Επιστημονικά Νέα

Πανδημία: Μπορεί να καταπονήσει το ιατρικό σύστημα για πολλούς χειμώνες

Πανδημία: Μπορεί να καταπονήσει το ιατρικό σύστημα για πολλούς χειμώνες

Πανδημία: Ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί σύντομα και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο επικίνδυνες χειμερινές εκρήξεις αναπνευστικών ασθενειών που θα καταπονήσουν το ιατρικό σύστημα των ΗΠΑ για τα επόμενα χρόνια.

Ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί σύντομα και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο επικίνδυνες χειμερινές εκρήξεις αναπνευστικών ασθενειών που θα καταπονήσουν το ιατρικό σύστημα των ΗΠΑ για τα επόμενα χρόνια, λέει ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της COVID-19, MD, Ashish Jha. Άτομα με άλλες σοβαρές ασθένειες μπορεί να έχουν πρόβλημα να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται και θα αντιμετωπίσουν μεγάλες αναμονές στα επείγοντα πριν από την εισαγωγή τους, είπε ο Τζα στην Washington Post.

«Ανησυχώ ότι θα έχουμε, για χρόνια, το σύστημα υγείας μας να είναι αρκετά δυσλειτουργικό, να μην μπορούμε να φροντίζουμε ασθενείς με καρδιακή προσβολή, να μην μπορούμε να φροντίζουμε ασθενείς με καρκίνο, να μην μπορούμε να φροντίζουμε παιδί που έχει σκωληκοειδίτιδα επειδή θα κατακλυζόμαστε από ιούς του αναπνευστικού για… 3 έως 4 μήνες το χρόνο», είπε. Πριν από την πανδημία, τα νοσοκομεία έβλεπαν συνήθως περισσότερους ασθενείς το χειμώνα λόγω της γρίπης και άλλων αναπνευστικών ασθενειών.

Αλλά η παρουσία της COVID σημαίνει ότι η χειμερινή κρίση ξεκινά μήνες νωρίτερα από το συνηθισμένο – μόλις τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, είπε ο Jha. «Απλώς πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν έχουν εκτιμήσει το χρόνιο κόστος, γιατί το έχουμε δει ως οξύ πρόβλημα», είπε. «Δεν έχουμε ιδέα πόσο δύσκολο θα κάνει αυτό τη ζωή για όλους, για μεγάλα χρονικά διαστήματα». Ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν είπε ότι η κατάσταση μπορεί να μην είναι τόσο σκοτεινή όσο προέβλεψε ο Τζα. «Δεν είναι μια παράλογη υπόθεση», είπε ο αξιωματούχος. «Αλλά δεν νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε μια σταθερή κατάσταση ασθένειας για να μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι θα δούμε, χρόνο με τον χρόνο. Είναι πολύ δυναμικό».

Αυτόν τον χειμώνα, συμβαίνουν κρούσματα αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) μαζί με την COVID και τη γρίπη. Ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν ότι η γρίπη και ο RSV φαίνεται να έχουν κορυφωθεί πριν από τις διακοπές, δείχνοντας ότι οι ΗΠΑ απέφυγαν μια «τριπλαδήμη» αναπνευστικών ασθενειών μετά τις διακοπές, δήλωσε στο NPR ένας επιδημιολόγος του CDC. Οι New York Times ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ είχαν κατά μέσο όρο περίπου 60.000 νέα κρούσματα COVID την ημέρα, μια αύξηση 4% σε διάστημα 2 εβδομάδων. Εκτιμάται ότι αναφέρονται 564 καθημερινοί θάνατοι από COVID-19, αύξηση 61% σε διάστημα 2 εβδομάδων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πανδημία: Οι πιο πλούσιοι είχαν περισσότερη πρόσβαση σε εικονικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας

Πρέπει να απολυμάνετε το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Ποιες χώρες έχουν επιβάλει κανόνες covid στους ταξιδιώτες από την Κίνα;

Η πανδημία οδήγησε στην ανάπτυξη της εικονικής φροντίδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ο καρκίνος των όρχεων είναι ασθένεια που επηρεάζει περισσότερο νεαρούς άνδρες;

Καρκίνος όρχεις: Όταν ακούτε τις λέξεις "καρκίνος των όρχεων", πρέπει να γνωρίζετε δύο σημαντικές πτυχές: Η πρώτη, ο καρκίνος των όρχεων είναι σε μεγάλο βαθμό η νόσος ενός νεαρού άνδρα, με μέση ηλικία μόλις τα 33 κατά τη διάγνωση.

Πώς η γέννηση ενός παιδιού μπορεί να προκαλέσει ιατρικό χρέος;

Γέννηση παιδιού: Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που ζουν στις γειτονιές με το χαμηλότερο εισόδημα, επτά έως 12 μήνες μετά τον τοκετό, αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα συσσώρευσης ιατρικού χρέους.

Το παιχνίδι στην πρώιμη παιδική ηλικία βοηθά στην οικοδόμηση ενός καλύτερου εγκεφάλου

Το βιβλίο "Ο Εγκέφαλος που Αγαπά να Παίζει" χρησιμεύει ως μια προσβάσιμη επισκόπηση της βαθιάς επιρροής του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών. Αυτό το επίκαιρο και προβληματικό βιβλίο προσφέρει πληθώρα γνώσεων και πρακτικών γνώσεων που θα ωφελήσουν τους επαγγελματίες, τους ερευνητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και οποιονδήποτε επενδύει στην ευημερία των παιδιών.

Η έρευνα εμβολίων mRNA κέρδισε το Νόμπελ Ιατρικής τη Δευτέρα

«Νομίζω ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικά καλή εστίαση για το Βραβείο Ειρήνης φέτος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταν Σμιθ, επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, μετά από ένα χρόνο ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλο τον κόσμο. Για το Βραβείο Οικονομίας, η έρευνα για την ανισότητα εισοδήματος και πλούτου θα μπορούσε να τιμηθεί.