργασία επηρέασε τους εργαζόμενους, η έρευνα αποκάλυψε:

 • Το 64% είπε ότι επηρέασε αρνητικά την ψυχική τους υγεία
 • Τα δύο τρίτα επιβεβαίωσαν ότι επηρέασε την εμπιστοσύνη και την ικανότητά τους να βρουν νέα δουλειά
 • Το 67% υπέφερε από άγχος ως άμεσο αποτέλεσμα του εκφοβισμού στο χώρο εργασίας
 • Το 71% χρειάστηκε να κάνει θεραπεία λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπισε στη δουλειά
 • Σχεδόν τα τρία τέταρτα έχουν πει ότι είναι άρρωστοι επειδή δεν θέλουν να δουν κάποιον με τον οποίο έχουν αρνητική σχέση στη δουλειά

Σχετικά με το πώς το τοξικό περιβάλλον επηρεάζει το εργατικό δυναμικό του Ηνωμένου Βασιλείου, η έρευνα αποκάλυψε:

 • Το 34% έχει ασχοληθεί λιγότερο με τη δουλειά του, επειδή η εταιρεία έχει κακή κουλτούρα
 • Το 31% δεν θα συμμεριζόταν τις ανησυχίες του στις ετήσιες έρευνες των εργαζομένων
 • Το 44% έχει δει προβληματική συμπεριφορά (όπως εκφοβισμός, παρενόχληση ή διακρίσεις) στην εργασία
 • Το 62% θα ήταν πολύ πιο πιθανό να αναφέρει ένα περιστατικό εκφοβισμού/παρενόχλησης εάν ο χώρος εργασίας του είχε μια ανώνυμη πλατφόρμα για να το κάνει
 • Το 27% έχει προσποιηθεί ασθένεια λόγω προβληματικής συμπεριφοράς που έχουν δει στη δουλειά
 • Το 36% επιβεβαίωσε ότι ένα περιστατικό, όπως ο εκφοβισμός, η παρενόχληση ή οι διακρίσεις, στην εργασία τους έχει οδηγήσει στο να μην εμπιστεύονται τον εργοδότη τους

 

Τα περιστατικά που δημοσιοποιούνται έχουν επίσης ως αποτέλεσμα περισσότεροι επιζώντες να έχουν το θάρρος να μιλήσουν. Στην πραγματικότητα, το 39% των ερωτηθέντων λέει ότι βλέποντας την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης για τον υποτιθέμενο εκφοβισμό και την παρενόχληση που λαμβάνει χώρα σε εκπομπές όπως το The Ellen DeGeneres Show, τους έκανε να αισθάνονται πιο σίγουροι να αναφέρουν εκφοβισμό στο χώρο εργασίας, αν τον έβλεπαν. «Η μη αντιμετώπιση τοξικών πολιτισμών και προβληματικών συμπεριφορών μέσα σε έναν οργανισμό μπορεί να έχει επιζήμιο αντίκτυπο στους ανθρώπους που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτών των περιπτώσεων και οι ηγέτες θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν την ασφάλεια και την ευημερία των εργαζομένων τους στην κορυφή της ατζέντας τους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ποδηλασία μπορεί να αυξήσει τη συναισθηματική σας ευημερία

Το νοσηλευτικό προσωπικό σκέφτεται την αυτοκτονία περισσότερο από άλλες ομάδες εργαζομένων

Τα προειδοποιητικά σημάδια του εθισμού στην παραγωγικότητα

Πώς να γίνει βιώσιμη μια σχέση στο εργασιακό σας περιβάλλον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οφέλη της διαλείπουσας νηστείας στον κιρκάδιο ρυθμό

Διαλείπουσα νηστεία: Η διαλείπουσα νηστεία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής όσον αφορά την απώλεια βάρους. Ωστόσο, έχει πολλά υποσχόμενα οφέλη για τη συνολική υγεία, καθώς μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων χρόνιων ασθενειών.

Υπάρχει κίνδυνος για δηλητηρίαση από υπερβολικής ποσότητας νερού;

Δηλητηρίαση από νερό: Η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του εγκεφάλου, μια κατάσταση γνωστή ως υπονατριαιμία, η οποία αραιώνει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο αίμα.

Εύκολα Pancakes σε λίγα μόλις λεπτά

Brunch: Θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο, γρήγορο και νόστιμο για τα παιδιά σας; Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για τα πιο εύκολα pancakes.

Τι είναι το κύπελλο περιόδου και πόσο ασφαλές αποδεικνύεται;

Έμμηνος ρύση: Το χρονικό διάστημα που κρατά η περίοδος δεν εύκολο. Χρειάζεστε να έχετε μαζί σας πάντα κάποια σερβιέτα ή κάποιο ταμπόν. Πώς θα νιώθατε αν ήσασταν ξέγνοιαστες και χωρίς διαρροές; Αυτό σας υπόσχεται το κύπελλο περιόδου!