Επιστημονικά Νέα

Καρκίνος: Βρέθηκε ιός που σκοτώνει καρκινικά κύτταρα

Καρκίνος: Βρέθηκε ιός που σκοτώνει καρκινικά κύτταρα

Σύμφωνα με Κινέζους επιστήμονες, βρέθηκε ένας ιός, οποίος μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα ενός οργανισμού χωρίς να επηρεάζει τα υγιή κύτταρα. Μέχρι στιγμής η εν λόγω θεραπεία έχει εφαρμοστεί με επιτυχία μονάχα σε ποντίκια.

Όπως γνωρίζουμε όλοι, το να θεραπεύσει κανείς μια ασθένεια ανίατη όπως ο καρκίνος, αποτελεί το ζητούμενο στην ιστορία την ανθρωπότητας και της επιστήμης από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Μια ομάδα ερευνητών στην Κίνα μπορεί να κάνει το αδύνατο με το M1, έναν ιό που λέγεται πως επιτίθεται στοχεύοντας μόνο τα καρκινικά κύτταρα.

Πολύ λίγες είναι, μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που δίνονται για τη νέα αυτή θεραπεία.

Η ανακάλυψη, αποδίδεται στον καθηγητή Yan Guangmei της Ιατρικής Σχολής του Zhongshan στο πλαίσιο της Sun Yat-Sen University στο Guangzhou, επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Λέγεται πως η θεραπεία έχει λειτουργήσει καλά στα κύτταρα του ήπατος, του παχέος εντέρου και του ορθού, της ουροδόχου κύστης σε δοκιμές σε ζώα.

Το γεγονός βέβαια, ότι μέχρι στιγμής ο ιός αυτός έχει δοκιμαστεί μόνο σε ζώα, θέτει το ερωτηματικό κατά πόσο θα λειτουργήσει το ίδιο επιτυχημένα και σε έναν ανθρώπινο οργανισμό.

Σίγουρα, η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε αρκετά πρώιμο στάδιο, δεν παύει όμως η ανακάλυψη αυτή να δίνει ελπίδες σε ανθρώπους είτε που κάποιος δικός τους υποφέρει από καρκίνο είτε ακόμη και οι ίδιοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η χαρτογράφηση της κυτταρικής δραστηριότητα συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου

Νέο εμβόλιο ικανό να αναχαιτίσει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ

Επιστήμονες χαρτογραφούν το ανθρώπινο πρωτέωμα

Ενώ το ανθρώπινο γονιδίωμα παρέχει ένα πλήρες« σχεδιάγραμμα » ανθρώπινων γονιδίων, το ανθρώπινο πρωτέωμα προσδιορίζει τα μεμονωμένα δομικά στοιχεία της ζωής που κωδικοποιούνται από αυτό το σχεδιάγραμμα: πρωτεΐνες

Ανακαλύφθηκε ένζυμο - "κλειδί" για τις αυτοάνοσες ασθένειες

Για να εξουδετερωθούν συγκεκριμένα διαφορετικά παθογόνα, τα ανοσοκύτταρα που ονομάζονται Τ λεμφοκύτταρα διαφοροποιούνται σε μια σειρά υποτύπων, συμπεριλαμβανομένων των Τ βοηθητικών κυττάρων τύπου 17

Ο κορωνοϊός επιβιώνει στο δέρμα πέντε φορές περισσότερο από τη γρίπη

Γρίπη και κορωνοϊός: Ερχόμαστε στην εποχή, όπου πέρα από τον κορωνοϊό, καλπάζει και η γρίπη. Ποια είναι η βασική τους διαφορά και πως μπορούμε να αποφύγουμε να νοσήσουμε; Ο κορωνοϊός επιβιώνει στο δέρμα πέντε φορές περισσότερο από τη γρίπη, σύμφωνα με μελέτη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές, ο κορωνοϊός παραμένει ενεργός στο ανθρώπινο δέρμα […]