Επιστημονικά Νέα

Υγεία εργαζόμενοι νοσοκομεία: Αυξάνονται δραματικά οι μολύνσεις από κορωνοϊό

Υγεία εργαζόμενοι νοσοκομεία: Αυξάνονται δραματικά οι μολύνσεις από κορωνοϊό

Οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη που αντιμετώπιζαν τον ασθενή είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εισαχθούν στο νοσοκομείο για το COVID-19

Υγεία εργαζόμενοι νοσοκομεία: Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και οι οικογένειές τους αντιπροσωπεύουν το 1/6 (17%) των εισαγωγών στο νοσοκομείο για το COVID-19 στον πληθυσμό σε ηλικία εργασίας (18-65 ετών), σύμφωνα με μια μελέτη από τη Σκωτία που δημοσιεύθηκε στο The BMJ. Παρόλο που η είσοδος στο νοσοκομείο με COVID-19 σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα ήταν πολύ χαμηλή συνολικά, ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη και τις οικογένειές τους ήταν υψηλότερος σε σύγκριση με άλλους ενήλικες σε ηλικία εργασίας, ειδικά για εκείνους που βρίσκονται σε μάχιμες θέσεις που αντιμετωπίζουν ρόλους όπως οι παραϊατρικοί και το τμήμα Α & Ε προσωπικό, λένε οι ερευνητές. Ως εκ τούτου, λένε ότι αυτά τα ευρήματα έχουν επιπτώσεις στην ασφάλεια και την ευημερία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και των νοικοκυριών τους.

Πολλοί υπάλληλοι υγειονομικής περίθαλψης εργάζονται σε ρυθμίσεις υψηλού κινδύνου για τη σύμβαση COVID-19 και τη μετάδοσή τους στο νοικοκυριό τους, στις επαφές στο χώρο εργασίας ή και στα δύο. Ωστόσο, η έκταση αυτών των κινδύνων δεν είναι καλά κατανοητή, καθώς οι μελέτες λείπουν ή αντιμετωπίζουν προβλήματα ποιότητας. Για να αντιμετωπίσει αυτό το κενό στοιχείων, μια ομάδα ερευνητών του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε να αξιολογήσει τον κίνδυνο εισαγωγής νοσοκομείου για το COVID-19 μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που αντιμετωπίζουν ασθενείς και άλλα μέλη της οικογένειάς τους.

Τα ευρήματά τους βασίζονται σε δεδομένα εργατικού δυναμικού της Σκωτίας για 158.445 εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης (ηλικίας 18-65 ετών), 229.905 μέλη νοικοκυριού και άλλα μέλη του γενικού πληθυσμού κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής για τη μόλυνση με COVID-19 στη Σκωτία (1 Μαρτίου έως 6 Ιουνίου 2020). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η είσοδος στο νοσοκομείο με COVID-19 ήταν ασυνήθιστη, με συνολικό κίνδυνο μικρότερο από 0,5%.

Ωστόσο, σε σύγκριση με άλλους ενήλικες σε ηλικία εργασίας, οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη και τα νοικοκυριά τους αντιπροσώπευαν το 17% του συνόλου των εισαγωγών στο νοσοκομείο που σχετίζονται με το COVID-19, παρόλο που αντιπροσωπεύουν μόνο το 11% του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας. Μετά την προσαρμογή για παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, η εθνικότητα και οι υποκείμενες συνθήκες υγείας (συννοσηρότητες), ο κίνδυνος εισαγωγής στο νοσοκομείο για το COVID-19 σε εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που δεν αντιμετωπίζουν ασθενείς και τα μέλη του νοικοκυριού τους ήταν παρόμοιος με τον κίνδυνο στον γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη που αντιμετώπιζαν τον ασθενή είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εισαχθούν στο νοσοκομείο για το COVID-19, ενώ τα μέλη των νοικοκυριών τους είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να εισαχθούν στο νοσοκομείο για το COVID-19 από άλλους ενήλικες σε ηλικία εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τρόποι να αποφύγετε την επαγγελματική εξουθένωση καθώς εργάζεστε από το σπίτι

Μειώνονται τα κρούσματα σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Τα βήματα για εθελοντική συμμετοχή σε δοκιμή εμβολίου

Οι 2 αιτίες που εχουν "γονατίσει" το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη

Το άριστο της επιβίωσης του ιού είναι η θερμοκρασία περίπου 9 – 10 βαθμούς Κελσίου και σήμερα στη Θεσσαλονίκη έχουμε περίπου 10 βαθμούς το μέγιστο, άρα έχουμε άριστη θερμοκρασία μετάδοσης του ιού

Νέα ανοσοθεραπεία δίνει υπόσχεση κατά του σπάνιου παιδικού καρκίνου

Μια νέα θεραπεία CAR Τ-κυττάρων που αναπτύχθηκε από ερευνητές στο UCL και σχεδιάστηκε για να στοχεύει καρκινικούς όγκους, έδειξε πολλά υποσχόμενα πρώτα αποτελέσματα σε παιδιά με νευροβλάστωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα "ασπίδα" προστασίας κατά του κορωνοϊού

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι σε θέση να συμπληρώνουν τα εμβόλια προσφέροντας ταχεία προστασία έναντι της μόλυνσης. Όταν χορηγούνται σε ένα άτομο, παρέχουν άμεση προστασία για εβδομάδες έως μήνες

Πώς συνδέεται η εμμηνόπαυση με την κατάθλιψη σύμφωνα με έρευνες

Αλλά πολλές φορές ακόμα η ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι αρκετή για να βελτιώσει τη διάθεση και μια ορμονική θεραπεία μπορεί επίσης να έχει άμεση επίδραση στα καταθλιπτικά συμπτώματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των μεταβάσεων της εμμηνόπαυσης.