Επιστημονικά Νέα

Ξεκίνησαν μελέτη για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό

Ξεκίνησαν μελέτη για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό

Ξεκίνησαν μελέτη για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό. Το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) ερευνά τον τρόπο ανάπτυξης του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV). Μια νέα μελέτη από την Αμερική έρχεται να ρίξει φως στον τρόπο λειτουργίας και εμφάνισης του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) που εμφανίζεται στον άνθρωπο. Σκοπός της μελέτης είναι να δουν οι επιστήμονες τον τρόπο που αναπτύσσεται η λοίμωξη RSV στους ενήλικες. Η κατανόηση της λειτουργίας της λοίμωξης ευελπιστούν οι ερευνητές ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων και εμβολίων για την πρόληψή της.

Της Μαρίας Χατζηδάκη

Η νέα μελέτη θα εκθέσει υγιείς ενήλικες εθελοντές στον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), ένα ιό που προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα στους ενήλικες. Η καλύτερη κατανόηση του τρόπου που αναπτύσσεται η λοίμωξη RSV στους ενήλικες και ο τρόπος που ανταποκρίνεται το ανοσοποιητικό σύστημα μας στη μόλυνση θα βοηθήσει τους ερευνητές στην ανάπτυξη και τη δοκιμή μελλοντικών αντιιικών φαρμάκων και εμβολίων για την καταπολέμηση του ιού.

Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) είναι η πιο κοινή αιτία λοιμώξεων στους πνεύμονες μεταξύ των μικρών παιδιών σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένης της κατώτερης αναπνευστικής οδού και της βρογχιολίτιδας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάθε χρόνο, ο RSV οδηγεί σε περίπου 55.000 νοσηλείες παιδιών κάτω των 5 ετών (τα περισσότερα από αυτά είναι βρέφη μικρότερα των 6 μηνών). Οι υγιείς ενήλικες που έχουν μολυνθεί με RSV αναπτύσσουν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του απλού κρυολογήματος και τα αντιμετωπίζουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Όμως, η λοίμωξη αυτή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες σε πρόωρα βρέφη, παιδιά μικρότερα των δύο ετών που έχουν πρόβλημα στην καρδιά ή στους πνεύμονες, σε παιδιά και ενήλικες που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και σε ηλικιωμένους. Η λοίμωξη από RSV προκαλεί περίπου 14.000 θανάτους ετησίως μεταξύ των Αμερικανών ενηλίκων άνω των 65 ετών.

Ο διευθυντής του NIAID Anthony S. Fauci, MD, αναφέρει ότι «με τη μελέτη λοίμωξης από RSV σε υγιείς ενήλικες ελπίζουμε να βελτιώσουμε την κατανόηση του πώς αυτή η μόλυνση εξελίσσεται και να καθοριστεί η καταλληλότητα του συγκεκριμένου στελέχους του ιού για χρήση στο μέλλον σε εμβόλιο RSV.»

Στη μελέτη θα συμμετάσχουν 60 υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 – 50 ετών. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη θα λάβουν μια σταγόνα υγρού που περιέχει RSV σε κάθε ρουθούνι και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο σε απομόνωση στη Κλινική του ΝΙΗ στην Bethesda, στο Maryland, για περίπου μία έως δύο εβδομάδες. Αυτό γίνεται τόσο για να καταστεί δυνατή η παρακολούθηση των εθελοντών της μελέτης, όσο και γιατί ο RSV είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός. Μόλις οι εθελοντές μολυνθούν με τον ιό RSV Α2,ν είναι πιθανό να αναπτύξουν συμπτώματα κρυολογήματος, συμπεριλαμβανομένης της καταρροής, του βήχα, του πόνου στο αυτί, πυρετού, πονοκέφαλου, ρινικής συμφόρησης και πονόλαιμου.

Οι ερευνητές του NIAID, σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στη Βαλτιμόρη, θα αναλύσουν τα δείγματα των συμμετεχόντων και θα μετρήσουν τα επίπεδα της αποβολής του ιού και την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι ερευνητές αναμένουν τα αποτελέσματα της μελέτης το 2017.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμή σε πρώιμο στάδιο προτείνει ότι το από του στόματος αντιικό είναι ασφαλές και καλά ανεκτό επισημαίνει η Phizer

Κορωνοϊός: Το παραλήρημα είναι μια συχνή συνέπεια σοβαρής νόσησης από COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρευνες FDA των ΗΠΑ για πιθανή σύνδεση μεταξύ της χρήσης παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη και διαταραχών στους απογόνους

Η μελέτη συνιστά ότι στις έγκυες γυναίκες θα πρέπει να εφιστάται η προσοχή στην αρχή της εγκυμοσύνης να παραιτούνται από την παρακεταμόλη, εκτός εάν ενδείκνυται ιατρικώς, όπως υποστηρίζεται από 91 επιστήμονες, κλινικούς γιατρούς και επαγγελματίες της δημόσιας υγείας.

Η ρύπανση του αέρα οδηγεί σε διαβήτη τύπου 2;

Καλιφόρνια όζον άσκηση: Ένα οξύμωρο παρουσιάζεται στην Καλιφόρνια. Ηλικιωμένοι που ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους βρίσκονται σε κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 λόγω ρύπανσης.

Τα εμβόλια covid -19 λειτουργούν σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας παρά την ανοσοθεραπεία

Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας NMSS, τα άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή κατά του CD20 θα πρέπει να εμβολιαστούν, καθώς μπορεί να αναμένουν τουλάχιστον «κάποια ανοσία».

Εξατομικευμένες συστάσεις άσκησης προσαρμοσμένες στα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης

Αρτηριακή πίεση: Ένα στα τέσσερα καρδιακά επεισόδια προκαλείται από υψηλή αρτηριακή πίεση. Υπολογίζεται ότι έως το 2025, περίπου το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει υπέρταση. Ενώ είναι ευρέως αποδεκτό ότι η άσκηση μειώνει την αρτηριακή πίεση, μέχρι τώρα οι συστάσεις επικεντρώνονταν στην ποσότητα άσκησης ανά εβδομάδα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το αρχικό επίπεδο αρτηριακής πίεσης ενός ατόμου.

Η Health2047 επενδύει στη RecoverX για την επαναστατική αναμόρφωση ιατρικών αρχείων & διαδικασιών

Health2047: Η εταιρεία επενδύει στη RecoverX, που χρησιμοποιεί επαυξημένη νοημοσύνη για την αναβάθμιση των ιατρικών διαδικασιών, αλλά και την αποδοτικότερη αρχειοθέτηση των ιατρικών δεδομένων.