Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Είναι το πορτοκαλί χρώμα κλειδί για τη διατήρηση της υγείας των ματιών;

Είναι το πορτοκαλί χρώμα κλειδί για τη διατήρηση της υγείας των ματιών;

Τα πορτοκαλί τρόφιμα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της διατροφής που συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των ματιών.

Η υγεία των ματιών αποτελεί ουσιαστικό μέρος της συνολικής υγείας μας και επηρεάζει την ποιότητα ζωής μας. Τα πορτοκαλί τρόφιμα προσφέρουν μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στην προστασία και τη διατήρηση της υγείας των ματιών μας.

Βιταμίνη C για τα μάτια

Η βιταμίνη C είναι ένας ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας που βρίσκεται σε πορτοκάλι τρόφιμα όπως πορτοκάλια, παπάγιες και μανταρίνια. Αυτή η βιταμίνη βοηθά στην προστασία των ματιών από τη βλάβη που προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία και την ελεύθερη ριζοσπαστική δράση. Προστατεύει τον φακό του ματιού από την οξείδωση και συμβάλλει στη διατήρηση της υγιούς όρασης μας.


Λυκοπένιο για την υγεία των ματιών

Το λυκοπένιο, το οποίο βρίσκεται σε τρόφιμα πορτοκαλί όπως καρότα και ντομάτες, έχει επίσης αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας των ματιών. Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό βοηθά στην προστασία από τις βλαβερές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας και της φωτοευαισθησίας. Συμπεριλαμβάνοντας τα πορτοκαλί τρόφιμα στη διατροφή σας, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των προβλημάτων όρασης και να διατηρήσει τα μάτια σας υγιή και λαμπρά.

Συνοψίζοντας, τα πορτοκαλί τρόφιμα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της διατροφής που συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των ματιών. Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν προστατεύουν τα μάτια από βλαβερούς παράγοντες και συμβάλλουν στη διατήρηση της όρασής μας. Συμπεριλάβετε αυτά τα τρόφιμα στην καθημερινή σας διατροφή για να διασφαλίσετε την υγεία των ματιών σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο σοβαρό λάθος που κάνουμε καθημερινά θα μπορούσε να επηρεάσει τα μάτια σας;

Ο χρόνος οθόνης μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση των ματιών

Γιατί τα καρότα θεωρούνται απαραίτητα για την διατροφή μας;

Τα εκπληκτικά οφέλη του ψευδαργύρου που πολλοί δεν γνωρίζουμε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός: Νέα παράλλαξη «Nimbus»

Η παραλλαγή Nimbus χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες μεταλλάξεις στα πρωτεϊνικά της στοιχεία, που μπορεί να επηρεάζουν την διαπερατότητα του ιού και την ικανότητά του να διαφεύγει από την ανοσολογική άμυνα.

Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να προκαλεί εφιάλτες

Οι ερευνητές  εξέτασαν την πιθανή συσχέτιση μεταξύ πεπτικών διαταραχών και διαταραχών του ύπνου, ειδικά εφιαλτών. Τα ευρήματά τους βασίζονται σε μελέτες που περιελάμβαναν άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, τα οποία ανέφεραν ότι συχνά βιώνουν εφιάλτες ή διαταραχές στον ύπνο.

Σπάνιες μπλε πρωτεΐνες από μικρόβια προσαρμοσμένα στο κρύο

Οι κρυοροδοψίνες είναι μια ομάδα πρωτεϊνών που βρίσκονται σε μικροοργανισμούς που αγαπούν το κρύο. Έχουν την αξιοσημείωτη ικανότητα να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν την κυτταρική ηλεκτρική δραστηριότητα. 

Νευρικό σύστημα: Πώς να το ενισχύσετε με φυσικό τρόπο;

Πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, αυτοί οι δύο διατροφικοί σύμμαχοι συμβάλλουν στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, στην πνευματική διαύγεια και στην προστασία από την κόπωση.

Πυρκαγιές απειλούν την ποιότητα των υδάτων έως και 8 χρόνια μετά 

Η καμένη βλάστηση και το καμένο έδαφος διαβρώνουν εύκολα, με αποτέλεσμα να παρασύρουν μεγαλύτερες ποσότητες ιλύος, οργανικών και ανόργανων συστατικών, καθώς και τοξικών ουσιών στο επιφανειακό νερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των σωματιδίων και των ρύπων στα ποτάμια, τις λίμνες και άλλα υδάτινα σώματα

Close Icon