Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Εξάψεις χορτοφαγία: Η Vegan διατροφή μειώνει τις εξάψεις κατά 95%

Εξάψεις χορτοφαγία: Η Vegan διατροφή μειώνει τις εξάψεις κατά 95%

Εξάψεις χορτοφαγία: Οι αλλαγές στην αφθονία άλλων βακτηρίων που εξετάστηκαν στη μελέτη μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο στην ανακούφιση των εξάψεων σταθεροποιώντας τα επίπεδα οιστρογόνων, μειώνοντας τη φλεγμονή και αυξάνοντας τον κορεσμό.

Μια χορτοφαγική δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά που περιλαμβάνει σόγια ενισχύει τις αλλαγές στο μικροβίωμα του εντέρου που μειώνουν τα μετεμμηνοπαυσιακά αγγειοκινητικά συμπτώματα ή τις εξάψεις, συνολικά κατά 95%, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Επιτροπής Ιατρών για την Υπεύθυνη Ιατρική. Μια vegan διατροφή εξάλειψε επίσης τις έντονες εξάψεις, οδήγησε σε μείωση κατά 96% στις μέτριες έως σοβαρές εξάψεις και μείωσε τις εξάψεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας κατά 96% και 94%, αντίστοιχα. Οι συμμετέχοντες έχασαν επίσης 6,4 κιλά κατά μέσο όρο.

«Οι γυναίκες που θέλουν να καταπολεμήσουν τις εξάψεις πρέπει να τρέφουν τα βακτήρια στο έντερό τους με μια vegan διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και φασόλια, η οποία επίσης οδηγεί σε απώλεια βάρους και προστατεύει από καρδιακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2», λέει η μελέτη. συγγραφέας Hana Kahleova, MD, PhD, διευθύντρια κλινικής έρευνας στην Επιτροπή Ιατρών για την Υπεύθυνη Ιατρική.

Η νέα έρευνα είναι μια δευτερογενής ανάλυση της δοκιμής WAVS – η Γυναικεία Μελέτη για την Μετριασμό των Αγγειοκινητικών Συμπτωμάτων – που η Επιτροπή Ιατρών δημοσίευσε προηγουμένως στο περιοδικό Menopause. Στη μελέτη, 84 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που ανέφεραν δύο ή περισσότερες μέτριες έως σοβαρές εξάψεις ημερησίως χωρίστηκαν τυχαία είτε στην ομάδα παρέμβασης που κλήθηκε να ακολουθήσει μια χορτοφαγική δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, συμπεριλαμβανομένης μισής κούπας μαγειρεμένη σόγια την ημέρα ή η ομάδα ελέγχου που συνέχισε τη συνήθη δίαιτά της για 12 εβδομάδες.

Για τη δευτερογενή ανάλυση, δείγματα κοπράνων από ένα υποσύνολο 11 συμμετεχόντων χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή ανάλυσης μικροβιώματος του εντέρου κατά την έναρξη και μετά από 12 εβδομάδες σε vegan δίαιτα. Διαπιστώθηκαν αλλαγές στην ποσότητα πολλών οικογενειών, γενών και ειδών βακτηρίων. Η μελέτη είναι η πρώτη που ανακάλυψε ότι οι μειώσεις στην αφθονία των Porphyromonas και Prevotella corporis σχετίζονται με τη μείωση των έντονων εξάψεων της ημέρας. Το Prevotella corporis έχει επίσης βρεθεί στο έντερο ατόμων με ρευματοειδή αρθρίτιδα και φαίνεται να έχει προφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η μείωση της αφθονίας του Clostridium asparagiforme σχετίστηκε με μείωση των συνολικών σοβαρών και σοβαρών νυχτερινών εξάψεων. Το Clostridium asparagiforme έχει επίσης βρεθεί ότι παράγει τριμεθυλαμινο-Ν-οξείδιο, μια ένωση που σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2. Η μειωμένη αφθονία του Clostridium asparagiforme μπορεί να εξηγήσει εν μέρει τις ευεργετικές επιδράσεις μιας φυτικής διατροφής στην καρδιαγγειακή υγεία και να παρέχει μια πιθανή σύνδεση μεταξύ των εξάψεων και της εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.

Οι αλλαγές στην αφθονία άλλων βακτηρίων που εξετάστηκαν στη μελέτη μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο στην ανακούφιση των εξάψεων σταθεροποιώντας τα επίπεδα οιστρογόνων, μειώνοντας τη φλεγμονή και αυξάνοντας τον κορεσμό, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σπόροι Chia ιδανικοί για απώλεια βάρους

Ποιες τροφές επηρεάζουν την υγεία των δοντιών;

Οι τεχνητές κύστεις ρίχνουν φως στα παθογόνα της ουρολοίμωξης

Τα θετικά αποτελέσματα του γιαουρτιού στην υγεία μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας να φάτε κάτι γλυκό;

Κατανάλωση γλυκού: Ο καθορισμός της πιο τέλειας ώρας της ημέρας για να απολαύσετε κάτι γλυκό είναι υποκειμενικός και μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις ατομικές προτιμήσεις, τον τρόπο ζωής και τους διατροφικούς στόχους.

Ποιο είναι το κατάλληλο φαγητό να φτιάξετε σε κάποιον που φορά μασέλα;

Φαγητό μασέλα: Όταν μαγειρεύετε για κάποιον που φορά τεχνητές οδοντοστοιχίες, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τροφές που δεν είναι μόνο νόστιμες αλλά και εύκολο να μασηθούν, να καταποθούν και να χωνευτούν άνετα.

Close Icon