Επιστημονικά Νέα

Θερμοκρασία σώματος: Νιώθεις πάντα ζεστός; Ποιες είναι οι υποκείμενες ιατρικές παθήσεις που μπορεί να είναι η αιτία;

Θερμοκρασία σώματος: Νιώθεις πάντα ζεστός; Ποιες είναι οι υποκείμενες ιατρικές παθήσεις που μπορεί να είναι η αιτία;

Θερμοκρασία σώματος: Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως υποκείμενες ασθένειες που θα μπορούσαν επίσης να ρυθμίσουν και να αυξομειώσουν τη θερμοκρασία του σώματος.

Νιώθετε συχνά ζεστός και ιδρωμένος; Αυτό είναι φυσιολογικό εάν ο καιρός είναι ζεστός και μουντός. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται πιο ζεστοί από το κανονικό ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι διακυμάνσεις στη θερμοκρασία του σώματός μας μπορεί να συμβούν για διάφορους λόγους. Μπορεί να είναι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η υψηλή θερμοκρασία, το κύμα καύσωνα, η άσκηση και άλλες σωματικές δραστηριότητες. Όμως, αυτοί είναι οι φυσιολογικοί παράγοντες που μπορούν να κάνουν ένα άτομο να αισθάνεται πολύ ζεστό και ιδρωμένο. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως υποκείμενες ασθένειες που θα μπορούσαν επίσης να ρυθμίσουν και να αυξομειώσουν τη θερμοκρασία του σώματος. Ας καταλάβουμε τους πιο συνηθισμένους παράγοντες που σας κάνουν να νιώθετε ζεστός όλη την ώρα. Τι προκαλεί την υψηλή θερμοκρασία σώματος;

Διαβήτης

Ένα άτομο που πάσχει από διαβήτη μπορεί να έχει υψηλότερη θερμοκρασία σώματος από άτομα που δεν έχουν διαβήτη. Όταν έχετε διαβήτη, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας είναι εκτός διαγραμμάτων. Εάν αυτό συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να επηρεάσει τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία του σώματος. Όταν συμβαίνει αυτό, βλάπτει επίσης τους ιδρωτοποιούς αδένες και δυσκολεύει το σώμα να ρυθμίσει τη θερμοκρασία. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να αισθάνεστε πιο ζεστοί από το κανονικό.

Υποθυρεοειδισμός

Ο υποθυρεοειδισμός συμβαίνει όταν η θυρεοειδής βαλάνο υπερδραστήρια. Παράγει περισσότερες ορμόνες από ό,τι απαιτεί το σώμα και αυτό μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή ανισορροπία που οδηγεί σε άλλα προβλήματα υγείας και επιπλοκές. Όταν τα επίπεδα ορμονών είναι υψηλότερα από το κανονικό, ένα άτομο μπορεί να εμφανίσει εξάψεις. Αυτό είναι επίσης ένα κύριο σύμπτωμα αυτής της πάθησης. Το σώμα δεν θα είναι σε θέση να ισορροπήσει και να ανεχθεί τη θερμότητα.

Εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη δεν εμπίπτει σε μια ιατρική κατάσταση, αλλά είναι επίσης ένα εξαιρετικό στάδιο που περνά το σώμα.

Εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση είναι όταν η περίοδος ενός ατόμου σταματά οριστικά. Μετά την εμμηνόπαυση, οι ορμόνες όπως τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη πέφτουν σε χαμηλά επίπεδα. Όταν τα οιστρογόνα πέφτουν πολύ χαμηλά, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως εξάψεις, που είναι ξαφνικές αισθήσεις ζεστασιάς σε περιοχές του σώματος όπως το πρόσωπο, το στήθος και ο λαιμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αλήθεια για το γιατί νιώθετε περισσότερους πόνους στον κρύο καιρό — και τι να κάνετε για αυτό

Ο ρόλος της διατροφής σε όσους πάσχουν από σιδηροπενική αναιμία

Οι επιβλαβείς επιπτώσεις του καυτού νερού στο μπάνιο

Tips για ένα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό μπάνιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσες ώρες ύπνου χρειάζεστε πραγματικά

Ο κακός ύπνος μπορεί να αυξήσει την κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να κάνει πιο δύσκολη την απόλαυση της ζωής. Ωστόσο, είναι φυσιολογικό οι χρόνοι του ύπνου των ανθρώπων να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Τι επανενεργοποιεί τα αδρανοποιημένα καρκινικά κύτταρα;

Επειδή οι μεταστάσεις προκαλούν τους περισσότερους θανάτους που σχετίζονται με τον καρκίνο, οι καλύτερες γνώσεις σχετικά με τον λήθαργο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ουσιαστικές βελτιώσεις στη θεραπεία.

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί τύποι καρκίνου;

Καρκίνος: Η συνεχής έρευνα για τα αίτια, την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου είναι απαραίτητη για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και τη μείωση των επιπτώσεων αυτής της καταστροφικής ασθένειας στα άτομα και την κοινωνία στο σύνολό της.

Υπέρηχος Χαμηλής Έντασης: Μη επεμβατκός και αποτελεσματικός τρόπος στην ανακούφιση του χρόνιου πόνου

"Το γεγονός ότι αντιμετωπίζει μια από τις πιο εξουθενωτικές ασθένειες, τον χρόνιο πόνο, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα σε αυτό το σημαντικό αναδυόμενο πεδίο της βιοϊατρικής έρευνας και παρέχει ελπίδα για καλύτερες θεραπείες που μπορεί να αποφύγουν τις δυσμενείς επιπτώσεις πολλών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του πόνου." είπε ο Friedlander.