Επιστημονικά Νέα

Η Κίνα ξεκινά κλινική δοκιμή για εμβόλιο κατά του κοροναϊού

Η Κίνα ξεκινά κλινική δοκιμή για εμβόλιο κατά του κοροναϊού

Η Κίνα ξεκίνησε την πρώτη φάση μιας κλινικής δοκιμής για ένα νέο εμβόλιο κοροναϊού, σύμφωνα με τα αρχεία, καθώς οι επιστήμονες παγκοσμίως αγωνίζονται να βρουν έναν τρόπο να καταπολεμήσουν τον ηπατικό παθογόνο. Έρχεται μετά από αμερικανικές υγειονομικές αρχές δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι είχαν ξεκινήσει μια δοκιμή για να αξιολογήσουν ένα πιθανό εμβόλιο στο Σιάτλ.

Η κινεζική προσπάθεια άρχισε στις 16 Μαρτίου – την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση των ΗΠΑ – και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με μια κατάθεση στο κλινικό δοκιμαστικό βιβλιοθήκη της χώρας. “Οι ερευνητές έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν τον εμβολιασμό,” δήλωσε ένα μέλος του προσωπικού που συμμετέχει στο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση.

Οι 108 συμμετέχοντες, ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών, θα δοκιμαστούν σε τρεις ομάδες και θα λάβουν διαφορετικές δοσολογίες. Είναι όλοι οι κάτοικοι της κεντρικής πόλης Wuhan – όπου ο νέος κοροναϊός παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Καθώς η πανδημία COVID-19 και οι κυβερνήσεις ενισχύουν τα μέτρα προστασίας, οι φαρμακευτικές εταιρείες και τα ερευνητικά εργαστήρια σε ολόκληρο τον κόσμο εργάζονται πυρετωδώς. Δεν υπάρχουν επί του παρόντος εγκεκριμένα εμβόλια ή φάρμακα για την νέα ασθένεια, τα οποία έχουν μέχρι στιγμής σκοτώσει περισσότερους από 13.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Οι δοκιμαστικές κοινοποιήσεις των εμβολίων έρχονται εν μέσω κλιμακούμενης διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να υποβαθμίζει το Πεκίνο με το θέμα του «κινεζικού ιού».

Οι εθνικές εκδόσεις της Global Times της Κίνας δημοσίευσαν την περασμένη εβδομάδα μια σημείωση της γνωμοδότησης, σημειώνοντας ότι “η ανάπτυξη ενός εμβολίου είναι ένας αγώνας που η Κίνα δεν μπορεί να χάσει”. Αλλά η αναμονή για να πάρει χρόνο – ο υποψήφιος εμβόλιος της Αμερικής μπορεί να πάρει άλλο χρόνο έως 18 μήνες πριν γίνει διαθέσιμη.

Μια αντιϊκή θεραπεία που ονομάζεται remdesivir, η οποία έγινε από την αμερικανική εταιρία Gilead Sciences, βρίσκεται ήδη στα τελικά στάδια των κλινικών δοκιμών στην Ασία και οι γιατροί στην Κίνα ανέφεραν ότι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί στην καταπολέμηση της νόσου. Μόνο οι τυχαίες δοκιμές θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να γνωρίζουν με βεβαιότητα εάν βοηθά πραγματικά ή αν οι ασθενείς θα είχαν πάθει ανοσία χωρίς αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού και η επικινδυνότητα των κλειστών χώρων

Ανακαλύφθηκε νέος μηχανισμός που προκαλεί καρκίνο

Τι σημαίνει το μυστηριώδες τραγούδι του μεγαλύτερου θηλαστικού στη θάλασσα;

Η μετάβαση της ώρας του τραγουδιού από το βράδυ κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε παρατηρηθεί ξανά στο παρελθόν, αλλά τα δεδομένα από τις μεμονωμένες ετικέτες βοήθησαν τους επιστήμονες να συνειδητοποιήσουν ότι η αλλαγή ήταν ένα σαφές σημάδι αλλαγής συμπεριφοράς.

Επιστήμονες εντοπίζουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη βακτηριακών λοιμώξεων

Έρευνα: Επιστήμονες που μελετούν τις φυσικές άμυνες του οργανισμού κατά των βακτηριακών λοιμώξεων έχουν εντοπίσει μια θρεπτική ουσία - την ταυρίνη - που βοηθά το έντερο να θυμάται προηγούμενες λοιμώξεις και να σκοτώνει τα βακτήρια που εισβάλλουν, όπως το Klebsiella pneumoniae (Kpn).

Πώς μια αγκαλιά πριν το γεύμα βοηθάει στην απώλεια βάρους

Για την παραγωγή ωκυτοκίνης βοηθούν ιδιαίτερα οι σεξουαλικές επαφές ή ο αυνανισμός. Τα χάδια είναι εξίσου αποτελεσματικά. Είναι εντυπωσιακό το πώς κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, η ωκυτοκίνη απελευθερώνεται με τρομερή ταχύτητα – σαν να πατιέται κάποιο κουμπί! - φέρνοντας άμεσα τα ευεργετικά της αποτελέσματα.